Ukrainas Aizsardzības ministrija: Krievija pieprasa padoties līdz 5 no rīta (papild.) • IR.lv

Ukrainas Aizsardzības ministrija: Krievija pieprasa padoties līdz 5 no rīta (papild.)

116
Krievijas armijas karavīri iesoļo Simferopolē. Foto: EPA/LETA

Ukrainas robežsardze: Krimā ierodas Krievijas karavīri

Krievijas Melnās jūras flotes komandieris Aleksandrs Vitko izvirzījis ultimātu Ukrainai – Ukrainas armijas karavīriem padoties līdz pulksten 5 no rīta 4.martā, vēsta aģetūra “Interfaks-Ukraina”.

Ja ukraiņi nepadosies, sāksies “Ukrainas bruņoto spēku visu vienību un daļu ieņemšana Krimā”, Vitko citē aģentūra.

Tikmēr Krievijas Valsts domē reģistrēts likumprojekts, kas ļauj Krievijai anektēt citu valstu daļas, pamatojoties uz tajās sarīkotiem referendumiem.

Likumprojektu jau piektdien iesniegusi 16 deputātu grupa, pavēstīja parlamenta preses dienests.

“Ja nav iespējams noslēgt starptautisku līgumu sakarā ar to, ka kādā ārvalstī nav efektīvas, suverēnas valsts varas, kuras pienākums ir savu pilsoņu aizsardzība, viņu tiesību un brīvību ievērošana, kas nodrošina faktisku pastāvīgu un mierīgu valsts funkciju īstenošanu, ārvalsts daļas uzņemšana Krievijas Federācijas sastāvā subjekta statusā var notikt, ņemot vērā referenduma rezultātus,” teikts likumprojekta tekstā.

Pavadošajā rakstā kā iespējamais aneksijas objekts neslēpjoties minēta Krima, ziņo LETA. “(Piemēram, Krimas Republikas) pašnoteikšanās var tikt izpausta referenduma rezultātā vai arī kādā citā attiecīgās teritorijas iedzīvotāju gribas izteikšanas rezultātā. Arī kā republikas Augstākās padomes aicinājums Krievijas Federācijas prezidentam, Krimas iedzīvotājiem saņemot Krievijas pilsonību vienkāršotā kārtībā, un tā tālāk.”

Krimā pirmdien ierodas Krievijas armijas papildinājums

Krimā pirmdien ierodas Krievijas karavīri un militārās lidmašīnas, šādi pārkāpjot abu valstu noslēgtos līgumus, paziņojusi Ukrainas robežsardze. Savukārt Krievijas armijas iznīcinātāji naktī divas reizes pārkāpuši Ukrainas gaisa telpu, ziņo UNIAN.

Pēdējo 24 stundu laikā Krimā nolaidušies desmit Krievijas kaujas helikopteri un astoņas militārās kravas lidmašīnas, savukārt kopš sestdienas Sevastopolē atrodas četri Krievijas karakuģi, teikts robežsardzes paziņojumā, ziņo LETA/AFP.

Krievijas premjerministrs Dmitrijs Medvedevs paziņojis, ka dots starts jauna Maskavas projekta celtniecībai Krimā – tiltam pāri Kerčas šaurumam, kas savienotu Kerčas pussalu ar Krieviju. Tas esot ierakstīts jau pirms gada noslēgtajā vienošanās ar Ukrainu, ziņo mediji.

Krievijas armijas kontingents atrodas Krimas robežās, bet Ukrainas austrumu apgabalos krievu karavīru neesot. Par to tikšanās laikā ar biznesa pārstāvjiem paziņojis Ukrainas premjerministrs Arsēnijs Jaceņuks, vēsta UNIAN.

Tikmēr Krievija vienā no Kaļiņingradas apgabala poligoniem sarīkojusi Baltijas flotes motorizēto strēlnieku vienību un gvardes brigādes taktiskās mācības, kurās piedalās vairāk nekā 3500 karavīru un 450 militārās un speciālās tehnikas vienību, vēsta ITAR-TASS.

Savukārt Baltijas flotes kuģi jūrā pirmdien praktizējas zenītraķešu un artilērijas apšaudēs pret mērķiem gaisā, uz ūdens un zem ūdens.

Kā vēsta Krievijas mediji, šīs mācības sarīkotas, veicot neplānotu Krievijas Rietumu un Centrālā kara apgabala kaujas gatavības pārbaudi, ko februāra beigās izsludināja Krievijas prezidents Vladimirs Putins.

Kā pastāstījis Krievijas Rietumu kara apgabala preses sekretārs Baltijas flotes jautājumos Vladimirs Matvejevs, jūras poligonā tiek izmēģināti “artilērijas dueļi ar nosacītā pretinieka kuģiem”, slīpētas iemaņas zemūdeņu meklēšanā un izsekošanā un mīnu izlikšanā. Sauszemes mācībās savukārt tiek pilnveidotas iemaņas kaujas šaušanā no visu veidu šaujamieročiem, granātmetējiem, bruņutransportieriem, tankiem, artilērijas un reaktīvajām sistēmām uz mērķiem, kas imitē “nosacītā pretinieka” kaujas tehniku un karaspēku. Sauszemes spēkus no gaisa atbalsta flotes aviācija.

“Kaujas šaušana organizēta sarežģītā taktiskajā fonā, izmantojot dažādus pretinieka un reālo kaujas apstākļu imitēšanas līdzekļus,” norādījis Matvejevs.

Amatpersona: Krimā tiek gatavota provokācija – Krievijas karavīru nogalināšana

Krimā tiek gatavotas provokācijas – Krievijas karavīru nogalināšana, kurā tad tiktu vainota Ukrainas puse, lai legalizētu Krievijas karaspēka ievešanu Ukrainas teritorijā, pirmdien paziņoja Ukrainas iekšlietu ministra vietnieks Mikola Veļičkovičs.

“Tiesībsargājošajā institūcijā ir ziņas par to, ka Krimas Autonomās Republikas teritorijā nezināmas personas, uzdodoties par Ukrainas pusi, naktī no 3. uz 4.martu plāno nogalināt trīs četrus Krievijas karavīrus. Tas viss tiek rīkots tāpēc, lai legalizētu Krievijas karaspēka ievešanu mūsu valsī,” sacīja Veļičkovičs.

Viņš arī aicināja pusi, kas ir atbildīga par provokācijas gatavošanu, apturēt savas darbības, lai Krimā neizraisītu asinsizliešanu, vēsta LETA/NBN.

“Mēs gribētu, lai šie cilvēki apdomājas. Jo šādā veidā jūs provocējat asinsizliešanu, kādas Krimā nav. Mums ir ļoti svarīgi, lai jūs saprastu, ka cilvēku dzīvība ir augstākā vērtība. Mēs jūs aicinām – attopieties. Mēs jūs aicinām – apstājieties. Ņemiet vērā – situācija tiek novērota, situācija ir kontrolējama. Visi vainīgie, kas šajā lietā piedalīsies, tiks sodīti,” uzsvēra Veļičkovičs.

(papildināta ar sākumdaļu)

 

Komentāri (116)

tuba76 03.03.2014. 16.18

“Maskavas varasiestādes jau plāno, kā ukraiņus, kas pieņēmuši Krievijas pilsonību, varētu pārvietot uz Tālajiem Austrumiem, no kurienes pastāvīgi aizplūst pašas Krievijas iedzīvotāji.”

http://www.tvnet.lv/zinas/arvalstis/499794-ukrainas_krieviem_gatavojot_siltu_vietinu_talajos_austrumos

Viens no komentāriem

“God. ministri A.Galuška

Arī Latvijā daudzi Krievijas patrioti ir gatavi braukt uz Tālajiem austrumiem un vairot varenās Krievzemes bagātības.

Braucēji autobusus gaidīs 2014. gada 9. maijā pie Uzvaras pieminekļa Rīgā.”

+28
0
Atbildēt

3

    Apkārtnē, nevis rādiusā, Uz Japānu taču viņus nesūtīs, lai arī kā dažiem to gribētos :)

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    bebiekste > tuba76 03.03.2014. 17.06

    Krievijas pilsoņi arī piedalīsies 30. martā paredzētajā referendumā?

    Kaut gan tāpat skaidrs, ka Čečenijā 100% nobalsos par Krimu Krievijas satāvā. :D

    +10
    0
    Atbildēt

    0

    piziks > tuba76 03.03.2014. 16.30

    Ha-ha, — maz ticams, ka tagadējie pasu grābēji Krimā zina, ka Maskava tiem jau izbrīvējusi vietu Tālajos Austrumos = ekspresis Krima — Vladivostoka ar piepilsētas teritoriju 2000 km radiusā.

    +21
    0
    Atbildēt

    0

ligakalnina 03.03.2014. 16.11

Kamēr Merkele ar Obamu nodarbojas ar tukšu retoriku un “komisiju” dibināšanu, tikmēr KGB atrauga, lumpeņpatriotu ovāciju pavadīts, turpina par tiem smieties, un okupēt Ukrainu, ārkārtīgi nožēlojami uz to noskatīties.

Pie kam, šie bļāvēji par krievu tiesību aizsardzību, absolūti ignorē tos krievus, kuri tiešām nostādīti otrās šķiras cilvēku lomā bijušajās Vidusāzijas republikās, kur tos vienkārši nosit, atņem īpašumu, utt., jo par to šiem debilizētajiem nestāsta 1 kanāls.

Putins savu panācis, vairākums Krievijas tautu vasirs nav spriestspējīga, un, līdzīgi amēbai, vienkārši reaģē uz kairinājumu, izbīdot vai ievelkot pseidopodijas.

+27
-1
Atbildēt

0

Nika 03.03.2014. 18.51

haha cirks ta krievija, nekas vairak. Krimas karsh ir Plutina krievijas beigas. Tapat ka Persijas Lica karsh bija Sadama Huseina beigas. Tas prasis nedaudz laiku un pacietibu, bet iznakums katram ar smadzenem galva ir skaidrs ka diena.

Putins ir idiots.

+21
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu