NEPLP vērtējums par Krievijas TV programmām būs zināms nākamnedēļ • IR.lv

NEPLP vērtējums par Krievijas TV programmām būs zināms nākamnedēļ

20
Krievijas valdības vadītājs Dmitrijs Medvedevs uzrunā video. Foto: ITAR-TASS/LETA
Beāte Rozmane

NEPLP gatavo juridisko pamatojumu

Pirmie vērtējumi par Latvijā retranslēto krievu telekanālu ziņu sižetu pārkāpumiem varētu būt zināmi nākamajā nedēļā, jo ceturtdien Nacionālajā elektronisko plašsaziņas līdzekļu padomē (NEPLP) netika pieņemts lēmums, Ir.lv informēja padomes priekšsēdētājs Ainārs Dimants.

Sēdē tika izskatīts NEPLP monitoringa fiksētie materiāli, kas norādīja uz pazīmēm, kas attiecināmas uz Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likuma 26.panta pārkāpumiem, taču, lai veiktu konkrētu slēdzienu nepieciešams juridisks atzinums, teica Dimants.

Ja juristi atzītu, ka Krievijas retranslētajās pārraidēs ietverts mudinājums uz naida kurināšanu, aicinājums uz karu vai militāra konflikta izraisīšanu, NEPLP pārtrauktu šo programmu retranslāciju uz ierobežotu laiku, atgādina NEPLP vadītājs. Jāturpina strādāt pie juridiskā pamatojuma, lai pārkāpumus varētu likumiski pierādīt, biznesa portālam “Nozare.lv” teicis Dimants. Tiesa, iepriekš Ir.lv ziņoja, ka pirmie NEPLP secinājumi būs zināmi līdz 16.martam.

Monitoringa centra vadītājs Andris Ķēniņš atteicās komentēt centra secinājumus pēc sižetu izpētes līdz brīdim, kamēr tiks sagatavots oficiāls lēmumprojekts.

Jau ziņots, ka NEPLP lūgusi televīzijas un radio regulatoriem Zviedrijā un Lielbritānijā sniegt informāciju par abu minēto valstu jurisdikcijā esošo TV kanālu “Rossija RTR” un “NTV-Mir” ziņu raidījumiem, kas tiek retranslēti Latvijā, kā arī pieprasījusi Latvijā reģistrētajai SIA “Pirmais Baltijas kanāls” šā gada janvāra un februāra ziņu ierakstus.

Visi trīs iesniegumi ir saistīti ar krievu valodā raidošo telekanālu veidoto un Latvijā retranslēto ziņu sižetu par nesenajiem notikumiem Ukrainā atbilstību Eiropas Savienības un attiecīgo valstu likumiem. Latvijas Elektronisko plašsaziņas līdzekļu likums aizliedz elektroniskajiem plašsaziņas līdzekļiem maldināt, veikt naida kurināšanu, aicinājumus uz karu vai militāra konflikta izraisīšanu.

 

Komentāri (20)

Nika 13.03.2014. 21.15

Loc-mela merkis ir iztraucet normalu diskusiju, bombardejot visu portalu ar saviem komentiem. Tapat ka krievijas merkis ir destabilizet Ukrainu. Tas parada tikai vienu: godigi, ar idejam, uzvaret vini nevar.

Vinu civilizacija nevienu nepiesaista un vini pashi to zin.

+9
-1
Atbildēt

0

oktaavs 13.03.2014. 20.56

Kā jau iepriekš rakstīju – meļu kompānija ir ~ 6 cilv.

Pieci mīnusi pāris minūšu laikā – kas, jūs pavisam esat ožu pazaudējuši ? Ko jums tur tie priekšnieki māca ? :)

+7
-1
Atbildēt

1

    Nika > oktaavs 13.03.2014. 21.11

    Ari esmu to ieverojis. No 10 komentiem 8 ir locmela propaganda :)) Laikam kremlis paveli devis palikt agresivakam :) Un 5-6 plusi locmelim tapat ka 5-6 minusi citiem, dazhu minushu laika. Tad, jo vairak cilveki lasa rakstu un komentus, plusi-minusi izlidzinas.

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

oktaavs 13.03.2014. 19.45

Šoreiz nav runa par vārda vai informācijas aprites brīvību. Tas ir informatīvais karš, lai attaisnotu vienas Eiropas valsts daļas okupāciju. Tajā ietilpst arī apzināta naida kurināšana pret ukraiņu tautu un agresīva melu propaganda.

Krievijas TV kanālu saturs tiek nežēlīgi cenzēts kara laiku labākajās tradīcijās.

Ja to visu atstās mūsu ēterā, tad rodas jautājums – kam tas ir izdevīgi Latvijā ?

+9
-6
Atbildēt

1

    Inese > oktaavs 13.03.2014. 20.00

    Latviešu melu mediji šo nekad nepieminēs:

    OSCE media freedom representative concerned about new steps to restrict media plurality in Ukraine

    http://www.osce.org/fom/116312

    +5
    -8
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu