VIDEO: Sprādzienu Volgogradā sarīkojis teroristu grupējums (papild.) • IR.lv

VIDEO: Sprādzienu Volgogradā sarīkojis teroristu grupējums (papild.)

31
Uzspridzinātais autobuss Volgogradā. Ekrānšāviņš no portāla "ria.ru"

Pašnāvnieces autobusā sarīkotajā sprādzienā gājuši bojā seši cilvēki

Pašnāvniece teroriste, 30 gadus vecā Dagestānā dzimusī Naida Ahijalova pirmdien uzspridzinājusi studentiem pilno pasažieru autobusu Volgogradā, informē portāls “Ria.ru”.

Pēc izmeklētāju ziņām, sprādziens atskanējis tūlīt pēc tam, kad vienā no pieturām iekāpusi šī sieviete.

Volgogradas autobusā nograndušo sprādzienu izraisījusi 2-3 kilogramus smaga trotila ekvivalentam līdzīga bumba, otrdien vēsta „Interfaks”. Izmeklēšanas speciālisti atklājuši, ka bumba bijusi veidota no trotila lodītēm, tās sastāvā bijušas divas granātas un skrūves, lai radītu vairāk ievainojumu.

Bez Dagestānā dzimušās Ahijalovas noziedzīgajā grupā darbojies viņas civilvīrs Dmitrijs Sokolovs, kurš apguvis spridzekļu izgatavošanu, informē izmeklētāji.

Pēc vienas no izmeklēšanas versijām, Sokolovs un Ahijalova, kā arī vēl divi Dagestānā dzimuši jaunekļi Ruslans Kazanbijevs un Kurbans Omarovs plānojuši īstenot terora aktu Maskavā, vēsta „Life News”. Taču Volgogradas terora akta galvenais organizators, iespējams, ir bijis 29 gadus vecais Arsanali Kambulatovs, kurš vadījis teroristisku grupējumu Dagestānā. Pēc specdienestu ziņām, Kambulatovs pirms pusgada kļuvis par grupējuma vadoni. Viņš esot organizējis arī vienu terora aktu Mahačkalā.

Pēc pēdējām ziņām, sprādzienā pasažieru autobusā Volgogradā, Krievijas dienvidos, pirmdien nogalināti seši cilvēki, 33 cietuši, informē Krievijas mediji. Ierosināta lieta par terorismu, ziņu aģentūru “ITAR-TASS” informējis Krievijas Federācijas Izmeklēšanas komitejas oficiālais pārstāvis Vladimirs Markins.

Sprādziens Volgogradā nogranda pirmdien ap plkst.14 (plkst.13 pēc Latvijas laika). Eksploziju izraisījis bumbas sprādziens, paziņoja Nacionālā pretterorisma komiteja. Notikuma vietā atrasti detonējušā spridzekļa fragmenti. Sākotnēji tika ziņots, ka sprādzienu varētu būt izraisījusi bojāta gāzes iekārta. 

Kā informē Krievijas Federācijas Izmeklēšanas komiteja, sprādzienā vainojama teroriste pašnāvniece.

Autobusā atradās aptuveni 40 cilvēki, pēc aculiecinieku teiktā, liela daļa pasažieru bija studenti.

Aģentūra ziņo, ka 19 pasažieriem ievainojumi ir vidēji smagi un viegli, savukārt astoņi cietušie ievietoti reanimācijā, bet trim cietušajiem veselības stāvoklis ir ļoti smags.

Reģiona katastrofu medicīnas centrā ievietoto autobusa pasažieru skaitā ir arī kāds gadu un astoņus mēnešus vecs bērns, kuram konstatēts smadzeņu satricinājums.

Kā radiostacijai “Eho Moskvi” pastāstījis notikuma aculiecinieks Vladimirs, kura meita braukusi šajā autobusā, spridzeklis esot bijis ievietots autobusa salona centrā. “Tie, kuri gāja bojā, izglāba manu meitu,” teica Vladimirs, norādot, ka autobusā bijis daudz studentu.

Viņš teica, ka sprādziens bijis spēcīgs. Kad Vladimirs ieradies notikuma vietā, “puses autobusa nebija, šausmīgi, ļoti šausmīgi”. Viņš arī teica, ka notikuma vietā līdzās autobusam atradusies sprādziena viļņa apmesta vieglā automašīna.

Drošības situācija Krievijas dienvidu reģionos ir nozīmīgs jautājums pirms nākamgad Sočos paredzētajām ziemas olimpiskajām spēlēm.

(papildināta ar jaunākām ziņām un video)

Komentāri (31)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu