Ieslodzītā „Pussy Riot” dalībniece nogādāta Krasnojarskas apgabalā • IR.lv

Ieslodzītā „Pussy Riot” dalībniece nogādāta Krasnojarskas apgabalā

30
Nadežda Tolokoņņikova cietumā. Foto: AFP/LETA

Joprojām nav skaidrības par Nadeždas Tolokoņņikovas veselības stāvokli

Pankgrupas „Pussy Riot” dalībniece Nadežda Tolokoņņikova, kura izcieš divu gadu cietumsodu, no stingra režīma nometnes Mordovijā nogādāta jaunajā soda izciešanas vietā Krasnojarskas apgabalā. Par to medijiem ceturtdien pavēstījusi Federālā ieslodzījumu vietu pārvalde.

Pirms tam par Tolokoņņikovas likteni ceļā no vienas ieslodzījuma vietas uz otru ilgu laiku nebija nekādu ziņu pat viņas tuviniekiem. No nometnes Mordovijā Tolokoņņikovu izveda gandrīz pirms mēneša. Turklāt Mordovijas nometnē viņa bija pieteikusi bada streiku, lai pievērstu uzmanību ieslodzījuma vietas sliktajiem apstākļiem.

Žurnālisti šādu situāciju, kad nav zināms, kur palikusi ieslodzītā, jau nodēvējuši par „rutīnas sadismu”, savukārt interneta blogeri izteica bažas, ka ceļā no vienas nometnes uz otru nepaklausīgo Tolokoņņikovu varētu arī nogalināt.

Arī Krievijas prezidenta pilnvarotais pārstāvis cilvēktiesību jautājumā Vladimirs Lukins apstiprinājis, ka Tolokoņņikova atrodas Krasnojarskas apgabalā.

Tomēr ieslodzījumu vietu pārvalde neatklāj precīzu ieslodzītās atrašanās vietu. Kā ziņo avīze „Moskovskij komsomoļec”, ieslodzītā esot nogādāta apgabala tuberkulozes slimnīcā. Mediji atzīmē – lai gan ir zināma Tolokoņņikovas atrašanās vieta, tomēr joprojām nav ziņu, kāds ir viņas patiesais veselības stāvoklis.

Krasnojarskas apgabalā atrodas 13 ieslodzīto nometinājuma vietas, bez tam apgabala centrā atrodas arī sieviešu ieslodzījuma vieta IK-22.

Jau ziņots, ka “Pussy Riot” dalībnieces tika notiesātas ar divu gadu cietumsodu par Maskavas Kristus Pestītāja katedrālē sarīkoto “panku lūgšanu” “Dievmāte, padzen Putinu!”.

 

Komentāri (30)

Bebris 14.11.2013. 15.29

+1
-2
Atbildēt

2

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu