Ukrainai gāzi piegādās caur Poliju • IR.lv

Ukrainai gāzi piegādās caur Poliju

23
Ukrainas galvaspilsētā Kijevā pie Neatkarības laukuma joprojām ir barikādes. Foto: EPA/LETA

Piegādes sāksies jau trešdien, paredzēts līgumā

Polijas gāzes uzņēmums “Gaz System” saņēmis pasūtījumu piegādāt gāzi Ukrainai caur Poliju, vēsta aģentūra UNIAN. To apstiprināja uzņēmuma preses sekretāre Malgožata Polkovska.

“No viena uzņēmuma ir pasūtījums,” UNIAN apstiprinājis arī kāds avots, kas nevēlējās atklāt savu vārdu, atsaucoties uz komercnoslēpumu.

Trešdien, pēc aģentūras rīcībā esošās informācijas, “Gaz System” Ukrainai plāno piegādāt aptuveni četrus miljonus kubikmetru gāzes. Tas ir maksimāli iespējamais apjoms, ko var tehniski piegādāt no Hermanovicu gāzes krātuves.

Šajās dienās Polijas uzņēmuma un Ukrainas “Naftogaz Ukraini” parakstītais līgums vienkāršojot tikai norēķinus par gāzes piegādi Ukrainai, tam neesot nekādu papildus nosacījumu, teica Polkovska, norādot, ka “tas ir tehniskais līgums”.

Iepriekš uzņēmums “Gaz System” paziņoja, ka gāzi Ukrainai varēs piegādāt tikai tā kompānija, kas uzvarēs izsolē par Hermanovicu krātuves izmantošanu, norādot, ka nākamā izsole par maija piegādēm notiks 24.aprīlī.

Polija ir pirmā valsts, caur kuru Ukraina sāka saņemt gāzi no Eiropas – tas notika 2012.gada novembrī. Turklāt šī gāze Ukrainai izmaksāja lētāk nekā Krievijas “Gazprom” tiešās piegādes, informē aģentūra. Gāzi piegādāja vācu uzņēmums RWE.

Gāzes piegāde caur Poliju tika pārtraukta 2013.gada decembrī pēc tam, kad Krievija Ukrainai sāka piegādāt gāzi ar vairāk nekā 30% atlaidi.

Pēc situācijas saasināšanās Ukrainā Krievija pacēla gāzes cenu valstij, kas uz bankrota sliekšņa esošajai Ukrainai radīja lielus sarežģījumus.

 

Komentāri (23)

austrisv 15.04.2014. 13.37

Lūk, tas ir labs sitiens Krievijai pa “kājstarpi”! poļi malači, jo paši tik daudz ļaunuma saņēmuši gan 2. pasaules karā gan senāk no krieviem.Par nogāzto lidmašinu , nemaz nerunājot, jo šis ir mans personiskais viedoklis, jau sen.

Pasaule cerams solidarizēsies ar ukraiņu tautu un arī to krievu tauta daļu, kuri šadu Putina uzbrukumu kaimiņvalstīm neatbalsta.

+11
-1
Atbildēt

2

    Kaspars Špūle > austrisv 15.04.2014. 14.21

    Par nogāzto lidmašinu , nemaz nerunājot, jo šis ir mans personiskais viedoklis, jau sen.

    —-

    Domāju, ka tagad tādu personisko viedokļu būs arvien vairāk. Mūsdienās jau ilgi neko nevar noslēpt, var tikai iebaidīt vai izsmiet, lai klusē. Toties pēc tam atsitiens būs stiprāks.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Kaspars Špūle > austrisv 15.04.2014. 15.33

    Sarkano krievu atbildība par sagūstīto poļu virsnieku masveida apšaušanu Katiņas mežā bija “konspirācijas teorija” Rietumos veselus deviņus gadus (1943-1952), un nulles tur visus kušināja un izsmēja.

    Pēc tam ASV Kongresa “Madena komisija” publicēja savu slēdzienu

    http://www.electronicmuseum.ca/Poland-WW2/katyn_memorial_wall/madden_committee/final_report/final_report.html

    Kopš 2010. gada 10. aprīļa ir pagājuši četri gadi.

    +8
    0
    Atbildēt

    0

Alda Eòìele 15.04.2014. 15.04

Prieks dzirdēt, ka ukraiņi pirks gāzi no poļiem.

Beidzot – prom no Krievijas!

Un kad mēs, Latvijā, beidzot pateiksim krieviem, ka mums viņu gāzi vairs negribās un nevajag?

Vai Vj.Dombrovskis pie tā strādā?

Vai viņš vispār par šo lietu domā?

Kapa klusums, kas tik satraucoši izskan, liek aizdomāties, ka varbūt tomēr domā, bet domā ne tā, kā būtu jādomā… un baidās ka tauta to uzzinās.

Bēdīgi.

+10
-1
Atbildēt

3

    Inese > Alda Eòìele 15.04.2014. 15.08

    robert_dambergs Prieks dzirdēt, ka ukraiņi pirks gāzi no poļiem.

    Beidzot – prom no Krievijas!

    =====================

    Vispār jau viņi pirks krievu gāzi. Tikai no Polijas. Tikai par augstāku cenu, nekā to paredz pašreizējie līgumi ar KF ;)

    0
    -7
    Atbildēt

    0

    ingazilunska > Alda Eòìele 15.04.2014. 15.25

    Krievijas gāzi.

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Ansis Reinhards > Alda Eòìele 15.04.2014. 15.10

    > Loč-melis

    Lasīt proti?

    Polija ir pirmā valsts, caur kuru Ukraina sāka saņemt gāzi no Eiropas – tas notika 2012.gada novembrī. Turklāt šī gāze Ukrainai izmaksāja lētāk nekā Krievijas “Gazprom” tiešās piegādes, informē aģentūra. Gāzi piegādāja vācu uzņēmums RWE.

    +11
    0
    Atbildēt

    0

dro 15.04.2014. 15.37

Lai nu kolorado vaboles nemuld. Ja bloķētajai Rietumberlīnei varēja piegādāt pa gaisu pat akmeņogles /nav jau Ļeņingrada/, tad gan jau atrisinās arī gāzes piegādes un ne tikai.

https://www.youtube.com/watch?v=HjLk0wi5WrA#t=14

+8
0
Atbildēt

1

    austrisv > dro 15.04.2014. 16.37

    Šitais tiešām labs! Noskatījos pat divas reizes.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu