Arodbiedrības iebilst pret virkni likumu izmaiņām, brīdina par protestiem • IR.lv

Arodbiedrības iebilst pret virkni likumu izmaiņām, brīdina par protestiem

28
Foto: Raitis Plauks, F64

Iebildumi valsts dienesta likumprojektu, grozījumiem darba likumā un veselības aprūpes finansējuma modeli

Latvijas Brīvo arodbiedrību savienība (LBAS) varētu rīkot protesta akcijas, iestājoties pret vairumu plānoto likumdošanas izmaiņu, kas, viņuprāt, apdraud darbinieku tiesības un iedzīvotāju labklājību, vēsta LETA.

“Darbinieku tiesību apdraudējums Latvijā pieņēmis kritiskus apmērus un turpina pieaugt ar sniega bumbas efektu,” paziņojumā plašsaziņas līdzekļiem pauž LBAS eksperti un dalīborganizāciju vadītāji. To spilgti apliecina likumprojekts “Valsts dienesta likums”, dažas, bet ļoti būtiskas ieceres grozījumos Darba likumā un plānotais jaunais veselības aprūpes finansējuma modelis, viņi norāda.

LBAS pārstāvji arī pauž, ka pēc daudziem labklājības rādītājiem Latvija ir gandrīz pēdējā valsts Eiropas Savienībā, nabadzības līmeņa ziņā Latvija atrodas trešajā vietā no beigām, aiz sevis atstājot vien Bulgāriju un Rumāniju.

Sarūk arī sabiedrisko pakalpojumu pieejamība, un tiek prognozēts jauns darbinieku aizbraukšanas vilnis, jo cenu augšana pēc elektroenerģijas tarifu paaugstināšanas daudziem būs grūti pārvarama, pauž arodbiedrību speciālisti. Tāpat viņi bažās par ieceri no 2017.gada atvērt Latvijas gāzes tirgu, norādot, ka gaidāmais gāzes cenu pieaugums “būs katastrofa iedzīvotāju maksātspējai un dzīves līmenim”.

Lai informētu sabiedrību par arodbiedrību nostāju minētajos jautājums un iespējamām protesta akcijām, LBAS šodien Arodbiedrību namā, Bruņinieku ielā 29/3, Rīgā, rīkos preses brīfingu.

Pasākumā piedalīsies LBAS priekšsēdētājs Pēteris Krīgers, Veselības un sociālās aprūpes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētājs Valdis Keris, Izglītības un zinātnes darbinieku arodbiedrības priekšsēdētāja vietnieks Jānis Krastiņš un Kultūras darbinieku arodbiedrību federācijas priekšsēdētājs Aldis Misēvičs.

 

Komentāri (28)

lebronj2356 14.02.2014. 14.00

Beidzot kāda aktivitāte no arodbiedrībām, kad pēdējo kreklu velk nost, jo redz ka tā lieta iet…Laikam jau vēlēšanu gads arī ko pozitīvu dod ! Tas, ka LV vispār netiek aizstāvētas vienkāršo ļaužu intereses ir vispārzināms fakts !

+6
-2
Atbildēt

0

brigita_damme_rtk_lv 15.02.2014. 00.16

Arodbiedrības Latvijā ir mirušas un to bosi lielā mērā šo faktu ir veicinājušas.

+3
0
Atbildēt

0

maija_ancite 14.02.2014. 13.35

Ir skaidri redzams ka valdība šeit cenšas metodiski un sistemātiski sagraut šo valsti. Ne šodien, ne rīt, bet tuvākajā nākotnē no Latvijas padzīt visus darba spējīgos iedzīvotājus, lai atbrīvotu vietu daudz lētākajam austrumu darbaspēkam. Viltīgi slēptais jaunais elektrības nodoklis, izmaiņas darba likumā, kurš ir izteikti par sliktu darba ņēmējiem, nihilistiskā attieksme pret vienkāršo nodokļu maksātāju kopumā, tas viss to apliecina.

+6
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu