„The Guardian” lasītāji par gada cilvēku atzīst Snoudenu • IR.lv

„The Guardian” lasītāji par gada cilvēku atzīst Snoudenu

16
Gada cilvēka nosaukuma kandidāti. Foto no "The Guardian"

Otro vietu ieņem „Greenpeace” aktīvisti, trešais – pāvests

Bijušais ASV specdienestu aģents Edvards Snoudens, kurš medijiem nodeva publicēšanai slepenus dokumentus, britu laikraksta „The Guardian” aptaujā kļuvis par gada cilvēku.

Izdevums pirmais sāka publicēt Snoudena nodotos dokumentus, kas atmaskoja ASV specdienestu vērienīgo amatpersonu un ikviena cilvēka izsekošanu internetā un telefonsarunu noklausīšanos. Par Snoudenu nobalsojuši 1445 lasītāji. 

Otro vietu šajā aptaujā ieņēmuši vides aizstāvju organizācijas „Greenpeace” aktīvisti Marks Vēbers un Sinija Sārela, kuri kopā ar citiem kuģa „Arctic Sunrise” ekspedīcijas dalībniekiem devās uz Krievijas naftas platformu, lai protestētu pret „Gazprom” plāniem apgūt Arktikas naftas bagātības. Galu galā visi tika saņemti ciet un ielikti Krievijas cietumā.

Medija aptaujā trešo vietu ieņēmis Romas pāvests Francisks.

Pagājušajā gadā „The Guardian” par gada cilvēku atzina amerikāņu kareivi Bredliju Meningu, kurš bija „WikiLeaks” informators.

Visu sarakstu lasiet šeit.

 

Komentāri (16)

ilmisimo 09.12.2013. 21.41

The Guardian” lasītāji par gada cilvēku atzīst Snoudenu
________________
Bet Štirlics- gadsimta cileks!

+4
-1
Atbildēt

0

Aivars Krauklis 10.12.2013. 07.11

Nav pirmā reize, kad visu sugu kreilīši ar demokrātijas saukļiem demokrātiju grauj efektīvāk, kā atklāti bandīti. Nenovēršami, tāpat kā šo abu sadarbība.
Rietumu kreisajiem „intelektuāļiem” (karsts tas ledus, karsts) un viņu mazāk intelektuālajiem līdzi bļāvējiem, arī tādu lapu kā „The Guardian” lasītājiem mūsdienu Krievijai vai 30to gadu Vācijai līdzīgi režīmi vienmēr derējuši par ceļa zvaigznēm. Tikpat parasta aina tas, ka dabūjuši prasīto, kreisie sāk brēkt pēc glābiņa un vienlaikus vainot savās nelaimēs visus, kas nav līdzīgi pašiem.

+3
-1
Atbildēt

1

    Aivars Krauklis > Aivars Krauklis 10.12.2013. 10.15

    Ločmeļa k-gs – nezinu, cik lielam analfabētam jābūt, lai neredzētu, ka 15tajiem maijiem kājas aug no tās pašas vietas, kur citu sugu un nokrāsu demokrātijas noliegumiem, minēto avīzi ieskaitot. Brīvi sveiks! Heil!

    +1
    0
    Atbildēt

    0

ligakalnina 10.12.2013. 06.31

Kreisie nu jau par gada cilvēku gatavi atzīt valsts nodevēju, kurš pārkāpis visas savas saistības, ko uzņēmies pret savu valsti, jo zināja, kur iet strādāt.
Un patvērumu, protams, atradis valstī, kur ar ctb., nešaubīgi, viss kārtībā.
Kreisie, acīmredzot, dzīvo kādā savā pasaulē, bez ienaidniekiem, kur valda milziga draudzība, un vienīgais ļaunums ir amerikāņi, un Putins ir draugs, ko Šrēders jau nodemonstrēja.
Un viņi nezina, ka tā izsekošana, noklausīšanās, utt., ir rutīna, un ar to nodarbojas pilnīgi visi.
Un ja visi sāks darīt, kā tas klauns, visus savas valsts nodevējus pasludināsim par varoņiem?
Pilnīgākais absurds.

+3
-2
Atbildēt

3

    Inese > ligakalnina 10.12.2013. 06.42

    Nebūt nekad Džerim kopā ar pasaules gaišākajiem prātiem un demokrātijas aizstāvjiem: ;)

    State surveillance of personal data is theft, say world’s leading authors

    More than 500 of the world’s leading authors, including five Nobel prize winners, have condemned the scale of state surveillance revealed by the whistleblower Edward Snowden and warned that spy agencies are undermining democracy and must be curbed by a new international charter.

    The signatories, who come from 81 different countries and include Margaret Atwood, Don DeLillo, Orham Pamuk, Günter Grass and Arundhati Roy, say the capacity of intelligence agencies to spy on millions of people’s digital communications is turning everyone into potential suspects, with worrying implications for the way societies work.

    http://www.theguardian.com/world/2013/dec/10/surveillance-theft-worlds-leading-authors

    p.s. Ja Džeris nesaprot, kāpēc privātums ir tik svarīgs, varu ieteikt izlasīt šo spožo Džordža Vašingtona universitātes profesora rakstu: Why Privacy Matters Even if You Have ‘Nothing to Hide’ http://chronicle.com/article/Why-Privacy-Matters-Even-if/127461/

    0
    0
    Atbildēt

    0

    Inese > ligakalnina 10.12.2013. 09.29

    Kreisie dzīvo kādā savā pasaulē, visas brīvības jums, faktiski, nodrošina tie amerikāņi
    =================================

    Un ko ta’ šie tā “nodrošina”? Brīvu uzturēšanos Gvantanamo? Vai kādā slepenā CIP cietumā?

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > ligakalnina 10.12.2013. 07.00

    Te nav runa par privātumu, bet, par valsts nodevību un valsts noslēpumu izpaušanu, kas nodarīja daudz lielāku ļaunumu, nekā tā noklausīšanās.
    SNowdns zināja, kur iet strādāt, un varēja tos papīrus par noslēpumu ievērošanu neparakstīt, ja tāds idealists bet, ja parakstīja, viņam bija jāklusē, galu galā, tās nav nekādas masu slepkavības vai vēl kas.
    Kāpēc tādus narcisus un klaunus nesatrauc ctb pārkāpumi Krievijā un citās autoritarās un totalitarās valstīs, bet, tikai ASV?
    Klauns ir un paliek klauns, ne par velti vienīgā valsts, kas deva viņam patvērumu, bija Krievija, pat kīnieši izmeta, kā korķi, kad izspieda visu inf.
    Un, galu galā, kāpēc bija jāuizpauž valsts noslēpumi, bet, nevarēja vienkārši paziņot, ka noklausīšanās notiek?
    Kreisie dzīvo kādā savā pasaulē, visas brīvības jums, faktiski, nodrošina tie amerikāņi, un jūs tos uzskatāt par lielāko ļaunumu, absoluti greiza loģika, domā, ja ASV nebūtu tik spēcīga, Eiropa ilgi varētu pretoties Krievijai un dažādām Islama valstīm, un arī novērst terora aktus?

    +3
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu