Nacionālajā teātrī pirmizrāde traģikomēdijai "Žilbinoši!" • IR.lv

Nacionālajā teātrī pirmizrāde traģikomēdijai “Žilbinoši!”

28
Izrādes publicitātes attēls

Stāsts par pasaulē sliktāko dziedātāju Florensu Fosteri Dženkinsu. Galvenajā lomā Dace Bonāte

Šovakar, 29.novembrī Latvijas Nacionālā teātra “LMT Jaunajā zālē” plkst.18.30 notiks pirmizrāde Pītera Kviltera traģikomēdijai “Žilbinoši!” Valda Lūriņa režijā, raksta aģentūra LETA.

Lugas pamatā ir patiess stāsts par pasaulē sliktāko dziedātāju Florensu Fosteri Dženkinsu, kuras mūža mīlestība ir mūzika, par spīti tam, ka viņai nav ne muzikālās dzirdes, ne ritma izjūtas, ne koptas balss. Noalgojusi jauno pianistu Kosmu Makmūnu, viņa apgūst neskaitāmas soprāna ārijas no slavenām operām un organizē koncertus, kurus skatītāji apmeklē, lai uzjautrinātos par kundzīti, kas iedomājas sevi par mākslinieci. Pēdējais Dženkinsas koncerts notika 1944.gadā “Karnegī zālē” trīs tūkstošiem klausītāju. Neticami, bet Dženkinsas ierakstus joprojām var iegādāties Eiropas un pasaules mūzikas veikalos. 

Galvenās lomas atveidotāja Dace Bonāte minējusi, ka luga nav pilnībā dokumentāla, bet autora Kviltera versija par to – cik skaisti ir nodzīvot savu dzīvi žilbinoši, tieši tā, kā vēlies. Aktrise uzsvērusi, ka šī ir ļoti pozitīva luga, tāda esot veidota arī izrāde. Jaunā pianista Kosma Makmūna lomā iejutīsies Uldis Siliņš, kurš tikai šogad pabeidzis Latvijas Kultūras akadēmiju. Siliņš klavieres spēlē jau no piecu gadu vecuma, viņš ir mācījies Birzgales mūzikas skolā un Rīgas Doma skolā. 

Izrādē spēlēs arī Ģirts Jakovļevs, Ilze Rudolfa, Indra Burkovska, Gunta Virkava un Evija Skulte.

Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Biļetes cena Ls 10.19. Biļetes var iegādāties  www.bilesuparadize.lv

Komentāri (28)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu