Staškēvičs pirms preses konferences zondējis noskaņojumu, tiekoties ar mediju pārstāvjiem • IR.lv

Staškēvičs pirms preses konferences zondējis noskaņojumu, tiekoties ar mediju pārstāvjiem

38
"Maxima" līdzīpašnieks Igns Staškēvičs preses konferencē. Foto: Nora Krevneva, F64

“Maximas” līdzīpašnieku iztaujājis arī žurnālists Lato Lapsa

“Maximas” līdzīpašnieks Igns Staškevičs ticies ar dažiem žurnālistiem un sabiedrisko attiecību speciālistiem pirms 3.decembrī paredzētās preses konferences, lai tai sagatavotos un izzinātu Latvijas mediju noskaņojumu par notikušo Zolitūdes traģēdiju. Viens no žurnālistiem, ar kuriem viņš tikās, bija Lato Lapsa.

Staškevičs raidījumam “1:1” otrdien pastāstīja, ka “Maximai” patlaban krīzes komunikācijā palīdz sabiedrisko attiecību speciālists Ralfs Vīlands, kurš viņam noorganizējis arī tikšanos ar žurnālistu Lato Lapsu, vēsta portāls “Lsm.lv”.

Staškevičs raidījumā apstiprināja, ka ticies ar Lapsu. “Cik es atceros, viņš uzdeva jautājumus par mūsu uzņēmumu, par situāciju, kurā atrodamies, par nākotni. Es atklāti dalījos ar informāciju un sapratu, kas no manis tiek gaidīts. Pēc iepriekšējā vadītāja [Gintara Jasinska] aizvainojošās uzstāšanās man bija vajadzīgs šāds atbalsts,” raidījumā sacīja Staškevičs.

“Maxima” līdzīpašnieks stāstīja, ka Lapsas jautājumus nav uztvēris kā oficiālu interviju, taču sapratis, ka daļa no šīs informācijas varētu tikt izmantota Lapsas blogā. Staškevičs nav parakstījis konfidencialitātes līgumu, kas viņam liegtu izpaust šo informāciju.

Raidījumā Staškevičs norādīja: “Man nebija mediju treniņa. Es ierados Rīgā svētdien, es tikos ar dažiem sabiedrisko attiecību speciālistiem dienu pirms preses konferences. Un tikos arī ar dažiem žurnālistiem, kas mani intervēja, sagatavojot jautājumiem, ko varētu man uzdot šajā preses konferencē. Es uzskatu, ka viņi var iegūt vairāk no manis, nevis es no viņiem.”

Sociālajā tīklā Twitter citi žurnālisti Lato Lapsam aizrādīja par viņa iespējamām mediju konsultācijām Staškēvičam, kas rada aizdomas par žurnālista objektivitāti.

Lapsa portālā “Pietiek.com” trešdien publicējis paziņojumu, kurā dara zināmu, “ka pret ikvienu personu, kas atļausies apgalvojuma formā paust melīgas ziņas, ka es, Lato Lapsa, esmu organizējis vai jebkādā veidā piedalījies minētā “Maxima” pārstāvja vai jebkura cita šīs uzņēmumu grupas pārstāvja mediju treniņā, par to saņemot jebkāda veida tiešu vai netiešu samaksu, nekavējoties vērsīšos ar pieteikumu tiesā”.

 

Komentāri (38)

aigarsaboltins 11.12.2013. 16.22

Lētajam Lapsam blusa iekodusi dupsītī, jārikšo sūdzēties lielajam brālim?

+3
0
Atbildēt

0

reksa 11.12.2013. 15.48

Nepāriet sajūta, ka Latvijas 4.vara ir daudz korumpētāka par pirmajām trijām.
Varbūt būtu vērts izveidot speciālu KNABu tieši žurnālistiem.

+3
-1
Atbildēt

0

Inese 11.12.2013. 14.51

Sociālajā tīklā Twitter citi žurnālisti Lato Lapsam aizrādīja par viņa iespējamām mediju konsultācijām Staškēvičam, kas rada aizdomas par žurnālista objektivitāti.
==========================

Smieklīgākais, ka tie pārmetēji ir partijas Vienotība mediju treneri.

+2
-4
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu