Piektdien kultūras pilī "Ziemeļblāzma" uzstādies "Kremerata Baltica" • IR.lv

Piektdien kultūras pilī “Ziemeļblāzma” uzstādies “Kremerata Baltica”

33
NULL

Ar “Kremerata Baltica” uzstāšanos sāksies “Rīga 2014” koncertu cikls “Dzimuši Rīgā” 

Ar vijolnieka Gidona Krēmera un orķestra “Kremerata Baltica” koncertu kultūras centrā “Ziemeļblāzma” sāksies pirmais Rīgas kā Eiropas kultūras galvaspilsētas koncertu cikls “Dzimuši Rīgā”, raksta aģentūra LETA. 

Par koncerta programmu kultūras pilī “Ziemeļblāzma” Krēmers stāstīja, ka interesantākais tajā būs Mečislava Veinberga kvintets klavierēm. Slavenais vijolnieks uzskata, ka Veinbergs nepelnīti bijis aizmirsts, bet tagad atkal tiek atklāts kā viens no pagājušā gadsimta nozīmīgākajiem komponistiem. Krēmers pats esot piedalījies Veinberga skaņdarba instrumentācijā, lai to pārliktu orķestrim un klavierēm. Pilno skaņdarba aranžiju veicis Andrejs Puškarevs. Šo kompozīciju koncertā varēs baudīt kopā ar jau klasiskiem Volfganga Amadeja Mocarta un Frederika Šopēna koncertiem solistu – vijolnieka Krēmera un pianista Andreja Korobeiņikova – un “Kremerata Baltica” izpildījumā. 

Krēmers priecājas kopā ar “Kremerata Baltica” atklāt ciklu “Dzimuši Rīgā”. Vijolnieks stāstīja, ka viņš ir saistīts ar Rīgu un lepojas, ka viņa pilsēta šogad ir Eiropas kultūras galvaspilsēta. Krēmera vectēvs un vecāki ir strādājuši Rīgā. Arī viņš pats ir uzaudzis šeit un mācījies Emīla Dārziņa mūzikas skolā. Arī “Kremerata Baltica” pirmais koncerts pirms 17 gadiem notika Rīgā.

17.maijā Latvijas Nacionālajā operā koncertu ciklu “Dzimuši Rīgā” turpinās operdziedātāja Inga Kalna, kura sniegs solokoncertu ievērojamā britu diriģenta Džuliana Reinoldsa muzikālajā vadībā. Dziedātājas koncerta programmā būs Gaetāno Doniceti, Džoakīno Rosīni, Džuzepes Verdi un citu komponistu mūzika. 

6.jūlijā koncertā pie Nacionālās operas uzstāsies Rīgā dzimušās akadēmiskās mūzikas zvaigznes – Maija Kovaļevska, Inese Galante, Aleksandrs Antoņenko, Egils Siliņš, Gidons Krēmers, Miša Maiskis, Baiba Skride, Iveta Apkalna, Vestards Šimkus, Raimonds Pauls un Laima Jansone, kā arī kori un orķestris Andra Pogas vadībā. 

Koncertu cikls “Dzimuši Rīgā” noslēgsies ar Marisa Jansona un Bavārijas Radio orķestra koncertu operā 7.novembrī. Jansons koncertu veltīs savam tēvam – diriģentam Arvīdam Jansonam -, godinot viņu 100 gadu jubilejā. Koncertu cikls “Dzimuši Rīgā” ir viens no Eiropas kultūras galvaspilsētas programmas muzikālajiem notikumiem, kurā uzstāsies Rīgā dzimušās akadēmiskās mūzikas izcilības – Krēmers, Baiba Skride, Miša Maiskis, Mariss Jansons – un daudzi citi pasaules slavu guvuši mūziķi, kuru saknes ir meklējamas Rīgā.

Savukārt “Kremerata Baltica” kopā ar pianistu Andreju Korobeiņikovu šīs nedēļas nogalē uzstāsies Madonas kultūras namā un Austrumlatvijas koncertzālē “Gors”. Biļetes nopērkamas koncertu vietās un  www.bilesuparadize.lv

Komentāri (33)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu