Rubiks tomēr kandidēs Eiroparlamenta vēlēšanās • IR.lv

Rubiks tomēr kandidēs Eiroparlamenta vēlēšanās

36
Foto: Gints Ivuškāns, F64

Rubiks vēlēšanās startēšot atsevišķi no Saskaņas centra saraksta

Latvijas Sociālistiskās partijas (LSP) līderis Alfrēds Rubiks ir nolēmis atkārtoti kandidēt Eiropas Parlamenta (EP) vēlēšanās, vēsta LETA, atsaucoties uz Latvijas Radio.

Intervijā Latvijas Radio Rubiks sacīja, ka bija laiks, kad viņš šaubījās par kandidēšanu, bet nu esot atguvies, esot pie labas veselības un pilns enerģijas, lai varētu darboties EP.

Viņš norādīja, ka līdz šim ir kandidējis “Saskaņas centra” (SC) sarakstā. Par SC līdera Jāņa Urbanoviča izteikumiem, ka Rubiks EP vēlēšanās startēs atsevišķi, lai vēlāk ceļā uz Saeimas vēlēšanām SC netraucētu viņa ēna, Rubiks izteicās, ka katram ir tiesības paust savu viedokli, un šis ir Urbanoviča viedoklis.

SC saraksts EP vēlēšanām vēl nav apspriests, līdz ar to runāt par to, kurš tajā ir vai nav, ir pāragri. “”Saskaņas” sarakstā manis nav, bet uz to es arī nepretendēju,” sacīja Rubiks, piebilstot, ka Urbanovičs savu nepatiku pret Rubiku balstot it kā uz vēlētāju nepatiku pret viņu. “Domāju, ka problēma ir pašā partijā, uz viņu [Urbanoviču] izdara spiedienu,” uzskata Rubiks, uzsverot, ka Latvijā “Rubiku pazīst vairāk”.

Savas izredzes EP vēlēšanās Rubiks vērtējot diezgan augstu. “Esmu piedalījies daudzās vēlēšanās un visās uzvarējis ar pirmo piegājienu. Es nelielos, bet tā tas ir,” sacīja Rubiks.

Jau ziņots, ka nākamajā gadā gaidāmajās EP vēlēšanās SC kā pirmo sarakstā iekļaus žurnālistu Andreju Mamikinu, liecina Latvijas Televīzijas raidījuma “Panorāma” rīcībā esošā informācija. SC valdes priekšsēdētājs Nils Ušakovs šādu informāciju raidījumam ne apstiprinājis, ne noliedzis, vien norādījis, ka kandidātu izvēle vēl ir procesā.

SC sastāvā esošā Latvijas Sociālistiskā partija (LSP), kuru vada pašreizējais eirporalamentārietis Alfrēds Rubiks, EP vēlēšanās startēs atsevišķi. Šāds risinājums izraudzīts, lai vēlāk ceļā uz Saeimas vēlēšanām SC netraucētu Rubika ēna.

Komentāri (36)

buchamona 20.09.2013. 10.56

“Esmu piedalījies daudzās vēlēšanās un visās uzvarējis ar pirmo piegājienu. Es nelielos, bet tā tas ir,” sacīja Rubiks. +++ Droši vien daudzi vēl atceras, kas bija tie, kuri stāvēja aiz Rubika muguras brīžos, kad viņš puča laikā draudēja tiem Latvijas ļaudīm, kuri bija nostājušies atjaunotās LR pusē, centās atjaunot LR neatkarību.

Bet šodien Rubiks ir ES deputāts, un pavisam drīz atjaunos savas pilnvaras :) Tāda ir Latvijas sabiedrība – ” kontrastaina”. Štrunts par vienu Rubiku, bet, cik tūkstošus balsu vajag, lai Rubiks kļūtu par ES deputātu? Cik tūkstoši atjaunotās LR ienaidnieku galu galā staigā mūsu vidū ar LR pilsoņa pasi kabatā?

+12
0
Atbildēt

8

    Eleonora Maisaka > buchamona 20.09.2013. 17.41

    cits anarchists
    Iņķeresno!

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    Laimīgā :) > buchamona 20.09.2013. 17.31

    Gunārs Astra neblogotu ziņu portālā…

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    lebronj2356 > buchamona 20.09.2013. 11.07

    rubiks ir muļķis, politisks dinozaurs, kas būtība nepareizā laikā pameta grimstošu kuģi pretēji daudziem bijušās LKP biedriem, kas kļuvuši ļoti nacionāli vai gozējās varas saulītē, viens gan – rubiks nav lielkrivu šovinists pretēji daudziem saviem bijušajiem “sabiedrotajiem” !

    +5
    -3
    Atbildēt

    0

    Eleonora Maisaka > buchamona 20.09.2013. 13.09

    Krix
    “..rubiks nav lielkrivu šovinists pretēji daudziem saviem bijušajiem “sabiedrotajiem” !”

    Rubika defektīvās atvases ir absolūtie krievi, vieni no tumsonīgākiem un agresīvākiem savas sugas īpatņiem. Atcerēsimies, ka tas fašistu izdzimtenis, netīrā promaskaviskā cūka, 1991. gada augustā draudēja visus latviešus izsūtīt uz Sibīriju.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

    janis17 > buchamona 20.09.2013. 12.37

    Ieskaties iepriekšējās saeimas vēlēšanu rezultātos
    _____________
    Vai arī valodu referenduma rezultātā…
    Kaut kur ir arī daudzi tūkstoši notariāli apliecinātu valsts agresīvāko ienaidnieku parakstu. Nez vai DP ir izsaukusi tos vismaz uz pārrunām?
    Vai ilgi tēlosim “demokrātiju”, kad valsts ienaidnieki drīkst darīt visu, bet mēs noskatīsimies???
    Ko par tādu rīcību teiktu latviešu strēlnieki, leģionāri, meža brāļi, Gunārs Astra?????

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    Ojārs > buchamona 20.09.2013. 11.07

    Cik tūkstoši atjaunotās LR ienaidnieku galu galā staigā mūsu vidū ar LR pilsoņa pasi kabatā?
    ——————-
    Ieskaties iepriekšējās saeimas vēlēšanu rezultātos

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    Ojārs > buchamona 20.09.2013. 11.10

    rubiks nav lielkrivu šovinists pretēji daudziem saviem bijušajiem “sabiedrotajiem”
    ————
    tā varētu būt, diemžēl savus bērnus izaudzinājis par krieviem

    +8
    0
    Atbildēt

    0

    buchamona > buchamona 20.09.2013. 12.00

    Krix. rubiks ir muļķis, politisks dinozaurs…+++ tikai priecātos, ja Tev izrādītos taisnība, taču, manprāt Tu kļūdies. Pārāk daudziem Latvijs ļaužu Rubiks ir kā Polārzvaigzne pie debesīm :) . Rubiks ir SC neatņemama sastāvdaļa, un reizēs, kad Ušakovs kaut ko ” izspļauj” Rubika virzienā… tas ir aiz aprēķina, un tādēļ nav ņemams vērā

    +9
    0
    Atbildēt

    0

mjantons 20.09.2013. 12.04

Cik jauki sākusies diena! Paldies Latvijas Radio 1 un Ir par so svarīgo un iepriecinošo vesti ! Tagad jācer ka Fredis ka īsts komunists nepārdomās. Turpināsim viņu iedrosinat un Ir mūs vajadzētu par to regulāri informēt. Turesim īkšķus.

+8
0
Atbildēt

0

Ojārs 20.09.2013. 11.06

Uz Saeimas vēlēšanām gan jau visi krievu šovinisti atkal būs vienā monolītā grupā. Vispār – kā Kremlis izlems, tā arī viņi rīkosies

+8
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu