Nacionālā teātra Lielajā zālē pirmizrāde "Kabarē" • IR.lv

Nacionālā teātra Lielajā zālē pirmizrāde “Kabarē”

26
Skats no izrādes. Foto Gunārs Janaitis

Iestudējuma režisore Indra Roga. Sallijas lomā divas jaunas aktrises – Agnese Cīrule vai Rūta Dišlere

Šovakar, 29.maijā plkst.19 pirmizrādi Latvijas Nacionālajā teātrī piedzīvos uzvedums “Kabarē”, raksta aģentūra LETA. Džo Masterofa, Džona Kendera un Freda Eba mūzikls “Kabarē” ir smeldzīgs un sentimentāls mīlestības stāsts starp jauno kabarē dziedātāju Salliju Boulsu un amerikāņu rakstnieku Klifu Bredšovu 1930.gadā Berlīnē. Savā laikā ar Sallijas lomu filmā “Cabaret” pasaules slavu ieguva Laiza Minelli. 

Ļaudis, kas mīt kabarē pasaulē, ir iluzoras brīvības pārņemti. Tur ir 19 gadus vecā Sallija, angliete, kam Londonā nav izdevies kļūt par aktrisi, tāpēc viņa izmēģina spēkus Vācijā. Tur ir arī topošais amerikāņu rakstnieks Klifs, kas izmisīgi ceļo pa Eiropu, vākdams iespaidus un dzīdamies pakaļ iedvesmai. 1930.gada Berlīnē viņi satiekas, un abu mīlas stāsts līdzinās reibinošam sapnim. 

“”Kabarē” ir smeldzīgs stāsts par likteņiem un pasauli, kas gribēja paglābties no nākotnes un intuitīvi negribēja neko zināt par rītdienu. Dzīvot šodien un būt. Just. Dziedāt. Saglabāties un apturēt laiku,” par izrādi stāstīja tās veidotāji. 

Lomās izrādē iejutīsies Agnese Cīrule, Rūta Dišlere, Ģirts Liuziniks, Gundars Grasbergs, Ainārs Ančevskis, Uldis Siliņš, Mārtiņš Brūveris, Marija Bērziņa, Egils Melbārdis, Maija Doveika, Zane Dombrovska, Gunta Virkava, Liene Sebre, Alise Polačenko, Samija Atgezalova, Kaspars Dumburs, Jānis Āmanis, Jurģis Spulenieks, Kristaps Ķeselis un Raimonds Celms. 

Iestudējuma režisore ir Indra Roga, kostīmu māksliniece Anna Henrihsone, scenogrāfs Mārtiņš Vilkārsis, horeogrāfe Inga Raudinga. Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Komentāri (26)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu