Augstceltņu "Z-Towers" būvlaukumā konstatē nedrošas darba vietas • IR.lv

Augstceltņu “Z-Towers” būvlaukumā konstatē nedrošas darba vietas

23
Augstceltņu kompleksa "Z-Towers" celtniecība. Foto: Evija Trifanova, LETA

14.decembrī, krītot no augstuma, gāja bojā 21 gadu vecs strādnieks

Valsts darba inspekcija (VDI) augstceltņu “Z-Towers” būvlaukumā konstatējusi vairākas nedrošas darba vietas, aģentūrai LETA pastāstīja VDI eksperts ārējo sakaru jautājumos Aivis Vincevs. Tomēr, kādi pārkāpumi konstatēti, viņš neatklāja.

“To mēs nedrīkstam atklāt, tas attiecas uz konkrēto uzņēmumu. Apturam objekta darbu tad, kad tas var apdraudēt darbinieku veselību vai dzīvību,” viņš sacīja.

14.decembrī augstceltņu “Z-Towers” būvlaukumā, krītot no augstuma, gāja bojā 21 gadu vecs strādnieks. Uz izmeklēšanas laiku objektā visi būvdarbi ir apturēti.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) glābēji izsaukumu uz notikuma vietu saņēmuši plkst.18.21. VUGD preses pārstāve Viktorija Šembele stāstīja, ka vīrietis bija kritis no liela augstuma un iekritis šahtā trešā stāva līmenī, uzkrītot uz sastatnēm. Ugunsdzēsēji jaunieti izvilka, un mediķi konstatēja viņa nāvi.

Līdz 29.decembrim uzņēmumam ir jāsakārto nedrošās darba vietas, tad VDI dosies atkārtotā pārbaudē un lems par rīkojuma atcelšanu, pastāstīja Vincevs. Novērst nepilnības uzņēmums var arī ātrāk, un līdz ar to arī ātrāk atsākt darbus.

Tikmēr VDI turpinās letālā nelaimes gadījuma izmeklēšanu, kas varētu ilgt līdz pat 80 dienām. Tāpat ir sākta un tiks turpināta administratīvā pārkāpuma lietvedība, jo VDI saskatījusi objektā iespējamus darba aizsardzības pārkāpumus, teica Vincevs.

Projekta “Z-Towers” attīstītāju a/s “Towers Construction Management” pārstāvis Artūrs Ivanovs neatklāja, kādas nedrošās darba vietas VDI objektā atklājusi, jo negadījuma izmeklēšanas laikā uzņēmums nevarot sniegt nekādus komentārus. Ivanovs piebilda, ka attīstītāji sadarbojas ar visām negadījuma izmeklēšanā iesaistītajām institūcijām un visus konstatētos pārkāpumus novērsīs noteiktajos termiņos.

 

Komentāri (23)

lebronj2356 16.12.2013. 13.11

Diez kāda aina atkāltos citos Austrumu “investoriem” domātajos objektos, kurus vietējie korumpanti stiedzamības kārtā rauj cauri ?! :)

+5
0
Atbildēt

0

Sanšains 16.12.2013. 16.24

Interesanti, vai tas bojā gājušais strādnieks strādāja legāli un vai vispār bija no Latvijas?

+1
0
Atbildēt

1

    dzintarz > Sanšains 17.12.2013. 11.44

    strādnieks strādāja legāli un vai vispār bija no Latvijas
    ============
    nelegālais išaks un āmuriks atradīs veidu kā nojaukt torņus par “RīdziniekaKartes” naudiņām.

    0
    0
    Atbildēt

    0

janazakovica 16.12.2013. 17.18

skeles drauga LB ipasnieka begulojosaa zida Londona ekas kas kura katru mirkli var sagasties jo tiek buvetas ar turkmenu un tadziku un citu nelegalo stradnieku nemakuligajaam rokam..

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu