Latvijas hokeja izlase pirmo reizi sasniedz olimpisko spēļu ceturtdaļfinālu • IR.lv

Latvijas hokeja izlase pirmo reizi sasniedz olimpisko spēļu ceturtdaļfinālu

36
Latvijas hokejisti Jānis Sprukts (no labās) spēles laikā. Foto: AFP/LETA

 

Latvijas hokeja izlase Soču olimpisko spēļu “play-off” kārtas mačā otrdien ar rezultātu 3:1 (2:0, 0:1, 1:0) uzvarēja pasaules vicečempionus Šveici, sasniedzot ceturtdaļfinālu, ziņo LETA.

Latvijas hokeja izlase olimpisko spēļu labāko astoņniekā iekļuvusi pirmo reizi vēsturē, bet ceturtdaļfinālā tai pretiniekos trešdien būs Vankūveras Olimpiādes čempioni kanādieši. Mača sākums paredzēts plkst.19 pēc Latvijas laika.

Vārtus Latvijas izlases labā guva Oskars Bārtulis, bet divas reizes izcēlās Lauris Dārziņš. Šveicei ar vārtu guvumu izcēlās Martins Pliss.

Šīs abas komandas savā starpā tikās jau Soču olimpisko spēļu apakšgrupu turnīra pirmajā mačā, kur Latvija piedzīvoja nelaimīgu zaudējumu ar 0:1, vienīgos vārtus ielaižot vien 7,9 sekundes pirms pamatlaika beigām.

Turpinājumā Latvija ar 2:4 piekāpās Čehijai, bet pēc tam ar 3:5 sīvā duelī atzina Zviedrijas pārākumu. Līdz ar to Latvija trīs mačos neizcīnīja nevienu punktu un C apakšgrupā palika pēdējā, ceturtā.

Trīs grupu uzvarētājas un labākā otrās vietas ieguvēja uzreiz garantēja vietu ceturtdaļfinālā, bet pārējās astoņas turnīra komandas savā starpā sadala atlikušās četras vietas ceturtdaļfinālā. Vienības rangā tika sarindotas pēc to vietas apakšgrupā, punktu skaita, vārtu attiecības un gūto vārtu skaita.

Latvija rangā atradās 11.vietā, labākas vārtu attiecības dēļ apsteidzot tikai Norvēģiju, kamēr Šveice rangā bija sestā.

Tādejādi Latvija trešdien ceturtdaļfinālā tiksies ar Kanādu. Pusfināli norisināsies 21.februārī, bet cīņas par medaļām notiks 22. un 23.februārī.

Pirms tam Latvija un Šveice olimpiskajās spēlēs nebija tikušās ne reizi, bet aizvadījušas desmit savstarpējās spēlēs pasaules čempionātos, kur pārāki astoņas reizes pamatlaikā bijuši šveicieši, gūstot 43 vārtus un ielaižot vien 16. Abas izlases pašlaik vada Kanādā dzimuši treneri.

Pirms četriem gadiem Vankūveras olimpiskajās spēlēs triumfēja Kanādas izlase, aiz sevis atstājot ASV un Somiju.

 

Komentāri (36)

austrisv 19.02.2014. 16.17

Kā man patika vakardienas mačš! Superīgi, jo mūsējie to bija pelnījuši. Šveicieši jau saņēma dāvanu pirmajā mačā. Liktenis vairs negribēja spēlēties.

Malači mūsējie. Kādas pozitīva semocijas.

+2
0
Atbildēt

0

Kristīne 19.02.2014. 10.46

Ja reiz runa ir par “revanšiem”, jācer, ka LV būs iespēja šai pašā turnīrā revanšēties arī abiem pārējiem apakšgrupas pāridarītājiem…

0
0
Atbildēt

0

inta_s 18.02.2014. 23.43

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu