Krievijā sprādzienā dzelzceļa stacijā gājuši bojā 14 cilvēki, daudzi ievainoti (papild.) • IR.lv

Krievijā sprādzienā dzelzceļa stacijā gājuši bojā 14 cilvēki, daudzi ievainoti (papild.)

17
Sprādzienā cietusī Volgogradas dzelzceļa stacijas ieeja. Aculiecinieka foto no sociālajiem tīkliem

Izmeklētāji domā, ka sprādzienu sarīkojusi pašnāvniece

Svētdien Krievijas dienvidu pilsētas Volgogradas dzelzceļa stacijā nograndis sprādziens. Pēc jaunākajām ziņām, notikuma vietā atrasta teroristes pašnāvnieces galva. Izmeklētāji lēš, ka sprādzienā izmantoti vismaz 10 kilogrami trotila. Pēc precizētām ziņām, sprādzienā gājuši bojā 14 cilvēki, bet 34 cietuši. Iepriekš tika ziņots, ka nogalināti ir 18 cilvēki.

Latvija kategoriski nosoda svētdien Krievijas pilsētas Volgogradas dzelzceļa stacijā notikušo teroraktu un izsaka visdziļāko līdzjūtību bojāgājušo un cietušo tuviniekiem, aģentūru LETA informēja Ārlietu ministrijā (ĀM).

Valsts prezidents Andris Bērziņš, Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa (Vienotība), Ministru prezidents Valdis Dombrovskis (Vienotība) un ārlietu ministrs Edgars Rinkēvičs (RP) izsaka visdziļāko līdzjūtību Krievijas prezidentam Vladimiram Putinam, Valsts domes priekšsēdētājam Sergejam Nariškinam, premjerministram Dmitrijam Medvedevam un ārlietu ministram Sergejam Lavrovam saistībā ar šodien notikušo traģisko teroraktu Volgogradas dzelzceļa stacijā.

Sprādziens dzelzceļa stacijā “Volgograda-1” nogranda plkst.12.45 (plkst.10.45 pēc Latvijas laika). Kā pavēstīja avots reģiona drošības dienestos, sprādziens noticis stacijas pirmajā stāvā starp ieejas durvīm un turniketu, ziņo LETA/RIA Novosti.

Nacionālais pretterorisma dienests ziņo, ka saskaņā ar sākotnējiem datiem sprādzienu sarīkojusi pašnāvniece.

Sprādziens noticis pie metāla detektora rāmja pasažieru pārbaudes zonā, paziņoja Iekšlietu ministrija. Volgogradas vietne “vdv-s” ziņo, ka šajā vietā parasti sapulcējas liels skaits cilvēku.

“Kāds gribēja ieiet stacijas ēkas iekšienē, taču netika laists, (..) pēc kā notika sprādziens, kā rezultātā vismaz vienu cilvēku sarāva gabalos,” vietējai ziņu aģentūrai “Visota 102” pastāstīja tiesībsargājošo iestāžu darbinieks.

“Visota 102” ziņo, ka sprādzienā gājuši bojā vismaz četri stacijas drošības dienesta darbinieki, kas veica cilvēku pārbaudi pie stacijas ieejas. Pie stacijas ēkas stāvošo taksometru vadītāji aģentūrai pastāstīja, ka sprādziena vilnis cilvēkus izmetis pa stacijas logiem. Sprādziens izpostījis stacijas priekšpusi, gandrīz visai fasādei izsisti stikli.

Krievijas Izmeklēšanas komiteja par notikušo ierosinājusi krimināllietu par terorismu.

Oktobra nogalē pasažieru autobusā Volgogradā uzspridzinājās pašnāvniece, nogalinot sevi un vēl sešus cilvēkus un vairāk nekā 40 ievainojot.

Drošības situācija Krievijas dienvidu reģionos ir nozīmīgs jautājums pirms nākamgad Sočos paredzētajām ziemas olimpiskajām spēlēm.

(papildināta ar jaunākajām ziņām)

Komentāri (17)

dro 29.12.2013. 13.10

Kad slepenie dienesti sagrābj varu valstī, tad par tiešajiem pienākumiem zūd interese. Kremlī vēl droši, bet cilvēka dzīvības vērtība Krievija vienmēr bijusi tuvu 0. Visdziļākā līdzjūtība cietušajiem un viņu tuviniekiem, kauns Putina kliķei!

+13
-7
Atbildēt

1

gundega_heiberga 29.12.2013. 17.10

Bezjēdzīgo upuru saita pieaugums Volgogradā pēdējos mēnešos norāda cik taisnības tiem, kuri pilsētai atkal vēlētos Staļingradas nosaukumu.

+5
0
Atbildēt

0

ligakalnina 29.12.2013. 16.05

Protams, līdzjūtību, bet, kad pat tādos gadījumos ģenerālim, viņa paša vārdiem runājot, ļauj brīvi “izkārnīties”, šķiet, ka vārda brīvībā Irā pārsniegusi visus iepējamoa standartus, un jau ir kaut kur vairākumam nesaprotamā līmenī.

+7
-3
Atbildēt

2

    Vineta > ligakalnina 30.12.2013. 02.27

    dzeris49 & vilhelms

    Ko tad jūs gaidījāt, nelieši, ka es bēršu pelnus sev uz galvas, ka saskrāpēšu seju līdz asinīm. Kas vēju sēj, tas vētru pļauj. Jau pat tikai vienā WWII pastrādātos noziegumus pret cilvēci miljards krievu ar savām dzīvībām nevar izpirkt, bet viņi alkst asiņu vēl un vēl.

    Kur jūsu taisnīgais sašutums, kad pašā Rīgas centrā jebkādas cilvēcības pazīmes zaudējušie fašistu izdzimteņi, kara noziedznieki un to mantinieki 9. maijā rīko savas cūciskās dzīres, slavinot Staļinu, GULAG, izrādot galēju cinismu par desmitiem miljonu zvēriski noslepkavoto eiropiešu nāvēm?

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    Aina > ligakalnina 29.12.2013. 17.08

    No malas vērojot šī kunga/dāmas izdarības, jānonāk pie secinājuma, ka IR redakcija dara visu iespējamo, lai degradētu diskusiju telpu un nepieļautu nekādu normālu domu apmaiņu. Nezinu, kāds ir šādas politikas mērķis, bet man no sirds žēl žurnālistu, kas, laikam tak bada spiesti, raksta šim žurnālam un ar redaktores svētību tiek aplamāti pēdējiem vārdiem.

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu