Atklāta satiksme pār Dienvidu tilta pievadceļiem Zemgales virzienā • IR.lv

Atklāta satiksme pār Dienvidu tilta pievadceļiem Zemgales virzienā

30
Jaunizbūvētā Jāņa Čakstes gatve, kas savieno Dienvidu tiltu ar Ziepniekkalna ielu. Foto: Evija Trifanova, LETA

Ušakovs sola nākamgad sākt Salu tilta rekonstrukciju

Noslēdzoties Dienvidu tilta trešās kārtas būvniecības darbiem Pārdaugavā, otrdien atklāta satiksme pa jaunizbūvēto Jāņa Čakstes gatvi, kas savieno Dienvidu tiltu ar Ziepniekkalna ielu, aģentūru LETA informēja Rīgas domē.

Dienvidu tilta trešās kārtas būvniecības laikā izbūvēta jauna automaģistrāle – Jāņa Čakstes gatve – un nobrauktuves no Dienvidu tilta līdz Ziepniekkalna ielai. Satiksmes mezglā ir izbūvēti divi divlīmeņu šķērsojumi – Jāņa Čakstes gatves un Bauskas ielas šķērsojums, kā arī Jāņa Čakstes gatves un Ziepniekkalna ielas šķērsojums.

Līdz ar Dienvidu tilta 3.kārtas pabeigšanu tranzīta plūsma Rīgā tiks nodalīta no galvaspilsētas centra, būtiski atvieglojot satiksmes plūsmu Krasta ielā un 11.novembra krastmalā, kā arī uz Salu tilta.

Lai atslogotu pilsētas centru no tranzīta plūsmas, kravas transports ērti varēs izmantot Dienvidu tiltu un tā maģistrālos pievadceļus, kā arī Austrumu maģistrāli, lai nokļūtu ostas teritorijā.

Rīgas domes priekšsēdētājs Nils Ušakovs (SC) sola, ka objekta pabeigšana ļaus nākamgad sākt Salu tilta rekonstrukciju, jo tagad satiksmei varēs daudz pilnvērtīgāk izmantot Dienvidu tiltu.

Trešās kārtas būvniecības kopējās izmaksas ir 17,2 miljoni latu. Būvdarbus 2009.gadā sāka a/s “Transport Systems” (bijusī AS “Dienvidu tilts”), kas plānoja tos pabeigt 2011.gadā. Taču 2010.gada vidū darbi tika pārtraukti finansējuma trūkuma dēļ un līgums ar uzņēmējiem tika lauzts.

Pērn izsludinātajā iepirkuma konkursā par Dienvidu tilta trešās kārtas būvdarbu pabeigšanu uzvarēja pilnsabiedrība “ACB, Tilts un Viadukts”.

 

Komentāri (30)

silvija_vitina 30.10.2013. 08.10

interesanti, vai šo infrastruktūras posmu drīkstēs izmantot Rīgā nedeklarētie?

+2
-2
Atbildēt

0

archoftriumph 29.10.2013. 23.39

“ACB, Tilts un Viadukts” – jauns uznjemums? interesanti cik Nils/misters20 procentos sanjeema?

+2
-2
Atbildēt

0

Inese 29.10.2013. 16.58

Rīga attīstās. Un tas ir pozitīvi.

+1
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu