KNAB izsludina iekšējo konkursu uz Strīķes vietu • IR.lv

KNAB izsludina iekšējo konkursu uz Strīķes vietu

18
Juta Strīķe. Foto: Raitis Plauks, F64

Straujuma: Streļčenoks var zaudēt amatu viņam nelabvēlīga tiesas lēmuma gadījumā

Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojs (KNAB) izsludinājis iekšējo konkursu uz vakanto KNAB priekšnieka vietnieka korupcijas apkarošanas jautājumos amatu, liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija.

Vakantais amats birojā radies tāpēc, ka no vietnieka amata ar trešo reizi tika atbrīvota ilggadēja biroja darbiniece Juta Strīķe, kura tagad konfliktu par darba tiesiskajām attiecībām var risināt tiesas ceļā. Strīķe joprojām nekomentē radušos situāciju un turpmākos plānus.

Patlaban par KNAB priekšnieka vietnieka pienākumu izpildītāju strādā Izmeklēšanas nodaļas vadītāja Lienīte Šikore.

Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) tad, ja tiesa lems, ka KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka lēmums no amata atstādināt savu vietnieci Strīķi ir bijis beztiesisks, virzīs jautājumu par neuzticības izteikšanu pašam Streļčenokam. Straujuma intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” atkārtoti apliecināja, ka jautājums par strīdu KNAB vadībā viņai ir nepatīkams, pirmkārt, tāpēc ka biroja vadītājs konfliktu nav atrisinājis mierīgā ceļā, otrkārt, ka no amata ir jāatstādina persona, kura sniegusi nenovērtējamu ieguldījumu korupcijas apkarošanā.

Izsludinātajā konkursā pretendentiem izvirzītas septiņas prasības, starp kurām nav obligātas prasības pēc augstākās juridiskās izglītības un pieredzes vadošā amatā. KNAB 2012.gada pavasarī bija izsludinājis konkursu uz vakantajiem izmeklētāju amatiem, un toreiz pretendentiem bija nepieciešama augstākā akadēmiskā vai profesionālā izglītība tiesību zinātnē. Tieši izmeklētāji strādā korupcijas apkarošanas blokā.

Pretendentiem jābūt ar augstāko profesionālo vai akadēmisko izglītību, piecu gadu darba pieredzi operatīvajā darbā vai pirmstiesas izmeklēšanā. Tāpat pretendentiem jābūt labām zināšanām krimināltiesību, operatīvās darbības un pirmstiesas izmeklēšanas jomā.

Kandidātiem jāpiemīt augstai tiesiskajai apziņai, ētiskumam un spējai motivēt darbiniekus sasniegt biroja izvirzītos mērķus. Tāpat viņiem jābūt prasmei noteikt prioritātes, plānot, organizēt un kontrolēt korupcijas apkarošanas darbu.

Pretendentiem jābūt arī spējai uzņemties līdera lomu, pieņemt lēmumus sarežģītās un paaugstināta stresa situācijās. Viņiem arī jāprot vismaz divas svešvalodas.

Redzējums par KNAB apkarošanas jomas darba organizāciju un prioritātēm pretendentiem jāiesniedz līdz 3.martam.

Pretendentu atbilstības vērtēšana tiks organizēta divās kārtās. Pirmajā kārtā tiks vērtēta pretendenta atbilstība izvirzītajām prasībām un iesniegtais redzējums. Atbilstošākie kandidāti tiks aicināti piedalīties otrajā kārtā – intervijā ar KNAB priekšnieka vietnieka praktiskā darba organizāciju un prioritātēm.

Pagaidām nav skaidrs, kas vērtēs konkursa rezultātus.

 

Komentāri (18)

inta_s 18.02.2014. 11.08

Tad jau tiesa nolems kam bija taisnība.

Skatīsim!

+4
-1
Atbildēt

0

Dina 18.02.2014. 12.56

„…. virzīs jautājumu par neuzticības izteikšanu pašam Streļčenokam. … „ …. : )))

Labs piārs!

Pirmkārt – tamlīdzīgi darba attiecību strīdi pie mums mēdz ilgt vairākus gadus. Kamēr cauri visām 3-4 instancēm, kamēr visas atbildētāja un viņa advokātu trauslo veselību apdraudošās epidēmijas beigsies … Neatceros nevienu, kurš būtu finišējis mazāk kā 3-4 gdu laikā.

Otrkārt. Straujuma sen vairs nebūs uz to laiku Premjera amatā. Patiesībā viņa šajā krēslā sēž tikai līdz rudenim.

Tā ka – ne nu virzīs, ne nu ko. Bet tas jau neliedz ar piepūstiem vaigiem to deklarēt … :)))

+5
-3
Atbildēt

0

buchamona 18.02.2014. 12.02

…Ministru prezidente Laimdota Straujuma (Vienotība) tad, ja tiesa lems, ka KNAB priekšnieka Jaroslava Streļčenoka lēmums no amata atstādināt savu vietnieci Strīķi ir bijis beztiesisks, virzīs jautājumu par neuzticības izteikšanu pašam Streļčenokam. Straujuma intervijā LTV raidījumā “Rīta Panorāma” atkārtoti apliecināja, ka jautājums par strīdu KNAB vadībā viņai ir nepatīkams, pirmkārt, tāpēc ka biroja vadītājs konfliktu nav atrisinājis mierīgā ceļā, otrkārt, ka no amata ir jāatstādina persona, kura sniegusi nenovērtējamu ieguldījumu korupcijas apkarošanā…+++ domāju, ka Straujuma ar šādu nostāju pietiekami skaidri ir apliecinājusi savu poziciju gan attiecībā pret Streļčenoku, gan pret knābi vispār. Tā kā, diez vai viņai var pārmest nekonsekvenci šī jautājuma sakarā, kā to nācās lasīt iepriekšējo dienu komentāros zem tēmām par Strīķes – Streļčenoka konfliktu.

+4
-3
Atbildēt

1

    kristrun > buchamona 18.02.2014. 12.50

    Kā tiesa kaut ko tādu var lemt? Te pat Krustiņsone savos ziedu laikos būtu bezspēcīga, tā kā jautājums izsmelts.

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu