Kukuļņemšanā apsūdzēto Stabiņu izsludina starptautiskajā meklēšanā • IR.lv

Kukuļņemšanā apsūdzēto Stabiņu izsludina starptautiskajā meklēšanā

24
Ārija Stabiņa. Foto: Māris Dedziņš, F64

Bijusī Rīgas domes dzīvokļu pārvaldes priekšniece manīta Ēģiptā

Kukuļņemšanā apsūdzētā bijusī Rīgas domes Dzīvokļu pārvaldes priekšniece Ārija Stabiņa, kura atstājusi Latviju un, iespējams, uzturas Ēģiptē, izsludināta starptautiskā meklēšanā, informēja prokuratūras pārstāve Una Rēķe, vēsta portāls Delfi.lv.

Ģenerālprokuratūras Darbības analīzes un vadības departamenta Starptautiskās sadarbības nodaļā pēc procesa virzītāja ierosinājuma 22.jūlijā pieņemts Eiropas apcietinājuma lēmums par Āriju Stabiņu. Prokuratūra norāda, ka Stabiņas atrašanās vieta nav zināma, un lēmums nosūtīts Latvijas Iekšlietu ministrijas Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Starptautiskās sadarbības birojam, lai nodrošinātu Stabiņas starptautisko meklēšanu gan Eiropas Savienības dalībvalstīs, gan citās ārvalstīs.

Jau vēstīts, ka par kukuļņemšanu aizdomās turētā bijusī Rīgas domes Dzīvokļu pārvaldes priekšniece Stabiņa ir pazudusi. Raidījums “Nekā personīga” jūnija vidū ziņoja, ka viņa bērniem atstājusi vēstuli, no kuras izriet, ka Stabiņa pametusi Latviju. Stabiņa vēstulē skaidrojusi, ka šī ir pērkama valsts un pēc ilgām pārdomām viņa to pamet.

Stabiņu aizdomās par kukuļņemšanu aizturēja septembrī. Ierēdne divus mēnešus pavadīja apcietinājumā, bet tad tika atbrīvota pret 15 000 latu drošības naudu un uzrakstīja atlūgumu. 31.maijā prokuratūra sāka Stabiņas kriminālvajāšanu. Stabiņa saukta pie kriminālatbildības pēc likuma pantiem par kukuļņemšanu un dokumenta, zīmoga un spiedoga viltošanu, viltota dokumenta, zīmoga un spiedoga realizēšanu un izmantošanu mantkārīgā nolūkā, vai, ja ar to nodarīts būtisks kaitējums pašvaldības interesēm, un šāda nodarījuma organizēšanu, kā arī dienesta viltojumu un nepatiesu ziņu norādīšanu amatpersonas deklarācijā. Pēc apsūdzības raksta viņa neatnāca un atsūtīja slimības lapu.

Prokuratūra norāda, ka neviena persona netiek uzskatīta par vainīgu, kamēr tās vaina noziedzīga nodarījuma izdarīšanā netiek konstatēta Kriminālprocesa likumā noteiktajā kārtībā.

Komentāri (24)

dace_roze_lmt_lv 29.08.2013. 17.08

Neatradīs. Viņa ir gudra tautiete.

+5
-1
Atbildēt

0

Inese 29.08.2013. 17.10

Ļoti skaista sieviete. Īsta latviete.

+5
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu