„Infogr.am” saņem lielāko investīciju Latvijas start-up vēsturē • IR.lv

„Infogr.am” saņem lielāko investīciju Latvijas start-up vēsturē

42
"Infogr.am" līdzdibinātājs Uldis Leiterts (pa labi) un „TechHub Riga" līdzdibinātājs Andris Bērziņš. Publicitātes foto
Lauma Reinika

„Infogr.am” investīcijas izmantos komandas paplašināšanai un jaunu speciālistu piesaistei

Latvijā un arī plašāk pasaulē pazīstamais inforgrafiku rīks „Infogr.am” Baltijas jaunuzņēmumu jeb start-up rīkotajā konferencē „TechChill Baltics” ceturtdien paziņoja par investīciju darījumu 1,34 miljonu eiro vērtībā, kas ir līdz šim lielākais publiski zināmais finansējums, ko saņēmusi kāds attīstības stadijā esošs tehnoloģiju uzņēmums.

Šī investīciju portfeļa nodrošinātāji ir ārvalstu kompānijas “Point Nine Capital” (Berlīne), “Connect Ventures” (Londona) un “HackFwd” (Hamburga).

Uzņēmuma līdzdibinātājs Uldis Leiterts izteica gandarījumu, ka tieši pēc „Infogr.am” divu gadu pastāvēšanas var paziņot par šādu faktu. Iegūtās investīcijas tiks izmantotas komandas paplašināšanai un jaunu speciālistu piesaistei, kā arī Ņujorkas biroja paplašināšanai, teica Leiterts. Tieši tagad ir izsludināts konkurss uz pārdošanas menedžera amata vietu ASV tirgum.

„Mēs turpināsim nostiprināt savas līderpozīcijas datu vizualizācijas tirgū un vēlamies veicināt augsti kvalificēta darbaspēka atgriešanos Latvijā,” savu nākotnes redzējumu ieskicē Leiterts. Viņš piebilst, ka drīzumā komandai pievienosies arī speciālists, kas iepriekš strādājis vadošā tehnoloģiju kompānijā Īrijā.

Leiterts arī izteica gandarījumu par sadarbību ar informācijas tehnoloģiju (IT) inkubatoru „TechHub Riga”, kurš tāpat kā datu vizualizācijas rīks „Infogr.am” ir dibināts 2012.gada februārī.

Andris Bērziņš, „TechHub Riga” līdzdibinātājs, pauda lepnumu, ka tieši viņa inkubatorā dzimis uzņēmums ir tā attīstījies un guvis apjomīgu finansējumu. „Tas pierāda jauno uzņēmumu spēju piesaistīt investīcijas un dot iespējas Latvijas dizaineriem, programmētājiem un mārketinga speciālistiem radīt pasaules līmeņa produktu globālam tirgum.”

Infografiku veidošanas rīka dibinātāji Raimonds Kaže, Alise Semjonova un Leiterts uzņēmuma veidošanu sākuši, nepiesaistot papildspēkus un ar 150 000 latu lielām investīcijām no „HackFwd”. Patlaban uzņēmums algo 19 darbiniekus.

„Infogr.am” drīzumā saviem lietotajiem piedāvās vizualizēt reālā laikā dinamiski mainīgus datus un infografiku integrāciju ar „Google Drive” palīdzību. Būs pieejams rīks arī video infografiku veidošanai, pavēstīja uzņēmuma pārstāve Nika Aleksejeva.

Patlaban „Infogr.am” ir reģistrējies aptuveni miljons interneta lietotāju, vairāk nekā puse lietotāju nāk no ASV. Drīzumā kopā radīto infografiku skaits sasniegs 1,8 miljonus.

Šo vizualizācijas servisu izmanto arī tādi globālie mediji kā „The Guardian”, „Washington Post”, „The Walstreet Journal”, „CBS News”, „MTV”, „Al Jazeera” un daudzi citi.

 

Komentāri (42)

Inese 13.02.2014. 17.12

Cik?

+1
-1
Atbildēt

0

ilzezeebolde 13.02.2014. 17.05

Maksā tīri labi.

+1
-1
Atbildēt

0

Inese 13.02.2014. 15.12

Noveicās džekiem. Kaut arī summa nozarei patiesībā ne visai liela.

+1
-3
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu