"Re&Re" Zolitūdes traģēdijā cietušajiem ziedo 100 tūkstošus (papild.) • IR.lv

“Re&Re” Zolitūdes traģēdijā cietušajiem ziedo 100 tūkstošus (papild.)

3
Foto: Edijs Pālens, LETA

Izdevumus Zolitūdes traģēdijā iesaistītajiem segs valsts

Būvfirma SIA “Re&Re” Zolitūdes traģēdijā cietušo un viņu tuvinieku atbalstam nevalstiskajā organizācijā “Ziedot.lv” pirmdien ir ziedojusi 100 000 latu, biznesa portālam “Nozare.lv” sacīja “Re&Re” valdes priekšsēdētājs Ainārs Pauniņš.

Uzņēmums arī turpmāk sniegs visu nepieciešamo palīdzību cietušo un viņu tuvinieku atbalstam.

Līdz ar to Zolitūdes traģēdijā cietušo un viņu tuvinieku atbalstam līdz pirmdienas plkst.14 saziedoti vairāk nekā 374 000 latu, liecina informācija portālā “Ziedot.lv”.

Savukārt visas kompensācijas Zolitūdes traģēdijā bojāgājušajiem un cietušajiem, kā arī citus ar sabrukušajā lielveikalā saistītajiem glābšanas darbiem un seku novēršanu saistītos papildu izdevumus segs no valsts budžeta programmas “Līdzekļi neparedzētiem gadījumiem”, sacīja Finanšu ministrijas (FM) Komunikācijas nodaļas vadītājs Aleksis Jarockis.

Tiklīdz FM saņems Iekšlietu ministrijas un Veselības ministrijas aprēķinus par nepieciešamajām summām, lai izmaksātu likumā paredzētās kompensācijas traģēdijā bojāgājušajiem un cietušajiem ugunsdzēsējiem, aprēķinus par izdevumiem glābšanas darbiem un traģēdijas seku likvidēšanai, par medicīnas un rehabilitācijas izmaksām un citiem izdevumiem, jautājums par līdzekļu piešķiršanu nekavējoties tiks virzīts izskatīšanai valdībā. Tiek prognozēts, ka finansējums būs nepieciešams gan šā gada, gan arī 2014.gada budžetā.

Iedzīvotāji joprojām tiek aicināti ziedot. To iespējams darīt, zvanot uz īpaši šim mērķim paredzēto “Ziedot.lv” labdarības tālruni 90006385, kā arī izmantojot citas ziedošanas iespējas, kas atrodamas tīmekļa vietnē “www.ziedot.lv”.

Sociālajā tīklā “twitter” “Ziedot.lv” ziņo, ka patlaban strādā pie norēķināšanās pakalpojuma “PayPal” pieslēgšanas, lai padarītu ziedošanu vieglāku ārzemēs dzīvojošiem, kuri vēlas palīdzēt.

Par ziedojumiem plānots sniegt sociālo un medicīnisko palīdzību, kad tāda būs nepieciešama. “Ziedot.lv” komunikācijas vadītāja Ilze Ošāne iepriekš minējusi, ka varētu tikt palīdzēts, piemēram, sedzot bēru izdevumus, sniedzot psiholoģisko palīdzību, sedzot slimnīcas un ārstēšanās izdevumus.

21.novembrī, iebrūkot lielveikala “Maxima” griestiem, Zolitūdē bojā gāja 54 cilvēki, bet vairāki desmiti guvuši smagus savainojumus. Dzīvību zaudēja arī trīs ugunsdzēsēji.

Saskaņā ar likumu bojāgājušo ugunsdzēsēju glābēju ģimenes saņems 50 000 latu kompensāciju. Savukārt cietušajiem glābējiem tiks nodrošināti veselības aprūpes pakalpojumi un atmaksāti rehabilitācijas izdevumi. Pēc tam, kad glābēji būs izveseļojušies, atkarībā no gūto traumu smaguma viņiem izmaksās pabalstus, kas būs robežās no 3000 līdz 5000 latu.

Valdība ārkārtas sēdē pēc traģēdijas nolēma, ka Labklājības ministrijai jāsagatavo un jāiesniedz Ministru kabinetā priekšlikumi par iespējām sniegt materiālo palīdzību, kā arī rehabilitācijas nodrošināšanu traģēdijā bojāgājušo tuviniekiem un cietušajiem.

Zolitūdes traģēdija ir lielākā Latvijā kopš neatkarības atjaunošanas.

(papildināta ar informāciju par “Re&Re” ziedojumu)

Komentāri (3)

marchaeva 25.11.2013. 15.24

Vainīgais ēkas sabrukšanai vai iedzīvotāju bojāejai?

Par pēdējo viennozīmīgi vainīga ir maxima, kas ignorēja trauksmes signalizāciju, neevakuēja savus klientus un darbiniekus bez ķiverēm un atstarojošām vestēm, kā arī drošības instruktāžas lika atrasties būvobjektā.

+6
0
Atbildēt

0

Janka, Janic 25.11.2013. 12.51

ja tomeer vainiigaia tiks atrasts , par ko es nešaubos , tad valsts izteereetos liidzekļus regresa kaartiibaa buutu jaapiedzen no vainiigaa

+5
0
Atbildēt

0

Ligiña Doniña 25.11.2013. 15.59

23.nov. Bravo Lattelecom! @Borovkovs @Ulubele @ @ziedot_lv @DaceAkule @Brivibas36 @Rigas_pils @jemberga no ziedojumiem NETIKS iekasēta komisija.”

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu