Krievijas mediji izvērš propagandas karu; Ukrainas aizstāvjus aiztur Maskavā • IR.lv

Krievijas mediji izvērš propagandas karu; Ukrainas aizstāvjus aiztur Maskavā

57
Puikas Sevastopolē vēro maskētos Krievijas karavīrus ielās. Foto: AFP/LETA

Krievijas telekanāls sižetu par masveida bēgļiem no Ukrainas ilustrē ar Polijas robežas ainām

Krievijas valsts telekanāls “Pervij kanal” dramatisku sižetu par masveida Ukrainas iedzīvotāju bēgšanu uz Krieviju ilustrējis ar ainām uz Ukrainas un Polijas robežas. Tiesa, izrādās, ka telekanālā demonstrētie kadri rāda nevis bēgšanu uz Krieviju, bet pretējā virzienā – uz Poliju.

Tikmēr Maskavā svētdien policisti par kārtības traucēšanu saņēmuši ciet ap 350 protestētāju, kuri bija izgājušie ielās, lai paustu savu nosodījumu Krievijas iebrukumam Ukrainā, ziņo “Der Spiegel”.

Protestējot pret Krievijas parlamenta 1.marta lēmumu atļaut Krievijai ievest savu karaspēku Ukrainas teritorijā, svētdienas pēcpusdienā arī Rīgā pie Krievijas vēstniecības notika mītiņš, kurā sapulcējās vairāk nekā pustūkstotis dažādu vecumu un tautību cilvēku, ziņo LETA.

Tikmēr Krievijas TV ziņo par „aizvien pieaugošo Ukrainas pilsoņu bēgļu skaitu, kas ierodas Krievijas dienvidu reģionos. „Pervij kanal” arī apgalvo, ka pēdējās divās nedēļās Krievijas robežu šķērsojuši vairāk nekā 140 000 Ukrainas iedzīvotāju.

Tomēr televīzijas demonstrētajos videokadros redzams, ka uz robežpunkta ukraiņu valodā rakstīts “Šengini”, kas ir Ukrainas un Polijas robežpunkts.

Tikmēr Ukrainas presē publicēti tīmekļa kameru kadri no Krievijas un Ukrainas Ņehotejevkas robežpunkta, kurā nav redzamas neviens dzīvas dvēseles.

Palielinās Krievijas propagandas karš

Krievijas valsts mediji un vadošie politiķi izvērš plašu propagandas karu, cenšoties pārliecinātu Krievijas iedzīvotājus atbalstīt prezidenta Vladimira Putina militāro iejaukšanos Ukrainā.

Kremļa kontrolētie valsts mediji svētdien demonstrēja videosižetus un publicēja rakstus, kuros ziņots par bruņotiem marodieriem Ukrainā un it kā notikušiem šokējošiem pāridarījumiem pret Ukrainas krievvalodīgajiem iedzīvotājiem.

Krievijas mediji arī cenšas diskreditēt Ukrainas jaunās amatpersonas un uzkurina spekulācijas par starptautisku līdzdalību protestos Kijevā, ziņo LETA.

“Mūsu valsts propagandas kanāli pilnīgi norāvušies no ķēdes,” valsts mediju aktivitātes komentēja bijušais Krievijas ekonomikas ministrs Andrejs Ņečajevs.

Vairākas Krievijas ziņu aģentūras svētdien arī vienlaicīgi publicēja ziņas, ka Ukrainas bruņotie spēki masveidā dezertē un pāriet Krimas valdības pusē. Kā avoti šai informācijai sākotnēji tika minēti aģentūru korespondenti notikumu vietā, bet vēlāk reģionu pašpasludinātais premjerministrs

Kā norāda aģentūra AFP, Krievijas valsts mediji ir pārpludināti ar nespecifiskiem un draudīgiem ziņojumiem, kuru mērķis ir uzkurināt bailes Krievijas sabiedrībā.

Krievijas ziņu kanāls “Russia 24” demonstrēja videoierakstu, kurā kāds jauns krievs vārdā Vladislavs apgalvoja, ka Ukrainas proeiropiskie spēki viņu nolīguši kā algotu snaiperi.

Tikmēr Krievijas neatkarīgie mediji ziņo, ka valsts iestāžu darbiniekiem, kā skolotājiem, likts svētdien ierasties Putinu atbalstošajā mītiņā Maskavā.

 

Komentāri (57)

kkristaps 02.03.2014. 18.25

Propagandas karš sācies pat IR portālā – ja nospļausies, obligāti trāpīsi krievam. Interesanti, ka taisnasteskaulainie Neandertāliešu Apvienības bļauri manāmi pieklusuši, laikam jaunā līnija – tuvināšanās Salašņu Centram nepieļauj nekādus komentārus. Nemanīja arī aicinājumus piedalīties piketā pie krievu vēstniecības, droši vien traupa spēkus nākamajiem piketiem Ušakova aizstāvēšanai.

+19
-1
Atbildēt

4

    Inese > kkristaps 02.03.2014. 18.28

    Sveiki, Pikaso k-gs. Vai nevēlaties sniegt materiālu palīdzību Harkovas miliča likvidatoram? Man ir šī likvidatora vecāku kontakti, nauda viņiem akūti nepieciešama. Ja vien neesat tukšmuldētājs, Pikaso, k-gs, lūk, jums tiek piedāvāta lieliska iespēja reāli atbalstīt Ukrainas patriotu, kas nošāvis Janukoviča režīma ķēdes suni!

    p.s. Atbalstu var sniegt arī dajebkurš cits IRsas komentētājs – Ukrainas fans un draugs, rakstīt man ļičkā.

    0
    -9
    Atbildēt

    0

    dace_roze_lmt_lv > kkristaps 02.03.2014. 18.27

    “Pikaso Propagandas karš sācies pat IR portālā – ja nospļausies, obligāti trāpīsi krievam.”

    – Tad nevajag spļaudīties, esiet kulturāla nācija.

    +1
    -9
    Atbildēt

    0

    Inese > kkristaps 02.03.2014. 20.19

    Latviešiem arī ir sena tradīcija – piemēslot mežu:

    http://www.hc.lv/inc/Upload/news_85/Image/nemeslomeza.jpg

    0
    -7
    Atbildēt

    0

    aija_vecenane > kkristaps 02.03.2014. 20.00

    +1
    0
    Atbildēt

    0

ligakalnina 02.03.2014. 18.46

Varbūt, kā atbildi uz Krievijas propagandu un pilnīgākiem meliem, kas, acīmredzot, var iedarboties tikai uz absolūti degradēto un nozombēto krievu daļu, ko Putina TV propaganda jau intelektuāli pilnībā kastrējusi, Latvijas valdībai pilnā nopietnībā vajadzētu padomāt par krievu kanālu atslēģšanas no kabeļtelevīzijas un satelīttīkliem, ja no Krievijas puses nāktu kāds vīruss, sanitārai kontrolei tas taču būtu jāaptur?

Un ši te propaganda, kurai Gebelss pat blakus nestāv, arī ir kas līdzīgs vīrusam, kas pārvērš cilvēkus par nedomājošiem zombijiem.

Valstij taču būtu jāsargā savi pilsoņi no plānprātības un neadekvātas realitātes izpratnes, ko tas izraisa.

Vajag tikai palasīt ločmeli un superi, un tad jau var redzēt, kas var sagaidīt, ja informāciju smeļas no krievu kanāliem, tie jau vairs nav spriestpējīgi cilvēki, bet, kādas nedomājošās būtnes, kuras raksta to, kas viņiem ieprogrammēts, žēl skatīties uz ko tādu.

+14
-2
Atbildēt

11

    Inese > ligakalnina 02.03.2014. 18.51

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    Inese > ligakalnina 02.03.2014. 18.52

    A jūs, Džeri, kas lasāt tikai pareizos saitus un skatāties un klausāties tikai pareizos TV un radio kanālus, nevēlaties sniegt materiālu palīdzību Harkovas miliča likvidatoram?

    0
    -6
    Atbildēt

    0

    Inese > ligakalnina 02.03.2014. 19.25

    Man nav pareģa spēju. Taču dolāra kursa pieaugums tikai priecē, jo ievērojami palielinās vietējo ražojumu konkurentspēja, valdība gūst milzu papildu ienākumus, konvertējot dolārus rubļos:

    В выигрыше окажется бюджет. В законе о бюджете на этот год заложен курс в 33 руб./$. Подорожание доллара на рубль дает бюджету 180 млрд рублей, объяснила вчера замминистра финансов Татьяна Нестеренко (ее цитаты — по «Интерфаксу»): пока курс выше планового на 2 рублей, разница уже приносит 360 млрд.

    Оценки Центра развития еще радужнее: более высокий курс рубля увеличивает не только нефтегазовые, но и ненефтегазовые доходы бюджета. В последней версии прогноза Минэкономразвития заложен курс в 33,9 рублей/$ (прогноз был обновлен в декабре 2013 года, следующее обновление — в апреле).

    0
    -5
    Atbildēt

    0

    Inese > ligakalnina 02.03.2014. 19.41

    Jums ir uzkrājumi rubļos? Lieliska izvēle!

    0
    -4
    Atbildēt

    0

    Inese > ligakalnina 02.03.2014. 20.19

    Vispār jau tā nav jūsu daļa cik, kur un kā es glabāju savus uzkrājumus ;)

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    Inese > ligakalnina 02.03.2014. 20.43

    Nē nu reāli, tikai bomžu sabiedrībā pieņemts jautāt par ienākumiem, uzkrājumiem u.c. naudas lietām. Vai ta’ jūs iraid bomža, ka tādus jautājienus uzdodat? ;)

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    Gaisma; Enģelis > ligakalnina 02.03.2014. 20.38

    sļiv zaščitan;)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Gaisma; Enģelis > ligakalnina 02.03.2014. 21.15

    Labi, labi. Nezināju, ka tā jums sāpīga tēma. Arī to, ka jau sācies nezināju:

    http://echo.msk.ru/news/1270570-echo.html

    Tikai loģika. Elementāri, Vatson;)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Gaisma; Enģelis > ligakalnina 02.03.2014. 20.12

    It kā nē. Lūk interesējos, uz cik procentiem savējos glabājat..

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    Gaisma; Enģelis > ligakalnina 02.03.2014. 19.29

    Jā, jā. Rubļa depozīti arī milzīgi pelnīs;) Un Zimbabve ir attīsatītākā valsts pasaulē.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Gaisma; Enģelis > ligakalnina 02.03.2014. 19.19

    Ločmelim.

    ———

    Jūs visu zināt. Kāds nez varētu būt rubļa kurss rīt?

    http://www.ecb.europa.eu/stats/exchange/eurofxref/html/eurofxref-graph-rub.en.html

    +7
    0
    Atbildēt

    0

oktaavs 02.03.2014. 19.59

Gudrs meklē draugus, muļķis – ienaidniekus.

Lielās Muļķu Zemes galvenais punduris beidzot ir panācis to, ka visapkārt Krievijai ir vieni vienīgi ienaidnieki un pasaulē arī vairs draugu nav. “Slāvu brālība” izrādījusies blefs un tukša propaganda. Palikuši tikai pāris lukašenkas un asadi, kas ir draugi kamēr vēl velk dzīvību.

Šis pašu radītais ienaidnieku ielenkums var smagi nākt atpakaļ, jo tie neko neaizmirsīs Krievijas vājuma un sabrukuma gadījumā. “Varenība”, kas balstās tikai uz pāris trubām, nav ilgi dzīvotspējīga un sabrukums ir tikai laika jautājums.

Pēdējie notikumi Ukrainā to tikai vēl vairāk paātrinās.

+12
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu