Kaujās Mariupolē krituši septiņi cilvēki, Nacionālā gvarde izgājusi no cīņu rajona (papild.) • IR.lv

Kaujās Mariupolē krituši septiņi cilvēki, Nacionālā gvarde izgājusi no cīņu rajona (papild.)

100
Pirms pāris dienām pie Mariupoles adminstrācijas ēkas. Ukrainas miliči apsargā ēku no prokrieviskajiem separātistiem. Foto: AFP/LETA

Apšaude izcēlusies cīņā par milicijas ēku, kas tagad aizdegusies

Mariupolē, kur Ukrainas drošības spēku karavīri atsita separātistu kaujinieku uzbrukumu iekšlietu pārvaldes ēkai, piektdien gājuši bojā septiņi cilvēki un 39 ievainoti, paziņojis Doņeckas apgabala Veselības departaments.

Ukrainas Nacionālās gvardes kaujinieki cīņās piektdien Mariupolē zaudējuši vienu karavīru, vēl četri ir ievainoti. Nacionālās gvardes vienības ir izgājušas no pilsētas kauju epicentra rajona, vēsta UNIAN.

Ukrainas gvardes kaujinieks gājis bojā piektdien cīņās pie pilsētas milicijas pārvaldes ēkas. Četri ievainotie guvuši šautas brūces.

Sestdien pulksten 8 no rīta situācija Mariupolē bijusi joprojām saspringta, vēsta medijs, atsaucoties uz Ukrainas Nacionālās gvardes preses dienestu.

Nacionālās gvardes vienības ir izvestas no kauju epicentra, lai neprovocētu separātistu agresiju un domājot par pilsētas mierīgo iedzīvotāju drošību.

Iekšlietu ministrijas pārvaldes ēkas aizsardzībai ieradušies īpašā bataljona “Azov” kaujinieki, pievienojušies arī Ukrainas Drošības dienesta vietējās nodaļas pārstāvji, ziņo Ukrainskaja pravda/LETA.

Kauju laikā, kas piektdien Ukrainas austrumos uzliesmoja Mariupolē, nogalināts pilsētas autoinspekcijas priekšnieks, bet pilsētas milicijas priekšnieku Krievijas atbalstītie separātisti nolaupījuši.

Ziņas par milicijas priekšnieka atrašanās vietu ir pretrunīgas. Vieni apgalvo, ka viņš joprojām atrodoties Mariupolē, bet citi, ka viņš aizvests uz Doņecku.

Tiek ziņots, ka kauju laikā snaiperi nogalinājuši arī Dņepropetrovskas teritoriālās aizsardzības brigādes komandieri Sergeju Demidenko.

Savukārt Ukrainas Nacionālās gvardes vienības komandieris ir smagi ievainots.

Kā savā “Facebook” lapā ziņo pie frakcijām nepiederošais Ukrainas parlamenta deputāts Oļegs Ļaško, čečenu algotņi, kas Mariopulē cīnījušies prokrievisko separātistu pusē, Demidenko līķi apgānījuši, nogriežot tam ausis un izdurot acis.

Tiek ziņots, ka Mariupoles milicijas pārvaldes ēka ir pilnībā nodegusi. Vēlāk saņemtas ziņas, ka uguns pielaista arī pilsētas domes ēkai.

“Teroristu grupa, kurā bija aptuveni 60 ar automātiem bruņoti cilvēki, uzbruka [Mariupoles] milicijas nodaļai. Tas bija ēkas sagrābšanas mēģinājums bez jelkādu sākotnējo prasību izvirzīšanas,” sociālajā tīklā “Facebook” pavēstīja Ukrainas iekšlietu ministrs Arsēns Avakovs. “Ēkā izraisījās kauja”, un tās gaitā “teroristu grupējuma daļa tika iznīcināta”.

“Aptuveni 20 teroristi iznīcināti, četri sagūstīti. Daļa uzbrucēju, pametuši ieročus, patvērās pilsētas dzīvojamo namu kvartālos. Mūsu zaudējumi – viens nogalinātais, pieci ievainotie,” apliecināja ministrs.

Viņš arī atzina, ka iekšlietu pārvaldes ēka ir liesmās.

Savukārt Mariupoles tīmekļa vietne 0629 vēsta, ka tā dēvētās Doņeckas tautas republikas kaujinieki esot sagrābuši tanku.

Mediji arī ziņo, ka pilsētas Ļeņina prospektā smagi ievainoti divi cilvēki, viens no viņiem – galvā. Liela asinspeļķe atrodas arī pie kafejnīcas „Arbat”, bet pagaidām nav skaidrs, vai tur ievainotais ir izdzīvojis.

(papildināta ar jaunākajām ziņām)

Komentāri (100)

Janka, Janic 09.05.2014. 15.14

tie stulbeņi pat sava sveetaakajaa dienaa neliekas mieraa , protams terorists ar ieroci rokaas no taa šaujot , šaujams nost bez žeelastiibas …

+21
-5
Atbildēt

0

archoftriumph 10.05.2014. 05.39

Prokrievi panjemusi kaa kjilniekus septinus sarkana krusta darbiniekus. Savakusi ari visas zales. Cik atceros tad pat kara laikaa taa nedarija. Ckas krievi!

+10
0
Atbildēt

3

jmaklakovs 09.05.2014. 16.01

Nezinu ko tie maidānieši tur marinē. It kā runāja, ka rīkojas uzmanīgi, jo negrib pieļaut iedzīvotāju upurus. Šī politika novedusi pie tā, ka bandīti Ukrainā jūtas kā mājās un upuru skaits pieaug milzīgā ātrumā. Izskatās, ka bez dažiem tiesiskuma cīnītājiem tur visi ir uzpirkti.

+15
-5
Atbildēt

3

    andris902 > jmaklakovs 10.05.2014. 17.45

    …papildinot iepriekš publicēto fotoatēlu un ziņu par nogalināto ģimeni:

    «Страшная новость — в городе начали убивать. Все, кто богат (владельцы магазинов, фирм, бизнесмены), кто перешел дорогу мэру города, составляет конкуренцию по бизнесу ему или его окружению, все, кто имеет мнение о том, что наша власть завралась и закралась — объявлены городскими властями Правым сектором.

    В п. Новоборовицы расстреляна семья бизнесмена из Антрацита. Погибли муж, жена, маленький ребенок в тяжелом состоянии. Они продали в Антраците все и уходили от погони. С Антрацита по рации передали народному ополчению, что движутся машины с ПС. По машинам — два джипа черного и красного цвета (ирония судьбы) открыли огонь на поражение.

    http://inforesist.org/podrobnosti-rasstrela-semi-iz-antracita-na-granice-ix-ubili-iz-za-deneg/

    0
    0
    Atbildēt

    0

    jmaklakovs > jmaklakovs 09.05.2014. 19.05

    Aplenktajā Slovjanskā ierodas pāris kravas auto ar kazakiem un čečeniem.

    No Doņeckas uz Mariupoli dodas divās kravas mašīnas ar līdz zobiem bruņotiem “separātistiem”.

    Mariupolē atkarota milicijas pārvalde, bet pa pilsētu vazājas piedzērušies bruņoti “separātisti”.

    Doņeckas apgabalā separātisti ieņem karaspēka daļu. 120! ukraiņu karavīru padodas un noliek ieročus.

    WTF?

    Viduslaiku bruņinieki ar katapultām un zobeniem būtu tikuši ar to sērgu galā! Tādas bruņotas kravas mašīnas kaujas helikopters būtu simts reizes pa ceļam no punkta A līdz punktam B uzlaidis gaisā!

    Kas pie velna tur notiek?

    +12
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > jmaklakovs 09.05.2014. 19.20

    …jā, arī man ir tāds jautājums…

    …pret teroristiem un slepkavniekiem nevar būt nekādas līdzcietības un žēlastības…ja baidās par civilajiem, lai evakuē/evakuējas no karadarbības zonas…ja vēlas palikt kopā ar bandītiem, tad tā ir viņu izvēle….

    ….teroristi un slepkavas ir jāiznīcina!…

    …kam traucēja 10-gadīgas meitenītes vecāki, kurus nogalināja bandīti – sava prieka pēc…

    http://pbs.twimg.com/media/BnMPxnYCcAAUnyF.jpg:large

    +16
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu