Dailes teātris atklāj sezonu ar pirmizrādi "Slazdā" • IR.lv

Dailes teātris atklāj sezonu ar pirmizrādi “Slazdā”

18
Izrādes plakāts

Īru dramaturga Makfērsona skumja humora caurstrāvotā drāma saņēmusi prestižo Lorensa Olivjē balvu kā gada labākā luga

Šovakar Dailes teātra Mazajā zālē pirmizrādi piedzīvos jaunās sezonas pirmais jauniestudējums – izrāde “Slazdā”, kuru iestudējis režisors Jans Villems van den Boss no Lielbritānijas, raksta aģentūra LETA.

Īru dramaturga Konora Makfērsona drāma “Slazdā” būs reāls stāsts vienā daļā par četriem vīriešiem un sievieti, kas sastopas kādā nomaļā Īrijas krodziņā. Viņi stāsta dažādus stāstus, kuros atklājas pagātnes iedomātie un reālie rēgi. Izrāde top sadarbībā ar Teātra attīstības apvienību “Daile”, izrāžu izveidē piesaistot aktierus un režisorus no citiem Latvijas teātriem un ārvalstīm. 

Šajā izrādē piedalīties aicināti Liepājas teātra aktieri Inese Kučinska un Egons Dombrovskis. Īru dramaturga Makfērsona skumja humora caurstrāvotā drāma ar oriģinālo nosaukumu “Aizsprosts” saņēmusi prestižo Lorensa Olivjē balvu kā gada labākā luga. Savukārt režisors Dailes teātra skatītājiem ir labi pazīstams kā mākslinieciski veiksmīgo izrāžu “Spilvencilvēks”, “Amadejs” un vērienīgās drāmas “Vējiem līdzi” režisors. 

Izrādē “Slazdā” lomas atveidos Artūrs Skrastiņš, Juris Žagars, Egons Dombrovskis vai Ivars Auziņš, Pēteris Gaudiņš, kā arī Inese Kučinska vai Vita Vārpiņa. Kostīmu māksliniece ir Ilze Vītoliņa, gaismu māksliniece – Māra Vaļikova.

Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Komentāri (18)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu