Medijs: Snoudens saņēmis prēmiju nominācijā par patiesību • IR.lv

Medijs: Snoudens saņēmis prēmiju nominācijā par patiesību

43
Edvards Snoudens piedalās kādā attālinātā diskusijā. Foto: AFP/LETA

 

Bijušais ASV specdienesta darbinieks un Krievijā patvērumu radušais Edvards Snoudens saņēmis Reidenaura prēmiju nominācijā “Par patiesību”, ziņo ASV medijs “The New York Times“.

Prēmija, kas nosaukta bijušā Vjetnamas kara veterāna žurnālista Rona Reidenaura vārdā, tika piešķirta arī režisorei un žurnālistei Laurai Poitresai, kura palīdzēja Snoudenam publicēt slepenos dokumentus.

Kā jau vēstīts, Snoudens kļuva plaši pazīstams pēc tam, kad nopludināja ASV slepenā dienesta dokumentus, kas atklāja valdības specdienestu īstenoto plašo noklausīšanos un savu pilsoņu un amatpersonu izsekošanu. Šie medijos publiskotie dokumenti piespieda rīkoties arī ASV prezidentu, ierobežojot specdienestu darbības.

ASV Snoudenu apsūdz valsts noslēpumu atklāšanā un vēlas tiesāt. Taču Snoudens jau ilgu laiku bēguļo un radis patvērumu Krievijā.

Reidenaura prēmija kopumā tiek piešķirta nominācijās „Par patiesību”, „Par drosmi”, labākajai grāmatai un labākajai dokumentālajai filmai.

 

Komentāri (43)

ligakalnina 07.04.2014. 10.38

Ja kādam, pat pēc notikumiem Ukrainā un Krimas okupācijas, vēl arvien šķiet, ka amerikāņi ir tas lielākais apdraudējums, un Snowdens ir varonis, jo viņš atmskoja šo te “launumu”, tātad, nostrādāja par labu Ķīnai, Krievijai, utt., tad savādāk kā par neadekvātu pasaules uztveri to nosaukt nevar.

Manis pēc, lai tie amerikāņi noklausās mani no rīta līdz vakaram, jo tiem, kam nav ko slēpt, par to nav jāsatraucas.

Tas ir daudz labāk, kā pēkšņi pamosties, ieraugot pie loga krievu tankus vai ko līdzīgu.

Pasaule nav balta un pūkaina, un cīņās ar ļaunumu arī tādas metodes ir pieļaujamas, jo pretējā puse pielieto daudz sliktākas metodes, tāda ir realitāte, un labi, ka amwerikāņi to saprot.

+19
-5
Atbildēt

9

    inta_s > ligakalnina 07.04.2014. 10.43

    Kas Tev ir “amerikāņi”?

    ASV rezima saimnieki vai ASV pilsoni kuru tiesibas sarga ASV konstitucija?

    Jo pasi pilsoni ir pret NSA spiegosanu un tapat ari ASV konstitucija.

    +3
    -8
    Atbildēt

    0

    inta_s > ligakalnina 07.04.2014. 11.04

    Visi baidas ASV rezima sankcijas tikai ne Putina rezims

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    inta_s > ligakalnina 07.04.2014. 10.46

    2. If I’ve done nothing wrong, I have nothing to hide. So why should I care about any of this?

    Keep in mind that the definition of “wrong” can quickly change. And if you don’t know what the actual law really is, how can you say that you know you have done nothing wrong? If you’ve got nothing to hide, post your social security number and credit card information online, leave your curtains open at night, and see how that sits with you.

    http://www.motherjones.com/politics/2014/01/10-myths-nsa-surveillance-debunk-edward-snowden-spying

    In a larger sense, however, the very idea that “I’ve got nothing to hide” is a distraction. The Fourth Amendment guarantees a right to privacy. The Constitution does not ask if you want or need that right; it grants it to everyone, and demands that the government interfere with it only under specific circumstances.

    The Fourth Amendment came into being because of the British use of general warrants in the colonial era. Under that “law,” they could legally search whole groups of people, their possessions, and their papers without having to justify searching any specific person. Called “writs of assistance,” these general warrants allowed the King’s agents to search anyone, anytime, regardless of whether they suspected that person of a crime. The writs were most often used by Royal Customs agents (an irony perhaps, given the draconian powers now granted to US Customs agents to search anyone’s personal electronics, including those of American citizens, at the border).

    The US fought a revolution, and James Madison wrote the Fourth Amendment, against broad government authority to search. Whether you personally do or do not have anything to hide is not even a question that should be on the table. It should be almost un-American to ask it.

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    ARNO > ligakalnina 07.04.2014. 19.20

    Nu nevajag šo noīsināt uz “mēs vs. krievi”

    ASV visus kas apgalvoja ka notiek novērošana līdz šim izsmēja par sazvērestības teoriju mīļotājiem. Snowdens parādīja ka karalim nav bikses un nu ir laiks apģērbties vai runāt par nūdisma kultūru.

    Unlimited power corrupts the possessor.

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Amis > ligakalnina 07.04.2014. 11.56

    Viedoklis_lv Jo pasi pilsoni ir pret NSA spiegosanu un tapat ari ASV konstitucija.

    ==================

    Zinu diezgan daudz ASV pilsoņu, gan veco gan jauno, bet starp tiem neviena, kuri satrauktos par NSA “spiegošanu”, tos vairāk uztrauc, ka NSA varētu atkal nopūdelēt ar kremļa algoto al-Oaedu un varētu atkārtoties 9/11.

    Var jau būt, ka municipālās zupas rindās stāvošiem tur citas problēmas.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    archoftriumph > ligakalnina 07.04.2014. 11.58

    nebaidos ne asv ne putina sankciju, bet putins man riebj vairaak par asv.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 07.04.2014. 11.00

    Tā ir demagoģija, noklausīšanai nav nekas kopējs ar sakropļošanu.

    |loti zīmīgi, ka taisni Krievija ir vienīgā valsts, kura viņam iedeva patvērumu, un, galvenais, šim te klaunam nekas netraucēja to pieņemt, kaut, viņš labi zina, kā tur tiek ievērotas ctb.

    +6
    -4
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 07.04.2014. 11.56

    viedoklis – kas ir amerikāņi?

    Manuprāt, tos pārstāv likumīgi ievēlēts prezidents un valdība, protams, nevienam nevar aizliegt domāt savādāk, bet, atbildība par valsts likteni gulstas taisni uz valdību, muldēt jau var nezin ko, aizstāvēt savas valsts nodevējus arī nav aizliegts, taisni tāpēc jau demokrātija, Snovdena fani, acīmredzot, domā, ka demokrātiju un ctb aizstāvēt nevajag.

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    austrisv > ligakalnina 07.04.2014. 11.47

    Džeri, es Tev simtkārt piekrītu, jo dievs pasargi mūs no šovinistiem un kremliniem.

    Man arī nav ko baidīties, ka mani varētu izspiegot ASV, bet lūk, te čupojas kremļ ietekmes aģenti no dažādām grupām, un tas ir daudz trakāk, jo no tiem neko labu nesagaidīt.

    ASV mūs nevajag, bet kremlis visu laiku k’;arsta savus žokļus, lai mūs sagrābtu atpakaļ.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

austrisv 07.04.2014. 09.24

Savas valsts nodevējs saņēmis savus jūdasa grašus! Nožēlojamais kretīns. tad lai jau ar tiem dzīvo savā jaukajā un patiesības pilnajā rašistu valstī! Kāpēc viņš vēlas atpakaļ tajā sliktajā ASV!

Lai Snaudens turpina savu nožēlojamo nodevēja dzīvi greizo spoguļu karaļvalstī. To arī novēlu ar vēl talīdzīgām prēmijām un tamlīdzīgiem savas valsts nodevējiem no ASV.

+19
-9
Atbildēt

5

    inta_s > austrisv 07.04.2014. 10.21

    Vins dzivoja Havaja ar lielu algu bet sirdsapzina ka nodod ASV konstituciju un ASV pilsonus parvareja visus sos labumus un atteicas ni tiem dodoties trimda un patstavigas dzivibas briesmas. Ists patriots! Pats zaudeja visu, bet sirdsapzina palika.

    +3
    -11
    Atbildēt

    0

    inta_s > austrisv 07.04.2014. 09.54

    Hitleriskā Vācijā gāzes kameras arī bija “likumīgas” taču tie vācieši kas vēsrās pret tām bija “Savas valsts nodevējs” un “Nožēlojamais kretīns”.

    Visiem ir tiesības uz privātumu un tās pārkāpšana kā to darīja NSA (apmēros sitot pušu PSRS VDK metodes) ir noziegums, līdz ar to Snowdens nav noziedzinieks ka ir atklājis ASV režīma noziegumu tādējādi dodot iespēju pret to vērsties visiem pasaules iedzīvotājiem.

    Patiesībā Snowdens ir lielākais ASV patriots jo viņš ir zvērējis būt uzticīgam ASV konstitūcijai un aizsargāt to gan pret ārējiem, gan kā šai gadījumā – iekšējiem ienaidniekiem kas pārkāpj un ar katru soli atņem ASV pilsoņu tiesības.

    ASV pilsoņi paši ir nemierā ar ASV režīmu un tā pārkāpumiem pret ASV iedzīvotājiem.

    Congressional Approval Sinks to Record Low

    http://www.gallup.com/poll/165809/congressional-approval-sinks-record-low.aspx

    Polls Continue to Show Majority of Americans Against NSA Spying

    https://www.eff.org/deeplinks/2013/10/polls-continue-show-majority-americans-against-nsa-spying

    Most Americans now oppose the NSA program

    http://www.usatoday.com/story/news/politics/2014/01/20/poll-nsa-surveillance/4638551/

    Obama approval at record low

    http://www.politico.com/story/2014/03/obama-approval-rating-poll-104563.html

    +3
    -10
    Atbildēt

    0

    Amis > austrisv 07.04.2014. 10.41

    Viedoklis_lv

    Izgaismojās mazais alkatīgais smerdelis un tāpēc bija spiests bēgt

    http://www.golos-ameriki.ru/content/ek-snowden/1833988.html

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    austrisv > austrisv 07.04.2014. 11.39

    Nekur jau tas Snaudens nav aizgājis uz ilgu laiku, kā izskatās, jo nepagāja nemaz mēnesis, un šis jau prasījās atpakaļ uz ASV!

    Muļķis pēdējais, jo ,ja jau reiz izraudzijā sev trimdu, tad vajadzēja ēst to, ko sev sagādājis, citādi klūvis par apsmieklu domājošiem cilvēkiem

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    Amis > austrisv 07.04.2014. 10.14

    Viedoklis_lv

    Bat tagad līdz pat mūža galam būs jādzīvo starp cilvēces pabirām un bēguļojošiem noziedzniekiem. Vai šādu likteni krievijas spiegs sev bija paredzējis?

    +10
    -5
    Atbildēt

    0

v_laivins 07.04.2014. 12.03

Nodeva, mazais vīrelis, savu valsti. Protams, ka jebkurš izlūkdienests strādā ar ne pārāk demokrātiskām metodēm, it īpaši veicot dažādas operācijas. To varētu uzskatīt par mazākā ļaunuma izvēlēšanos, lai sabiedrība dzīvotu relatīvā drošībā.Viegli ir kritizēt demokrātiskas valstis, kur lielu drosmi nevajag. Kritizēt autoritārus režīmus ir daudz bīstamāk un daudzi kritizētāji šos režīmus izliekas neredzam (labāk plosīt to, kas nedrīkst kost pretīm).

+10
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu