Spīķeru koncertzālē sestdien Radio kora grupas koncerts • IR.lv

Spīķeru koncertzālē sestdien Radio kora grupas koncerts

27
Koncerta programmas veidotājs un diriģents Kaspars Putniņš. Foto Jānis Saliņš, f64

Skanēs Alehandro Vinjao opuss 12 balsīm un elektronikai “Greed” un latviešu komponistu jaundarbi

Šovakar, 30.novembrī plkst.19 Rīgā, Spīķeru koncertzālē, notiks Latvijas Radio kora grupas koncerts balsīm un elektronikai “Greed”, raksta aģentūra LETA.

Koncerta galvenais notikums būs elektroniskās mūzikas meistara, Londonā dzīvojošā argentīnieša Alehandro Vinjao eklektiskais un teatrālais lielformāta opuss 12 balsīm un elektronikai “Greed” (“Alkatība”). “Greed” ir parafrāze par mūsdienu Holivudas tēmām. Darba centrā ir teksts no runas “Greed is good!” (“Alkatība ir laba!”), kuru filmā “Volstrīta” saka Maikla Duglasa tēlotais varonis. 

Diriģents Kaspars Putniņš aprakstīja “Greed” kā skanīgu, skarbu, ritmiski sarežģītu darbu, kas ir pilns ar autentiskām atsaucēm uz popmūziku. Domājot par šo programmu, Putniņš esot uzrunājis arī latviešu komponistus, lai viņi radītu jaundarbus kora grupai un elektronikai. Koncertā būs dzirdami trīs pirmatskaņojumi: Krista Auznieka “I exist as I am”, Kristapa Pētersona “Naids” un Rolanda Kronlaka “Trīs skaņdarbi”. 

Koncerta režisore ir Zane Kreicberga, gaismu mākslinieks – Egīls Kupčs. Koncertā piedalīsies “DJ Monsta” un pats “Greed” autors Alehandro Vinjao.

Vairāk informācijas kora mājas lapā

Biļetes cena Ls 7. Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (27)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu