Sestdien Nacionālajā bibliotēkā pasniegs apbalvojumu "Laiks Ziedonim" • IR.lv

Sestdien Nacionālajā bibliotēkā pasniegs apbalvojumu “Laiks Ziedonim”

28
Publicitātes foto. Foto no fonda "Viegli" mājas lapas

Tiešraide LTV un Latvijas Radio sāksies plkst.21

Imanta Ziedoņa fonds “Viegli” šodien, dzejnieka dzimšanas dienas vakarā plkst. 21, cildināšanas ceremonijā pasniegs apbalvojumu “Laiks Ziedonim”, ko tiešraidē no “Gaismas pils” raidīs gan Latvijas Televīzija, gan Latvijas Radio, raksta aģentūra LETA.

Ceremonijā iepriekš noteiktās nominācijās tiks godināti pieci laureāti, kas iedvesmojuši visu Latviju kļūt labākai. 

Šodien, pieminot Ziedoņa dzimšanas dienu, plānoti vēl vairāki pasākumi. Rakstnieka dzimtajā pusē Ragaciema kapos tiks atklāts Ziedoņa piemiņas dzirnakmens. Savukārt fonds “Viegli” Latvijas Nacionālajai bibliotēkai dāvinās Ziedoņa statueti, kas tiks uzstādīta un svinīgi atklāta pie bibliotēkas zāles, kas nosaukta Ziedoņa vārdā.

Imanta Ziedoņa fonds “Viegli” ir nodibinājums, kas izveidots 2010.gada pavasarī, un dzejnieks tam uzticējis Murjāņu mājas kā radoša centra tālāku izveidi, kas tika iesākta vēl viņa dzīves laikā. Ziedonis bija viena no retajām Latvijas kultūras personībām, kura jau savas dzīves laikā tika iekļauta kultūras kanonā, tādējādi apliecinot viņa izcilo un paliekošo literāro devumu Latvijas kultūrai un latviešu tautai. Dzejnieks mūžībā aizgāja 2013.gadā divus mēnešus pirms savas 80 gadu jubilejas 27.februārī. Atvadīties no Ziedoņa Rīgas Domā ieradās tūkstošiem cilvēku.

Vairāk informācijas fonda “Viegli” mājas lapā

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu