Rīgas vagonbūves rūpnīca nopirkta par 4,545 miljoniem eiro • IR.lv

Rīgas vagonbūves rūpnīca nopirkta par 4,545 miljoniem eiro

23
Foto: Andrejs Baburovs, LETA

Izsolītā rūpnīca nopirkta tikai par 45 000 eiro vairāk nekā bija noteiktā sākumcena

A/s “Rīgas vagonbūves rūpnīca” (RVR) jaunais īpašnieks SIA “East-West Industrial Group” 100% RVR akciju ir iegādājies par 4 545 000 eiro, biznesa portālam “Nozare.lv” sacīja likvidējamās a/s “Latvijas krājbanka” maksātnespējas administratora SIA “KPMG Baltic” pārstāvis Oskars Fīrmanis.

Jaunais RVR īpašnieks veicis naudas pārskaitījumu, līdz ar to darījums ir oficiāli noticis, sacīja Fīrmanis.

Viņš piebilda, ka “East-West Industrial Group” RVR ir iegādājies par summu, kas par 45 000 eiro pārsniedza izsoles sākumcenu – 4,5 miljonus eiro. Izsolē ir noticis tikai viens solīšanas solis.

Jau ziņots, ka jaunais a/s “Rīgas vagonbūves rūpnīca” (RVR) īpašnieks SIA “East-West Industrial Group” uz RVR bāzes plāno izveidot mūsdienīgu mašīnbūves klasteri transporta mašīnbūves un smagās mašīnbūves augstas pievienotās vērtības produktu ražošanai atbilstoši augstākajiem starptautiskajiem ražošanas kvalitātes standartiem.

SIA “East-West Industrial Group” ir izveidota 2014.gada 8.maijā, kopīgi sadarbojoties trim dalībniekiem ar mērķi iegādāties RVR. “East-West Industrial Group” apvienojušies Krievijas privātā kapitāla uzņēmumu grupa, kuras sastāvā ir viens no vadošajiem smagās mašīnbūves holdingiem PTPA, kura pamata darbība ir saistīta ar cauruļvadu infrastruktūras elementu ražošanu, saldēšanas iekārtu ražošanu u.c. ar ražošanas uzņēmumiem Krievijā un ES valstīs, kuru pārstāv Krievijas pilsonis Igors Sušencovs.

Tāpat “East-West Industrial Group” dalībnieki ir Latvijā reģistrēts investīciju uzņēmums SIA “CBLM” un Latvijas pilsonis Aleksandrs Brandavs, kura uzņēmējdarbība ir saistīta ar pasažieru pārvadājumiem.

 

Komentāri (23)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu