Pie Itālijas krastiem kuģa avārijā noslīkst ap 300 cilvēku • IR.lv

Pie Itālijas krastiem kuģa avārijā noslīkst ap 300 cilvēku

23
Šie bēgļi no Āfrikas laimīgi nonākuši līdz Lampedūzas salai. Foto: AFP/LETA

Pēdējo 20 gadu laikā, laivās cenšoties nokļūt Eiropā, dzīvību zaudējuši 17 000 imigrantu

Itālijas piekrastē ceturtdien avarējot kuģim, kurā atradās aptuveni 500 imigranti no Āfrikas, dzīvību varētu būt zaudējuši 300 cilvēki, ziņo LETA/AFP/BBC.

Glābēji atraduši 103 līķus, tomēr, domājams, vēl daudzi citi braucēji palikuši iesprostoti kuģī, kas nogrima kilometra attālumā no Lampedūzas krasta. 150 cilvēkus izdevies izglābt.

Kuģa kapteinis – kāds 35 gadus vecs tunisietis – arestēts, pavēstīja Itālijas iekšlietu ministrs Andželīno Alfāno.

Izdzīvojušie stāsta, ka viņi ir no Eritrejas un Lībijas un kuģis izbraucis no Misrātas ostas Lībijā.

Kad kuģī sācis ieplūst ūdens, pasažieri aizdedzinājuši segu, lai pievērstu robežsargu uzmanību, pastāstīja traģiskā jūras brauciena dalībnieki. Liesmas strauji izplatījušās, uz kuģa izraisot paniku, un tā rezultātā kuģis apgāzies un nogrimis. Lai paglābtos, cilvēki lekuši ūdenī.

Kopš Tunisijas revolūcija 2011.gada janvārī izraisīja ķēdes reakciju Ziemeļāfrikā, atnesot haotiskas politiskās pārmaiņas un smagas ekonomiskās grūtības, Itālijas krastos ieradušies desmitiem tūkstoši imigrantu. Tomēr daudzi arī gājuši bojā, cenšoties šķērsot Vidusjūru.

Pēdējo 20 gadu laikā, zvejnieku kuģos un piepūšamajās laivās cenšoties nokļūt Eiropā, dzīvību zaudējuši 17 000 imigrantu, uzskata labdarības organizāciju tīkls “Migreurop”.

 

Komentāri (23)

inta_s 04.10.2013. 08.41

Miers to dvēselēm.

+2
-1
Atbildēt

0

Vineta 04.10.2013. 12.21

Viedoklis_lv
Dažiem interventiem šoreiz nepaveicās. Varu tikai iedomāties, ko Lampedūzas salas krasta apsardze butu izdarījusi ar iebrucējiem pirms kādiem nieka 100 gadiem. Pēc nedēļas jau visai Āfrikai būtu izskrējusi cauri ziņa, ka baltie cilvēki ir nelaipni, nedod ēst, iededzinā zīmes, un amputē ģenitālijas un izmet no kuģa, neaizvedot atpakaļ līdz pašam Āfrikas krastam ka kilometrs jānopeld pašiem, riskējot nonākt haizivs vēderā.

0
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu