"kim?" Laikmetīgās mākslas centrā atklās divas jaunas izstādes • IR.lv

“kim?” Laikmetīgās mākslas centrā atklās divas jaunas izstādes

38
Maijas Kurševas personālizstādes "Seriāls" publicitātes attēls

Izstāde”Saglabāt kā” – iespēju vienkopus aplūkot gan vēsturiskas nozīmes, gan jaunus mediju mākslas darbus, kas iepazīstinās ar tehnoloģiju, zinātnes un mākslas paralēlām attīstības līnijām 

Šodien, 9.oktobrī “kim?” Laikmetīgās mākslas centrā tiks atklātas divas jaunas izstādes – Maijas Kurševas personālizstāde “Seriāls” un izstāde “Saglabāt kā” (“Save As”), raksta aģentūra LETA . 

Kurševas personālizstāde “Seriāls” ir kā seriāla sērija. Tās pamatā ir ritmisks atkārtojums – serialitāte, kas apaudzēta ar dažādām mežonīgām, automātiskām formām un lētiem, daudzpusīgi izmantojamiem materiāliem. 

Savukārt izstāde “Saglabāt kā” ir starptautiska mediju mākslas izstāde, kas notiks festivāla “Māksla+Komunikācija 2013” laikā. Izstādē, nesniedzot rīcības instrukcijas, bet uzdodot jautājumus, tiks aktualizēti mūsdienu mediju mākslas saglabāšanas jautājumi. Izstādē “Saglabāt kā” būs apskatāmi 16 mediju mākslas darbi, kuru autori ir starptautiski atzīti tīkla mākslas pionieri, kas turpina aktīvi darboties mūsdienu mediju mākslas laukā. 

Izstāde piedāvās apmeklētājiem unikālu iespēju vienkopus aplūkot gan vēsturiskas nozīmes, gan pavisam jaunus mediju mākslas darbus, kas iepazīstinās ar tehnoloģiju, zinātnes un mākslas paralēlām attīstības līnijām Austrumeiropā un Rietumeiropā. Atsevišķi izstādes “Saglabāt kā” mākslinieki savos darbos cenšas izzināt novecojušu mediju tehnoloģiju iespējas, tās izjaucot un pārveidojot, tādā veidā pētot cilvēku un tehnoloģiju savstarpējās attiecības. Izstādes mākslinieki ir Aleksejs Šulgins, Aristarks Černiševs no Krievijas, Oļa Ļaļina no Krievijas un Vācijas, Dragans Espenšīds no Vācijas, Sesile Babiole no Francijas, Hīss Bantings no Lielbritānijas, Roberts Sakrovskis, Konstants Dullārts no Vācijas, Rasa Šmite, Raitis Šmits no Latvijas, Lamberto Teotino no Itālijas, Bendžamins Galons, Karls Klomps, Gijs Gīskess, Toms Verbrugens no Francijas un Nīderlandes, mākslinieku kolektīvs “Jodi” no Nīderlandes, Parags Kumars Mitals no ASV, Evans Rots no Lielbritānijas, ASV un Francijas, kā arī Andris Vētra un Artis Kuprišs no Latvijas. 

Abas izstādes būs aplūkojamas līdz 17.novembrim.

Vairāk informācijas mākslas centra mājas lapā 

Komentāri (38)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu