FOTO: Putins sola iznīcināt Volgogradas teroristus (papild.) • IR.lv

FOTO: Putins sola iznīcināt Volgogradas teroristus (papild.)

139
Volgogradā terora aktā uzspridzinātais trolejbuss.

Volgogradas uzbrukumos bojāgājušo skaits sasniedz 34

Krievijas prezidents Vladimirs Putins, pieminot Volgogradas teroraktus, kas izdzēsa 34 cilvēku dzīvības, otrdien solīja, ka teroristi tiks pilnībā iznīcināti. 

“Dārgie draugi, mēs noliecam galvas šausminošo teroraktu upuru priekšā. Esmu pārliecināts, ka mēs turpināsim nelokāmi un nemitīgi cīnīties pret teroristiem līdz viņu pilnīgai iznīcināšanai,” Jaunā gada uzrunā Krievijas Tālo Austrumu pilsētā Habarovskā sacīja Putins.

Volgogradas teroraktos bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 34 cilvēkiem, otrdien pavēstīja Krievijas Ārkārtas situāciju ministrija.

“Pagājušajā naktī Volgogradas slimnīcā nomira 29.decembra dzelzceļa stacijas sprādziena upuris, un [šī uzbrukuma] bojāgājušo skaits pieaudzis līdz 18,” apliecināja ministrijas pārstāvis. 

Turklāt cīņu par dzīvību zaudējis arī divi no pirmdienas sprādzienā cietušajiem, tādējādi uzbrukumā trolejbusam kopumā gājuši bojā 16 cilvēki.

Slimnīcās atrodas 60 terora aktos cietušie, vēsta „RIA Novosti”. 15 no cietušajiem pārvesti uz slimnīcām Maskavā.

Uzspridzina 15.trolejbusu

Volgogradā pirmdienas, 30.decembra, rītā teroristu sarīkots sprādziens nogranda 15.maršruta trolejbusā, vēsta Krievijas ziņu aģentūras. Sprādzienu Volgogradas trolejbusā pirmdien sarīkojis uzbrucējs pašnāvnieks, paziņojuši izmeklētāji. Viņu rīcībā esošā informācija liecina, ka sprādzieni Volgogradas dzelzceļa stacijā un trolejbusā ir saistīti un plānoti kopā.

Tikmēr traģiskajā pirmdienas sprādzienā bojāgājušo cilvēku skaits sasniedzis 14. Iepriekš tika ziņots par 12 bojāgājušajiem. 

No neoficiāliem avotiem kļuvis zināms Volgogradas dzelzceļa stacijas iespējamais spridzinātājs. Tas esot kāds Dagestānas grupējuma dalībnieks, dzimis Volžskā, kurš grupējumam piebiedrojies 2012.gadā, ziņo aģentūra „Interfaks”, atsaucoties uz avotu tiesībsargājošās struktūrās. Nāvinieku saucot Pāvels Pečonkins, puisis strādājis par ātrās palīdzības feldšeri. Savukārt citi avoti šo informāciju apstrīd.

Eksplozijā trolejbusā izmantotais sprāgstvielu daudzums bijis ekvivalents četriem kilogramiem trinitrotoluola (TNT), un pirmdien izmantotās sprāgstvielas bijušas identiskas svētdien pieredzētajā uzbrukumā izmantotajām, skaidro komiteja. “Tas apstiprina teoriju, ka abi uzbrukumi ir saistīti. Ir iespējams, ka tie tikuši gatavoti vienuviet,” norādīja komitejas pārstāvis Vladimirs Markins.

Sakarā ar diviem terora aktiem, kuros kopumā gājuši bojā vairāk nekā 30 cilvēku, Volgogradas apgabala gubernators no pirmdienas izziņojis piecu dienu sēras, vēsta aģentūra „RIA Novosti”.”Sprāgstvielas detonēja pašnāvnieks, un viņa ķermeņa daļas ir atrastas,” pavēstīja Izmeklēšanas komiteja.

Vietējie mediķi, kā arī apgabala vicegubernators Vasilijs Galuškins medijiem vēstījis, ka bojā gājuši 15 cilvēki, bet 23 ir ievainoti, arī zīdainis. Savukārt Krievijas Veselības ministrijas preses sekretārs paziņojis par 10 mirušajiem un 28 cietušajiem. No tiem triju cilvēku stāvoklis tiek vērtēts kā sevišķi smags. Savukārt veselības ministre Veronika Skvorcova telekanālā „Rossija-24″ paziņojusi, ka bojā gājuši 12 cilvēki.

Trolejbuss maršrutā „Centrs – Septiņu vētru mikrorajons”, brauca rīta stundā, kad daudzi cilvēki devās uz darbu. Šajā trolejbusa maršrutā atrodas arī pilsētas 25.slimnīca, uz kurieni iepriekšējā dienā tika nogādāti pirmajā terorista sarīkotajā sprādzienā Volgogradas dzelzceļa stacijā ievainotie, vēsta aģentūra ITAR-TASS, atsaucoties uz pilsētas mēra preses sekretāru.

Kā stāsta sprādziena aculiecinieki, trolejbusā braukuši daudzi studenti. „Trolejbusam izsisti visi stikli, trūkst sienu, karkass sabojāts. Spridzeklis atradās kaut kur trolejbusa iekšpusē vidū,” vēsta „Rossija-24″ korespondents. Viņš norāda, ka traģēdijas vietā redz bojāgājušo līķus, kas tikuši izsvieti no trolejbusa sprādziena vilnī.

Ticamākā versija šim divu dienu laikā jau otrajam sprādzienam Volgogradā ir terora akts. Par to arī ierosināta krimināllieta. Izmeklētāji pieļauj, ka abi terora akti, kas notikuši divu dienu laikā, var būt savstarpēji saistīti.

Spridzekļa jauda bijusi lielāka nekā elles rīkam Volgogradas dzelzceļa stacijā, kur izmeklētāji lēsa, ka izmantots vismaz 10 kilogramu trotila. Kā vēsta aculiecinieki, trolejbusa sprādzienā logi izsisti visām apkārtnes mājām.

„Tā ir liela traģēdija, trolejbuss sasists gabalos, vairāk vai mazāk nesabojāta palikusi vien tā sākumdaļa. Nosacīti runājot, trolejbusa jumts aizkavēja sprādziena vilni,” stāsta pilsētas mēra preses sekretārs Mihails Serenko.

Sprādzieni Volgogradā radījuši īstas šausmas – aculiecinieki vēsta, ka vairākums cilvēku nepārvietojas ar sabiedrisko transportu, bet meklē citus ceļus. „Šausmas. Visi izkāpa no autobusiem un tramvajiem un tālāk devās kājām,” stāsta aculiecinieks Sergejs Stukalovs. Viņš dzīvo 200 metru attālumā no sprādziena vietas.

Jau ziņots, ka oktobrī pasažieru autobusā Volgogradā uzspridzinājās pašnāvniece, nogalinot sevi un vēl sešus cilvēkus un vairāk nekā 40 ievainojot. Drošības situācija Krievijas dienvidu reģionos ir nozīmīgs jautājums pirms nākamgad Sočos paredzētajām ziemas olimpiskajām spēlēm.

„Pilsēta ir panikā,” svētdien pēc pirmā terora akta dzelzceļa stacijā paziņoja Volgogradas apgabala gubernators Kazbeks Farnijevs. Viņš teica, ka pagājuši tikai divi mēneši kopš oktobra sprādziena, un atkal grand jauni. Farnijevs norādīja, ka šoreiz nevajag ieciklēties uz iespējamo teroristu nacionālo piederību, un aicināja iedzīvotājus nekurināt starpnacionālo spriedzi.

Gaida Putina reakciju un Jaungada runu

Tikmēr Krievijas iedzīvotāji gaida, ka prezidents Vladimirs Putins izsludinās sēras visā valstī. Putins jau devis virkni norādījumu par drošības pastiprināšanu visā valstī un arī Volgogradā, Nacionālajai pretterorisma komitejai viņam par padarīto jāziņo katru dienu.

Savukārt mediji prāto, vai prezidents jau pārraksta savu Jaunā gada uzrunu tautai.

Kā „Radio Brīvība” izteikusies tā komentētāja un mediju speciāliste Anna Kačkajeva, patlaban Krievijas medijos valda cinisms – tur ziņas par Volgogradas traģēdiju jaucas kopā ar Jaungada svinēšanas reklāmām. Kačkajeva norāda, ka iepriekš pēc terora aktiem medijos parādījās stingra varas un pašu mediju attieksme pret notikušo, bet tagad – 40 dienas pirms Soču olimpisko spēļu atklāšanas – diezin vai varot ko līdzīgu sagaidīt. Viņa šos terora aktus uzskata par simbolisku izaicinājumu Putina varai pirms olimpiādes.

Valsts amatpersonu rīcība pēc terora aktiem nerada pārliecību, ka līdzīgas traģēdijas nākotnē neatkārtosies. Rakstnieks Boriss Akuņins, kas pazīstams kā ass Putina kritiķis, savā blogā raksta, ka „savulaik par valdības vadītāju ieceļot Federālā drošības biroja priekšsēdētāju [Putinu] (..) mums skaidroja ar nepieciešamību cīnīties pret terorismu: tika uzspridzināti dzīvojamie nami, Dagestānā notika kaujas, Čečenijā nolaupīja cilvēkus. Pagāja ilgs laiks. Šajā laikā zem pretterorisma cīņas karoga tika izveidota varas „vertikāle”, kurā viss tika pakļauts specdienestu cilvēkiem, pašu problemātiskāko Kaukāza reģionu atdeva Kadirova klana personīgā valdījumā un faktiski no šīs zonas izslēdza federālo likumu darbību. Tomēr Volgogradas notikumi parāda, ka ne viss strādā. Bijušais Federālā drošības biroja priekšsēdētājs pusotra desmita gadu laikā ar savu galveno uzdevumu nav ticis galā”.

Savukārt internetportāla „Kavkazskij uzel” vadītājs Grigorijs Švedovs intervijā BBC izteicies, ka pēdējā teroraktu sērija liecina, cik nesagatavota adekvātu lēmumu pieņemšanai ir Krievijas vadība.

Viņš atgādina, ka dubultsprādzieni tika sarīkoti Volgogradā jau iepriekš – 2013.gada vasarā un 2011.gada aprīlī. Švedovs secina, ka, pirmkārt, Krievijas tiesībsargājošās iestādes tam nav gatavas, otrkārt, jāsecina, ka Doku Umarova reiz teiktais, ka turpmākie uzbrukumi būs vērsti pret civilajiem objektiem, atbilst patiesībai.

Tas ir īpaši svarīgi saistībā ar gaidāmo Soču olimpiādi, atgādina Švedovs. „Te, acīmredzot, arī trešais secinājums – olimpiādei jāgatavojas labāk, jo redzam, ka terora akti var atkārtoties atkala un atkal. Arī Soči var būt viens no potenciālajiem mērķiem,” saka komentetātjs.

Arī viņš secina, ka cīņa ar terorismu Ziemeļkaukāzā ir neefektīva.

(papildināta ar jaunākajām ziņām)

Komentāri (139)

archoftriumph 30.12.2013. 09.34

nav veel iisti zinaams kursh to dariijis. savaa laikaa arii Putins ar FSB rokaam spridzinaaja daudzdziivoklju maajas lai vareetu saakt karadarbiibu pret nepaklausiigajiem. skat youtube “putin vzrivaet doma”.

+33
0
Atbildēt

43

    Inese > archoftriumph 30.12.2013. 09.41

    Borisa Ābrama dēla Berezovska rokaspuišu garadarbiem tic tikai klīniski idioti.

    +1
    -24
    Atbildēt

    0

    Inese > archoftriumph 30.12.2013. 09.47

    Kādus klipus? Esmu lasījis Feļštinska un Ļitviņenko “grāmatu” Blowing Up Russia: The Secret Plot to Bring Back KGB Terror. Totāli murgi. Un vēl Zālītes k-gs, ar dažādām konspiroloģiskām teorijām aizraujas tikai ļoti aprobežoti cilvēki.

    +2
    -24
    Atbildēt

    0

    Inese > archoftriumph 30.12.2013. 11.39

    Vilchelma k-gs, Berta Ceļmale ir parasta, ja nekļūdos, 64 gadus veca spamotāja, nevis moderotore. Viņas dzīvesstāsts lasāms šeit: http://www.ir.lv/2011/1/19/laiks-ir-zults-nav

    +4
    -13
    Atbildēt

    0

    Aina > archoftriumph 30.12.2013. 13.10

    “tas ir stulbs izgājiens, no kura kādus tālejošus secinājumus izdarīt ir gandrīz tikpat stulbi”- raugi, Morgenstern, taisni šādi savas domas “pamatojumi” ir raksturīgi pamuļķīšiem: visi, kas pamuļķītim nepiekrīt, ir stulbeņi, toties pats pamuļķītis ir gudrāks par Sābas ķēniņieni un Zālamanu kopā.

    +1
    -7
    Atbildēt

    0

    Ludmila > archoftriumph 30.12.2013. 12.06

    …nelaime ir tā, ka šis cilvēks (cilvēku grupa) nepavisam nav pamuļķītis. Pamuļķīši ir tie Ločmeli apstŗīdēt un savu domu argumentēti pamatot nemākošie komentētāji, kuri šeit vēl ir palikuši Nellijas Ločmeles kundzes piekoptās “vārda brīvības” politikas rezultātā un kuriem šķiet, ka ar jēlu lamāšanos, muļķīgu partijas PR “speciālistu” sacerētu tekstu bezgalīgu peistošanu un bērnišķīgiem “uzbraucieniem” citādi domājošajiem iespējams kaut ko atspēkot…..

    Es arī kaut ko līdzīgu gribēju rakstīt . Daudzas viņa ieliktās saites ir atmiņu atsvaidzinošas . Protams man visvairāk patīt tās kurās viņš parāda Vienotības, VVF … netīros gajienus . Arī man sajūta ,ka kā Tu saki ….šis cilvēks (cilvēku grupa) ..

    Subjektīvi kremļa apjūsmošamana zem šī nika ir tāda neparliecinoša ,trula . Bet dažu latvju bāleninu ( tautas varoņu ) atmaskošana visai precīza . Gan saites , gan teksti . Piemēram ….. Tagad varone Strīķe , bet cik daudz izsaka ločmeļa saitīte ar vīra krekliņa apdruku …

    +7
    -13
    Atbildēt

    0

    Ludmila > archoftriumph 30.12.2013. 12.52

    Ka Strīķes vīram ir īpatnējs humors, tas nav pat kompromats, bet maza kakiņa uz Strīķes mundiera, un tikai…..

    Ir jau ir cilvēki ar īpatnēju humoru . Kaut vai anegdotes par gāzes kamerām u t t saistīām lietām ar ēbrejiem . Dažam tas ir jauki un smieklīgi .

    .Par noželošanu šie personāži un atribūti ( sirpi āmuru , cccp, ļeņinu , mao , če u t t . ) maza kakiņa ir priekš rietumu pasaules lumpena kur pat stilīgi satgāt ar šādiem krekliņiem

    Piemēram viena otra ziemassvētku piparkūkas nokteiktā cilvēku gupā ( precīzāk visā eiropā ) izraisa ne tik pozitīvas emocijas .

    +3
    -7
    Atbildēt

    0

    Aina > archoftriumph 30.12.2013. 13.25

    Morgenstern, tikai ne pārāk gudrs cilvēks argumentēs savu domu ar apgalvojumu (citēju Tavu tekstu) : “tas ir stulbs izgājiens, no kura kādus tālejošus secinājumus izdarīt ir gandrīz tikpat stulbi” Vai Tev šķiet, ka šāds pamatojums ir izcili gudrs?

    Vispār – ko nu es te prašņāju, ir pats par sevi saprotams, ka Tev tas liekas ļoti pamatots apgalvojums un arī turpmākā “diskusija” būs tikpat bezjēdzīga, tāpēc sarunāsim ar šo mūsu domu apmaiņu izbeigt..

    +3
    -6
    Atbildēt

    0

    Aina > archoftriumph 30.12.2013. 12.41

    Morgenstern, nēsāt T-kreklu ar patoloģiska masu slepkavas un čekas dibinātāja attēlu diezin vai ir tikai “īpatnēja humora” izpausme, drīzāk šī necilvēka apjūsmošanas izpausme, jo neviens jau nenēsās T-kreklu ar tāda cilvēka attēlu, kurš nēsātājam riebjas vai kura darbības viņš nosoda.

    Attiecībā uz krievu-latviešu-musulmaņu kopienu varbūt DP derētu pievērst uzmanību arī tiem etniskajiem musulmaņiem, kuri pēkšņi pieņem latviskus uzvārdus un aktīvi iesaistās latviešu dzīvē. Protams, vairumā gadījumu iemesls ir tīri finansiāls, taču “who knows”?

    +5
    -8
    Atbildēt

    0

    Vineta > archoftriumph 30.12.2013. 14.33

    Variants: Tā kā “puķiniāde” nav sagatavota, sprādzienu mērķi varētu būt iemesls, “cilvēku drošības vārdā” atteikties to rīkot. Draugi: Obama, Merkele un citi sapratīs un godam novērtēs šo cēlo rīcību.

    Atcerēsimies “ФСБ ВЗРЫВАЕТ РОССИЮ”

    http://terror99.ru/book.htm

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    Aina > archoftriumph 30.12.2013. 12.59

    Princis Harijs allaž ir bijis slavens ar saviem ekscentriskajiem izlēcieniem, bet pat viņš neatļāvās uzvilkt T-kreklu ar Hitlera vai Mengeles bildi, bez tam, cik atceros, toreiz sacēlās milzu skandāls un vairāk princis šādā ietērpā nav redzēts. Lai būtu kā būdams, es gan negribētu uzturēties Strīķu pāra sabiedrībā.

    +3
    -5
    Atbildēt

    0

    Ludmila > archoftriumph 30.12.2013. 13.10

    Par to kā agrāk sauca ABC nezinu , bet tagad …….heinrihs .

    Esmu pirmo komentu veicis šeit 19.04 10 . tad ap 2012 gadu . Un tā pavairāk no šā gada novembra . Tā kā mana “datu bāze” pašķidra .

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > archoftriumph 30.12.2013. 12.57

    ozolnieki, jūs esat vērīgāks par mani:)

    Kā agrāk sauca ABC? Vai nebija kāda fotoaparāta marka?:))

    +3
    -4
    Atbildēt

    0

    Ludmila > archoftriumph 30.12.2013. 13.00

    Es reģistrējos IR sākumā ,kautko drusku ierakstīju tad ilgu laiku nemaz neienācu . Nu tagad kādi 2-3 mēneši te regulāri ieskatos . Un viens no atgriešanās iemesliem , jeb kā Tu saki mērķiem bija ..TUA diskusija .

    +2
    -3
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > archoftriumph 30.12.2013. 15.55

    klusais, jā, domāju viņu. Nu žēl, ka man nav taisnība. Tad es vēl kautkā varētu izskaidrot to nemotivēti naidīgu un rupju izturēšanos:))

    cinīti, tu vairs neesi jaunpienācējs:) Daži ienāk un paliek. “Veciem” izveidojās priekšstats par viņiem un tie tiek uztverti, kā labi zināmi “kolektīva locekļi”. Es jau zinu, par kādu tēmu es ar tevi nediskutēšu. Ne es tevi pārliecināšu, ne tu – mani:)

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    Andris > archoftriumph 30.12.2013. 15.39

    > betijacelmale: “Kas attiecas uz jaunpienācējiem, tad mana peredze rāda, ka lielākā daļa jaunpienācēju nāk IR komentāru telpā ar kādu konkrētu uzdevumu. ”

    Berta Ceļmale, kāpēc Tu mani nodevi?!

    :-)))

    Taču, kaut arī es esmu “ar uzdevumu”, lai visiem IRšiem (bet ne jau kolektīvajiem meļiem!) gaišs Jaunais gads!

    +4
    -5
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > archoftriumph 30.12.2013. 17.25

    klusais, tas tak bija pirms gadiem:) Ko var zināt, kā dzīve izvēršas tiem, kas maldās iedomu tēlos un kā var progresēt dusmas? Daži paliek rupji. :):) Mēs nevaram ar absolūtu pārliecību teikt, cik spējīgi esam nekurnējot panest dažādas dzīves likstas un triecienus. Vai tad neesi šeit portāla saticis mūžīgus čīkstētājus un aizvainotus? :)

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > archoftriumph 30.12.2013. 11.17

    vilhelms, tu jau arī te mums pavisam nesen esi uzradies:). Dumjš neesi, komentāri – citreiz piekrītu, citreiz – kategoriski nē. Vai tev agrāk cits niks bija? Ja – nē, tad kas tevi pamudināja sākt IRā komentēt? :)

    P.S. Līdz Jaunam gadam vēl tiksim :)

    +10
    -10
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > archoftriumph 30.12.2013. 13.19

    ozolnieki, jūsu vards man nelikās nepazīstams. Kas attiecas uz ABC, dažus viņa izteikti rupjus ad hominem tipa komentārus redakcija dzēsa.

    +4
    -4
    Atbildēt

    0

    Ieva Aile > archoftriumph 31.12.2013. 17.17

    klusais,nelej,ja!Man apkārt nav sapulcējušies režīma slavinātāji kā te,kuriem jābāž degunā patiesība par īsto stāvokli,mājās iznāk vairāk mierināt tos,kuriem iet sliktāk,nekā man.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Ludmila > archoftriumph 30.12.2013. 12.09

    Vai nika maiņa nepaliek” publiskā arhvā” . Piemēram ja esi aboniments IR plus tad pieeja plašāka info pie lietotaj datiem .

    Piemēram skatoties savu atbilžu arhīvu pamanīju ,ka ABC ir niku mainījis .

    +4
    -3
    Atbildēt

    0

    garausiitis > archoftriumph 30.12.2013. 15.14

    betij – Tu par FED-2 ? :) :) :) tad domāju pilnīgi garām :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    Gaisma; Enģelis > archoftriumph 30.12.2013. 13.51

    :)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > archoftriumph 30.12.2013. 17.10

    FED-2 jau nekad nebija rupjš :) :) :) viņš vienkārši maldījās regulāri savos iedomu tēlos un tad dusmojās uz visu pasauli :)

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

    Aina > archoftriumph 30.12.2013. 13.44

    Morgenstern, par replikas adresātu tiešām būšu pārpratis…

    Peace:)

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    andris902 > archoftriumph 30.12.2013. 14.22

    …vilhelms….ja gribēji kritizēt Morgenstern, tad jāsaka – esi izvēlējies nekorektu paņēmienu, jo izrāvi teksta daļu no komentāra, bet bez teikuma nobeiguma – “…ja kāds to nesaprot, tad Ločmeļa iemetiens ir izdevies.”…. Tev izdevās izkropļot Morgenstern teikto….tāpēc citēšu visu, lai vēlreiz pārlasot saprastu teiktā jēgu :

    – “To arī gribēju teikt, ka tas ir stulbs izgājiens, no kura kādus tālejošus secinājumus izdarīt ir gandrīz tikpat stulbi. ja kāds to nesaprot, tad Ločmeļa iemetiens ir izdevies.”….

    …..kādreiz ir lietderīgi – nesasteigt…. :)

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > archoftriumph 30.12.2013. 14.12

    Subjektīvi kremļa apjūsmošamana zem šī nika ir tāda neparliecinoša ,trula . Bet dažu latvju bāleninu ( tautas varoņu ) atmaskošana visai precīza

    _____________________________________

    Ja esi ar mieru kopā ar troļļu pīrādziniem apēst arī tur ieceptos…..(second hand kabaču ikrus- teiksim tā)- demokrātija un brīva izvēle.

    Nav lemts saprast tos ,kuri iesaistās “‘diskusijās”‘(hi hi) ar troļļiem.

    +6
    -2
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > archoftriumph 30.12.2013. 14.07

    Ja – nē, tad kas tevi pamudināja sākt IRā komentēt? :)

    +++++++++++++++++++++++

    Patiešām- laikā kad kosmosa kuģi vaguo mūsu dzimtenes laukus un vecie komentētāji slīkst troļļu -ločmemļu palagos?

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    Þanis Bezmers > archoftriumph 30.12.2013. 22.28

    >vilhelms: “Pamuļķīši ir tie Ločmeli apstŗīdēt un savu domu argumentēti pamatot nemākošie komentētāji, kuri šeit …” Tu, tātad, būsi tas pamatot mākošais? Uz ko pavelcies, pareizāk sakot, gribi pavilkt lētticīgos ambiciozos? Lai uzsāktu bezjēdzīgu vārdu pārmaiņu ar smirdīgajiem čekas gudriniekiem? Kā tu, gudrīti, “argumentēsies” pret čekas tuftu, kurai visi gali zem septiņām atslēgām? Izskatās, brāl, ka būsi no tās pašas urbja brigādes, vai galīgi palecīgs zaļknābis. Lai jau tev labi veicas un nepaklūpi uz saulē izbalējušas suņa kakas.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    Gaisma; Enģelis > archoftriumph 30.12.2013. 12.59

    :ozolnieki

    To arī gribēju teikt, ka tas ir stulbs izgājiens, no kura kādus tālejošus secinājumus izdarīt ir gandrīz tikpat stulbi. ja kāds to nesaprot, tad Ločmeļa iemetiens ir izdevies.

    +6
    -1
    Atbildēt

    0

    garausiitis > archoftriumph 30.12.2013. 17.30

    mūžīgie čīkstoņas un aizvainotie ? Nu protams ,ka ir :) Te tāds Ēriks piemēram uzzīmējies :) Taisni jābrīnās kā kāds viņu dzīvē pacieš :) Bij vēl tāda dāmīte kur bildē ar meitiņu … tā ar laikam nekad mūžā nav smaidījusi :)

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    Aina > archoftriumph 30.12.2013. 11.33

    Cien. Betija Ceļmales kundze! Reģistrējoties IRā, es aizpildīju visas pieprasītās ailes, un neredzēju neviena jautājuma par to, kas mani pamudinājis reģistrēties, arī mans CV netika pieprasīts:) Ja esat portāla moderatore vai administratore, lūdzu, atsūtiet man privātu e-pasta vēstuli ar sīkākiem paskaidrojumiem attiecībā uz Jūsu nedaudz savādo interesi par mani.

    Arī Jums novēlu laimīgu Jauno gadu.

    +12
    -6
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > archoftriumph 30.12.2013. 17.43

    Labāk izstāstīšu gadījumu no dzīves, ko vakar dzirdēju viesībās. Man te pirms svētkiem kādai draudzenei pārsniedzot ātrumu, ceļu policists piedāvāja “polisi” nopirkt. Kā tas izvērtās nestāstīšu, bet, kā vienmēr sākās sarunas par Ceļu policiju un kāda draudzene izstāstīja ģimenes leģendu, kur figurē autoinspektors un kāds vīrs un sieva. Autoinspektors aptur auto un izsaka pretenzijas braucējam. Tanī brīdī no automašīnas izlec otrā priekšējā sēdeklī sēdējušā sieva, apņēmības pilna pieskrien pie autoinspektora un skaļā uzbrūkošā tonī uzsāk monologu: “Biedr, autoinspektor! Jūs viņam kārtīgi paskaidrojiet! Es visu laiku viņam saku, ka viņš nepareizi brauc! Te par ātru, te par lēnu, te nepareizi apstājas un nepareizi pagriežas. Sadodiet viņam kārtīgi!” Apdullis no negaidīta uzbrukuma autoinspektors atdod braucējam tiesības, saka: “Brauciet uzmanīgi. Jums jau tā tā dzīve ir grūta”, – un līdzjūtīgi noskatās pakaļ.

    +7
    -1
    Atbildēt

    0

    Gaisma; Enģelis > archoftriumph 30.12.2013. 13.39

    :vilhelms

    Man tas ir gandrīz acīmredzami, ka ja cilvēks citos līdzīgos gadījumos nav pieķerts, tad izdarīt tālejošus secinājumus.. Nu saprotiet. Un ja neievērojāt, tad Jūsu sašutumu izraisījusī replika bija adresēta nevis Jums, bet komentētājam ozolnieki.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

    Aina > archoftriumph 30.12.2013. 12.56

    Cien. Betija! Es nebūt neesmu sapīcis par Tavu interesi, vienkārši pieredze mani ir iemācījusi neizpaust personas datus un informāciju lielākā apjomā nekā tas ir absolūti nepieciešams. Pārskatot kaut vai pēdējo pāris mēnešu komentārus, redzams, ka izpaustu informāciju citi komentētāji izmanto galīgiem beztēmas uzbrukumiem citiem komentētājiem un tādējādi jau tā degradētās IR komentāru telpas tālākai degradēšanai.

    Nu, apmēram šāds ir mans pamatojums, kāpēc nevēlos atklāt neko lieku. A propos: uzdevuma man šeit nav nekāda, vienkārši reizēm gribas ar kādu padiskutēt par aktuāliem jautājumiem, taču redzu, ka šis portāls galīgi nav šādu diskusiju vieta.

    +8
    -2
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > archoftriumph 30.12.2013. 13.12

    vilhelms, man prieks, ka neesat sapīcis.:)

    Intonācija, ar kādu jālasa komentārs, man vēl joprojām ir liela mīkla. Piekritīsiet taču, ka tai ir liela nozīme? Pazīstot komentētāju, viņa politiskās simpātijas/antipātijas, intonācija nolasās vairāk vai mazāk precīzi:) Ar mazpazīstamiem ir grūtāk. Un pat ar zināmiem gadās pārpratumi. Reizēm tu skaties un brīnies, kā no tava teksta kāds varēja izsecināt, ko tik diametrāli pretēju, vai izrāvis no garāka komentāra īsu frāzi, apgriež tevis sacīto otrādi, vai pagriež sarunu uz sev vien vēlamo virzienu, novēršot no raksta tēmas. Tieši tāpat, kā tas ir nejauši šoreiz izdevies man. Tāpēc beigšu un centīšos tikai par tēmu. Kaut gan – par tēmu man nav daudz, ko teikt. Tas ir briesmīgi un es nezinu, kā šo problēmu risināt.

    “… taču redzu, ka šis portāls galīgi nav šādu diskusiju vieta.”

    Agrāk bija savādāk. Komentētāji ar atšķirīgiem politiskiem uzskatiem civilizēti un argumentēti centās pārliecināt viens otru par savu uzskatu pareizību. Pēdējā laikā palicis gandrīz nebaudāms. :(

    +9
    -3
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > archoftriumph 30.12.2013. 14.14

    …etniskajiem musulmaņiem, ..

    ___________________________

    “etniskie budisti” arī?

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > archoftriumph 30.12.2013. 12.40

    vilhelms, jūsu sapīkums ir veltīgs:). Iemesls manai interesei ir tikai un vienīgi tas fakts, ka lielākā daļa šeit komentējošo ir no senseniem laikiem – citi no Dienas, citi no Citas Dienas, daži pat no Delfiem, kad tie vēl bija civilizēti:). Lielākā daļa IR telpā uzturas no pirmsākumiem. Ir priekšstats par katra politiskām simpātijām un antipātijām. Laika gaitā esam arī atklājuši par sevi dažādas detaļas. Tie, kas vāc informāciju tās rūpīgi noglabā un sistematizē:):)

    Tā saucāmais Ločmeļa kungs pirms šī pseidonīma figurēja ar dažādiem citiem nikiem. Tas, ka “viņš” ir autoru kolektīvs, tāpat kā viņa šovinistiskā, naidīga visam latviskajam (vārda visplašākajā nozīmē) ievirze, visiem sen ir zināma.

    Kas attiecas uz jaunpienācējiem, tad mana peredze rāda, ka lielākā daļa jaunpienācēju nāk IR komentāru telpā ar kādu konkrētu uzdevumu. No sirds atvainojos, ja manas aizdomas Jūs aizskāra līdz sirds dziļumiem, jo ir nepatiesas:)

    Domāju te vēl ieskriet līdz Vecgada vakaram, tāpēc pietaupu Jaungada vēlējumus:)

    +13
    -6
    Atbildēt

    0

    Gaisma; Enģelis > archoftriumph 30.12.2013. 12.54

    :vilhems

    Zināt, cilvēki ir dažādi. Ja Britānijas princis tērpjas stilizētā SS uniformā, tas Jūsuprāt, nozīmē, ka viņš jūsmo par nacisma idejām? Domāju, ka Fēlikss ir no šīs pašas sērijas, kaut arī Jūs varat palikt pie sava viedokļa.

    +10
    -2
    Atbildēt

    0

    Gaisma; Enģelis > archoftriumph 30.12.2013. 13.19

    :vilhelms

    pamuļķītis, stulbenis

    ———————

    Jūs gan, Vilhelm, esat labi audzināts komentētājs. Un galvenais, izcili pamatojat savus epitetus;)

    +9
    -1
    Atbildēt

    0

    Gaisma; Enģelis > archoftriumph 30.12.2013. 12.16

    :ozolnieki

    bet cik daudz izsaka ločmeļa saitīte ar vīra krekliņa apdruku …

    —————–

    Ko izsaka? Ločmelis nodarbojas ar šauro brūno strīpiņu meklēšanu viņa saimniekiem nevēlamu personāžu apenēs. Ka Strīķes vīram ir īpatnējs humors, tas nav pat kompromats, bet maza kakiņa uz Strīķes mundiera, un tikai.

    +14
    -2
    Atbildēt

    0

    archoftriumph > archoftriumph 30.12.2013. 09.45

    tu labaak apskaties tos dazaado cilveeku klipus un tad runaa par berezovski. melis tu esi, locmeli! apbriinoju kaa tev sirdsapzinja ljauj par juudasa grasiem seit komenteet. piedod ja kljuudos.

    +22
    -2
    Atbildēt

    0

    dro > archoftriumph 30.12.2013. 10.07

    Vai tiešām vēl neapnīk strīdēties ar šo Latgales sādžas pamuļķīti?:)

    +23
    -2
    Atbildēt

    0

    Aina > archoftriumph 30.12.2013. 10.26

    Ino, nelaime ir tā, ka šis cilvēks (cilvēku grupa) nepavisam nav pamuļķītis. Pamuļķīši ir tie Ločmeli apstŗīdēt un savu domu argumentēti pamatot nemākošie komentētāji, kuri šeit vēl ir palikuši Nellijas Ločmeles kundzes piekoptās “vārda brīvības” politikas rezultātā un kuriem šķiet, ka ar jēlu lamāšanos, muļķīgu partijas PR “speciālistu” sacerētu tekstu bezgalīgu peistošanu un bērnišķīgiem “uzbraucieniem” citādi domājošajiem iespējams kaut ko atspēkot. Tā tas diemžēl nebūt nav, un Ločmeļa teksti diemžēl vairo SC popularitāti, bet, teiksim, Ģenerāļa Petona kluba teksti grauj NA prestižu.

    Lai Tev veiksmīgs Jaunais gads.

    +29
    -4
    Atbildēt

    0

Gaisma; Enģelis 30.12.2013. 10.59

Tas, ka FSB algotie komentētāji par Volgogradas sprādzienu organizatoriem mēģina uzdot “Rietumu specdienestus”, ir pilnīgi acīmredzams. Varu saderēt, ka arī Krievijas televīzijas, kuras neskatos, arī bīdīs šo versiju, protams, ne ziņās, bet “analītiskajos” raidījumos.

+22
0
Atbildēt

5

    austrisv > Gaisma; Enģelis 30.12.2013. 15.29

    Tieši tā arī bija!

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

    garausiitis > Gaisma; Enģelis 30.12.2013. 14.51

    Bet – ka tik tā nebija Dānijas premjere un saiets Mandeilas bēres …

    +8
    -1
    Atbildēt

    0

    austrisv > Gaisma; Enģelis 30.12.2013. 14.46

    Klusais, tam nu gan var piekrist, jo paskatoties krievu Tv ziņas tiešām var justies , kā PSRS laikos, pie tam nekaunīgi meli. It seviški ausīs dur Ukrainas opozīcija sprotestu atspoguļojums.

    Bet, kurš tad nepazīst oficiālo kremļa politiku, kura dibināta vien uz meliem. Smieklīga bija krievu TV ziņa par Obamas “aizraušanos” ar kādu blondīni, kad blakus Obamam kādā saietā viņa kundze bija “noķerta” ar visai sapīkušu seju! Izrādās, ka blakus sēdošā nebija parasta blondīne bet gan vienas ES dalībvalsts karaļnama pārstāve. Bet, melot jau vajag arī par sīkumiem. Nožēlojami, kādā melu valstī agrāk bija jādzīvo, bet to jau visi zināja tāpat.

    +13
    0
    Atbildēt

    0

    Gaisma; Enģelis > Gaisma; Enģelis 30.12.2013. 11.24

    Uz Ziemassvētkiem biju ciemos un drusku paskatījos. Zin, tiešām drusku atsita agro jaunību, ar korekciju, ka PSKP ģenerāllīnijas vietā tiek borēts visāds viduslaiku misticisms – par Krievijas un krievu izredzētību, horoskopi un tamlīdzīgas blēņas;)

    +14
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > Gaisma; Enģelis 30.12.2013. 11.11

    Tas ir smieklīgi protams , bet paskatīties krievu TV ir principā smieklīgi , var reizēm uzzināt tik daudz jauna un atgriezties jaunībā :) :) :)

    +18
    -1
    Atbildēt

    0

garausiitis 30.12.2013. 10.53

Skatos krievu TV – RBK … kas iekrīt acīs , tad tas ka aizrunājas līdz tam , ka bezmaz rietumi ir iesaistīti to organizēšanā ,lai norautu olimpiādi ….

Kaut gan arī sakarīgi domu graudi pavīd – gan tas ka jāpārņem citu pieredze teroraktu novēršanā , gan arī to , ka problēma ir valsts iekšpolitikā nevis kāds no ārpuses to organizē.

+19
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu