Dailes teātrī pirmizrāde Dž.Dž.Džilindžera jauniestudējumam "Šeipings" • IR.lv

Dailes teātrī pirmizrāde Dž.Dž.Džilindžera jauniestudējumam “Šeipings”

29
Skats no izrādes. Foto - Jānis Deinats, Fotocentrs

Izrāde ir mūsdienu versiju par to, kā Ieva pavedina Ādamu

Šovakar Dailes teātra Lielajā zālē notiks amerikāņu dramaturga, teātra un kino režisora Nila Labuta lugas “Šeipings” pirmizrāde, kuru teātrī iestudējis Dž.Dž.Džilindžers, raksta aģentūra LETA.

Labuts ir radījis savu mūsdienu versiju par to, kā Ieva pavedina Ādamu. Taču dažas lietas gadu tūkstošos nav mainījušās, un Paradīzes dārzā ir paslēpusies čūska. Oskars Vailds reiz apgalvoja, ka dzīve atdarina mākslu, Labuts koriģē šo principu – viņa stāstā māksla atdarina mīlestību. Ādams satiek Ievu, un viņa dzīve mainās pavisam negaidītā veidā. Neveiklais neveiksminieks un pašpārliecinātā, pievilcīgā mākslas studente ir savādi nesaderīgs pāris. Mazā universitātes pilsētiņā neatšķetināmā kamolā emocionāli un romantiski savijas kopā četru jaunu cilvēku dzīves. 

Lomas izrādē atveido Elīna Dzelme un Ilze Ķuzule-Skrastiņa, Artūrs Dīcis, Dārta Daneviča un Ieva Segliņa, Gints Andžāns. 

Kopā ar režisoru Dž.Dž.Džilndžeru radošajā komandā strādā scenogrāfs Kristians Brekte, kostīmu māksliniece Ilze Vītoliņa, horeogrāfe Inga Krasovska un gaismu mākslinieks Igors Kapustins. Izrādi “Šeipings” neiesaka skatīties līdz 14 gadu vecumam.

Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Nākamās izrādes 21. un 22.septembrī, 5., 6., 22. un 23. oktobrī. Biļetes cena Ls 4- 15. Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Komentāri (29)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu