Dailes teātris atklās sezonu ar pirmizrādi "Slazdā" • IR.lv

Dailes teātris atklās sezonu ar pirmizrādi “Slazdā”

35
Izrādes "Slazdā"plakāts

Šodien Dailes teātrī pirms lugas “Slazdā”ģenerālmēģinājuma notiks saruna par pārdabisko būtņu eksistenci 

Šodien plkst.17 Konora Makfērsona lugas “Slazdā” pirmizrādes priekšvakarā Dailes teātra Mazās zāles foajē notiks “Sarunas pirms pirmizrādes”, kuru tēma ir “Paralēlā realitāte – ticēt vai neticēt pārdabisku būtņu eksistencei?”, raksta aģentūra LETA.

Sarunās piedalīsies Latvijas Radio žurnālists un lugas “Slazdā” tulkotājs Eduards Liniņš, izrādes režisors Jans Villems van den Boss no Lielbritānijas un Dailes teātra aktrise un astroloģe Akvelīna Līvmane. Sarunas vadīs Dailes teātra literārā padomniece Evita Mamaja. 

Ar ieejas biļeti uz “Sarunām pirms pirmizrādes” būs iespēja noskatīties arī izrādes “Slazdā” ģenerālmēģinājumu Dailes teātra Mazajā zālē plkst.19. Biļetes cena Ls 4. Biļetes nopērkamas www.bilesuparadize.lv

Īru dramaturga Makfērsona lugā “Slazdā” pārdabiskās būtnes ir klātesošas visu personāžu dzīvēs. “Kādā Īrijas ciemata krodziņā nejaušība vai likumsakarība saved kopā četrus vīriešus un kādu jaunu sievieti, kas ir atbraukusi no pilsētas. Vakara gaitā viņi cits citam stāsta ticamus un ne tik ticamus stāstus, kuros atklājas katra personāža pagātnes iedomātie vai reālie rēgi. Cik katrā no šiem stāstiem ir patiesības un cik – izdomas? Cik joku un cik patiesu sāpju?” – rakstīts izrādes preses relīzē. 

Izrādē spēlēs Artūrs Skrastiņš, Juris Žagars, Egons Dombrovskis vai Ivars Auziņš, Pēteris Gaudiņš, kā arī Inese Kučinska vai Vita Vārpiņa. Iestudējums “Slazdā” top sadarbībā ar teātra attīstības apvienību “Daile”, izrāžu izveidē piesaistot aktierus un režisorus no citiem Latvijas teātriem un ārvalstīm. 

Režisors van den Boss, kurš ir arī iestudējuma vizuālās koncepcijas autors, Dailes teātra skatītājiem ir kā izrāžu “Spilvencilvēks”, “Amadejs” un vērienīgās drāmas “Vējiem līdzi” režisors. Atklājot 2013./2014.gada sezonu, Dailes teātrī šomēnes plānotas četras pirmizrādes. Rīt, 17.septembrī, Mazajā zālē būs skatāma drāmas “Slazdā” pirmizrāde, 19.septembrī Kamerzālē izrādē-vingrinājumā utopijā vienā daļā “Biedre Zariņa” Dailes teātrī debitēs režisors Dmitrijs Petrenko, 20.septembrī Lielajā zālē notiks amerikāņu dramaturga, teātra un kino režisora Nila Labuta trakulīgās izrādes “Šeipings” pirmizrāde, bet 22.septembrī Dailes teātra pagraba telpās notiks Pītera Stroena melnās komēdijas “Kauli” pirmizrāde.

Vairāk informācijas teātra mājas lapā

Komentāri (35)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu