Ģimenes ārsti izsaka neuzticību veselības ministrei un valdībai • IR.lv

Ģimenes ārsti izsaka neuzticību veselības ministrei un valdībai

23
Foto: Ieva Čīka, LETA

Veselības ministre nekomentē, jo ir slima

Latvijas Ģimenes ārstu asociācija (LĢĀA) piektdien biedru sapulcē pieņēmusi lēmumu izteikt neuzticību veselības ministrei Ingrīdai Circenei (Vienotība) un valdībai veselības aprūpes pārvaldes jomā, teikts asociācijas izplatītajā paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem.

“Uzskatām, ka valsts un valdība nav solidāra ar saviem iedzīvotājiem, pieļaujot situāciju, kurā pacients valsts garantēto veselības aprūpi nesaņem, radot nacionālu valsts apdraudējumu. Neatbalstām tādu valsts un valdības attieksmi, kura nespēj risināt pacientu veselības aprūpes vajadzības, kas garantētu Latvijas valsts un nācijas attīstību,” teikts paziņojumā.

Tāpat pausts, ka valdības virzītās “reformas” veselības aprūpē pārsvarā ir pretrunīgas, neefektīvas un netaisnīgas, kā arī uzsvērts, ka atbildība par esošo situāciju veselības aprūpes jomā ir jāuzņemas valdībai.

Par uzticības vai neuzticības izteikšanu veselības ministrei un valdībai nākamnedēļ lems arī Latvijas Lauku ģimenes ārstu asociācija, aģentūrai LETA pastāstīja tās vadītāja Līga Kozlovska. Viņa sacīja, ka personīgi nav apmierināta ar Circenes un valdības līdzšinējo darbu.

Tikmēr veselības ministre šajā jautājumā komentārus nesniegs, jo ir slima, sacīja ministres preses sekretāre Aija Bukova-Žideļūna.

LĢĀA vadītājs Pauls Princis sacīja, ka asociācijas paziņojums Veselības ministrijai tiks nosūtīts pirmdien, līdz ar tādām pašām vēstulēm Saeimai, Ministru prezidentei Laimdotai Straujumai (Vienotība), Eiropas Komisijai un Pasaules Veselības organizācijai.

 

Komentāri (23)

Una Grinberga 09.05.2014. 20.00

Princis pēc Putina metodēm paziņo par demisijas pieprasījuma piektdienas vakarā? Nevarēja paziņot to pirmdienas rītā, kad “visi ir atpakaļ pilsētā”?

+8
-3
Atbildēt

2

    ligakalnina > Una Grinberga 09.05.2014. 22.38

    Un kāds Putinam ar to sakars?

    Putins nopircis visus ģimenes ārstus, lai tie iestājas pret izcilo ministri Circeni un grauj mūs valdības stabilitāti?

    Visi, kas atļaujas pakritizēt valdību, ir Putina sabiedrotie?

    Pret valdības ves. aizsardzības politiku iestājas gan ģimenes ārsti, gan slimnīcu biedrība, gan pacienti, viņi visi ir idioti, tikai Circene un valdība zina, ko dara, nolaižot medicīnu līdz kliņķim, un, padarot to ar katru gadu arvien dārgāku un nepieejamāku?

    Apbrīnojami loģiski spriedumi, derēja, vismaz, nedaudz paškritikas arī valdības un Circenes advokātiem.

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    Eriks Grube > Una Grinberga 10.05.2014. 09.42

    Princiitim tachu Huute tieshais nachaljnjiks, ne Kaputins.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

ligakalnina 09.05.2014. 19.50

Demokrātiskā valstī, ja ministra ranga amatpersona paziņo, ka ir slims, vajadzētu, tomēr, konkretizēt, ar ko tieši, kad saslima, utt.

Nesen Circene atradās komandējumā Francija, un tad bija vesela ( būtu interesanti uzzināt, ko viņa tur darīja, ko no tā visa ieguva Latvijas valsts, un, konkrēti, veselības aizsardzība un slimnieki, manuprāt, katram politiķim, pēc komandējuma, būtu jāatskaitas sabiedrībai, jo brauc viņš tur par sab. naudu).

Visam, ko saka ģimenes ārsti, var tikai pievienoties, Latvijas valdības politika un attieksme pret slimiem cilvēkiem, kas, pārsvarā, ir veci cilvēki ar nelieliem ienākumiem, ir vienkārši noziedzīga.

Nesen Latvijas valsts atrada iespēju izdalīt 200000 narkomānu reabilitācijai, bet, neatrada 180000 bērniem, kas slimo ar retām slimībām, kuru ārstēšana izmaksā ārkārtīgi dārgi.

Nesaku, ka narkomānu reabiliotācija nav vajadzīga, bet, bērni, manuprāt, svarīgāki.

Saprotams, nekam citam, kas saistīts ar medicīnu, arī neatrada.

Minēšu konkrētu piemēru, man ir paziņa, kurai ir labās rokas daļēja paralīze, jo iesprostots nervs, valsts apmaklsātu operāciju tai sola pēc 2, 5 gadiem.

Pati viņa apmaksāt to operāciju nespēj, kreddītu arī paņemt nevar, jo nevarēs atdod.

Otrais piemērs – cilvēkam bija divas žultsakmeņu lēkmes, staigā iedzeltens, ķīrurgas pateica, ka, ja būs nākamā lēkmu, aknas tiks bojātas neatgriezeniski, vajag 2000 operācijai, sievai pensija 220, viņam – 230, komunālie un zāles apēd lielāko daļu, rinda uz valsts kompensētu operāciju pienāks, apmēram, pēc 2 gadiem, un ko viņam darīt?

Un tas, nemaz nerunājot par to, ka ne katras vispār var apmaksāt 13 eiro par katru dienu slimnīcā, plus vēl par katru analīzi vai izmeklējumu, kas var sasniegt astronomiskas summas ( Lietuvā ārst slimnīcā ir bezmaksas, Igaunijā apmēram 1, 50 eiro diena, tīri simbiliski).

Saprotams, jauniem, veseliem, un nodrošinātiem tas visd ir kaut kur tāls un neinteresants, var tikai novēlēt šiem cilvēkiem Latvijā nekad nesaslimt ar ko nopietnu.Acīmredzot šī situācija ir nevis naudas trūkuma, bet, latviešu politiķu mentalitātes sekas, un tai mentalitātē iztrūkst viss, kas raksturīgs Eiropas cilvēkiem – solidaritātes princips, normāla attieksme pret vājākiem sab. slāņiem, utt, toties dominē pofigisms un cinisms.

+7
-3
Atbildēt

14

    Ieva Aile > ligakalnina 09.05.2014. 21.12

    Katrs pats savas laimes kalējs,valsts tev nav nekāda slaucama govs,kura uzturēs morālo klimatu un kārtību dzīvoklī,par veselību un izglītību vajadzēja rūpēties pašam jau no agras jaunības par spīti Brežņevam un Suslovam un iet mācīties vismaz par grāmatvedi,tad viņiem tagad pietiktu naudas operācijai,arī betija un Brauns domā tāpat kā es,nav ko te žēloties un gaudot, bet iet mācīties.Nemaz neceri,ka zem Putina būs labāk!

    +2
    -12
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > ligakalnina 10.05.2014. 08.53

    Man dzīvē viss ir kārtībā,neraizējies.Bet problēmas,par kurām rakstu,reāli pastāv.

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > ligakalnina 10.05.2014. 08.12

    Un kurā vietā es sūdzos,ka man iet grūti? :)

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > ligakalnina 10.05.2014. 07.57

    Nu i barā sametušies virsū :D Kāpēc domājat,ka tās ir manas problēmas? :):)

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > ligakalnina 10.05.2014. 01.02

    zanE,Ir jau skaisti novirzīt sarunu uz personu,un redz,problēma pazūd kā nebijusi,paliek tikai kails cilvēku slinkums,nevajag sēdēt būdā,zanes par zīmuļiem vien izdod vairāk naudas nekā tā būdas alga,par pārnēsātajiem svarīgajiem papīriem pat nerunājot .Bet kā tad ar tām būdām un attīrīšanu palika?Šīs darbavietas un izdarītais darbs nevienam nav vajadzīgs un ir vienkārši jālikvidē un jāizbeidz?

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > ligakalnina 09.05.2014. 22.46

    Valsts varētu izdarīt vienu svētīgu darbu – uztaisīt profesiju, amatu un to darbavietu sarakstu,kurās strādājot Latvijā,cilvēki varētu nodrošināt 21.gadsimta cienīgu dzīvi un pensijas,kārtīgi maksājot nodokļus un pārāk netērējoties.Lai cilvēkiem neiznāk iegrābties,izmācoties,teiksim,par dabas aizsardzības speciālistu…vai par ceļu remonta strādnieku,vai par ugunsdzēsēju …jeb medicīnas māsu.Tad tie,kas attīstības, interešu,naudas vai citu apstākļu trūkuma dēļ nevarēs izmācīties,teiksim,par investīciju baņķieriem vai pilnvarniekiem un citiem valstij svarīgiem darbiniekiem, lieki netērējot laiku varētu sapakot čemodānus un doties uz Angliju lasīt zemenes,gliemežus vai Vācijā mazgāt tualetes…un sūtīt naudu uz Latviju saviem radiniekiem,kuriem pietrūcis prāta saprast,ka viņi valstij šeit ir lieki un nevajadzīgi.

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 09.05.2014. 22.33

    Par brīvu vispār nekas nav, jo visi maksā nodokļus, un jūs paši to ļoti labi zināt.

    Kā valsts Latvijā tos nodokļus izlieto – tas ir pavisam kas cits.

    Tā ka nevajag te to savu ierasto un jau apnikušo demagoģiju, “valsts nav slaucama govs”, “viss maksā, cik maksā”, “valstij jāmnopērk trenuškas”, nevajag izlikties par stulbeni, ja nav argumenti, tad labāk derēja vispār nekomentēt.

    Kāpēc Igaunija un Lietuva var nodrošināt visiem pieejamu medicīnu, bet, Latvija nevar, viņi ko, daudz bagātāki?

    Bet, varbūt, tur vairāk domā par cilvēkiem, un viņi ir elementāri humānāki?

    Skaidrs, tur arī ir problēmas, bet tās pat salīdzināt nevar ar to, kādas problēmas slimniekiem Latvijā, vispār, ja neesat tēmā, derēja, labāk, paklusēt, bet, iztikt bez tās sen noriebušās demagoģijas un tām sen apnikušām standarta frāzēm.

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    garausiitis > ligakalnina 10.05.2014. 09.37

    Ēriks – tad novēlu izdarīt kaut ko vairāk par rakstīšanu .

    Par Vāciju piezīmējot – pagajušo vasaru vizināju kompāniju uz Roņiem , tur bija arī divi latvieši , kas Vācijā dzīvo un strādā jau 20 gadus . Tev vajadzēja dzirdēt viņu stāstus par reālo situāciju ar darbiem un samaksām par tiem … Mums tikai liekas , ka visur citur ir labi , kur mūsu nav , bet diemžēl arī tur nav medus maize …

    +8
    -3
    Atbildēt

    0

    Una Grinberga > ligakalnina 09.05.2014. 21.53

    @Ēriks

    Bet protams, ka valsts ir slaucama govs – nodokļus maksā muļķi, veselībai un izglītībai ir jābūt par brīvu (valstij trenuškas arī jānopērk, ar ko doties uz mežu sēnēs), pabalstiem ir jābūt par pilnīgi jebko un vēl jānodrošina pārtikušas vecumdienas. Vai tad tāds nav valsts mērķis? Politiķiem jau vajag cilvēkus… nu, tad lai arī domā!

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    garausiitis > ligakalnina 10.05.2014. 08.37

    Ēriks – nu palasi pats savus tekstus neitrāli no malas … tur Tev viss ir slikti , sākot ar attīrīšanas iekārtu operātoru , beidzot ar ceļu būves strādnieku . Nu pilnīga nelaimes čupiņa … Tev dzīvē kaut kas labs arī mēdz būt ?

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > ligakalnina 10.05.2014. 08.08

    Ērik – vienkārši tapēc ,ka visu laiku par tām runā :) :) :)

    Es aptuveni zinu kam dzīvē ir izgājusi cauri Zane , bet ne reizi neesmu lasījis, kur viņa publiski sūdzētos par savām grūtībām :) :) :) Tas piemēram un salīdzinājumam .

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > ligakalnina 09.05.2014. 23.47

    …piedod, Ērik, bet tikai lupata var sēdēt vairāk kā 10 gadus attīrīšanas iekārtu dežuranta būdā 5 “sutkas” mēnesī, vaimanāt par savu grūto dzīvi, mazo algu un nedarīt neko, lai to mainītu….izskatās, ka Tu no garlaicības drīz izlaidīsi garu….

    …cik liela tagad ir Tava alga?…ja nemaldos – minēji, ka uz rokas saņēmi 380 latus – par 5 diennakšu darbu mēnesī…un biji sašutis, ka Tev liek teritoriju uzkopt un sniegu savā maiņā nošķūrēt….

    …jā, vecīt, izskatās, ka Tu…patiesi…nezini, ko nozīmē – strādāt….

    +9
    -2
    Atbildēt

    0

    silvija > ligakalnina 10.05.2014. 05.05

    ērik, beidz gaudot un ej strādāt. 25 dienas mēnesī brīvas – un tu nevari atrast otru darbu??? Beidz muldēt, sliņķi, skauģi un mūlāp.

    +7
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > ligakalnina 10.05.2014. 07.34

    Ēriks – nu Tu gan esi humora vecis :) :) :) Dzīvē arī tāpat gaudies vai tikai virtuālajā telpā izpaud savas dvēseles sāpes ? Ja dzīvē ar , tad izsaku sievai dziļu līdzjūtību … tādus vīriešus mēdz dēvēt par lupatām … normāls vecis nekad nežēlosies par tāda veida problēmām , viņš ies un atrisinās tās .

    P.S. Kur mācās par ceļa remonta strādnieku ? :):):) ir kāda profesionāli tehniskā skola ? :) :) :)

    +7
    0
    Atbildēt

    0

brigita_damme_rtk_lv 09.05.2014. 20.58

Veselības aizsardzības ministre slima nedrīkst būt principā, jo tikpat slikti būtu bankrotējis ekonomikas ministrs, izglītības ministrs analfabēts, aizsardzības ministrs pacifists, labklājības ministrs bomzis, utt.

+5
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu