Atbildību par uzbrukumiem Irākā uzņemas "Al Qaeda" atzars • IR.lv

Atbildību par uzbrukumiem Irākā uzņemas “Al Qaeda” atzars

35
Foto: alarabiya.net

Organizācijas Arābijas pussalas grupas līderis sola atbrīvot ieslodzītos kaujiniekus

Atbildību par sestdien Irākā pieredzētajiem asiņainajiem uzbrukumiem, kas izdzēsa 74 cilvēku dzīvības, uzņēmies starptautiskās teroristu organizācijas “Al Qaeda” atzars, vēsta aģentūras LETA-AFP. Sprāgstot automašīnās ievietotām bumbām, vairāki simti cilvēku tika ievainoti.

Atbildot uz drošības spēku operācijām, “Al Qaeda” Irākas atzars “”Irākas islāma valsts” mobilizējās Bagdādē, dienvidu rajonos un citviet, lai “Eid al-Fitr” trešajā dienā izplatītu ātru atturēšanas vēstījumu,” teikts džihādistu forumos ievietotajā nemiernieku paziņojumā.

Savukārt “Al Qaeda” Arābijas pussalas atzara (AQAP) līderis Nasers al Vahaishi pirmdien solījis atbrīvot ieslodzītos nemiernieku grupējuma biedrus. Vēstulē “tirānu cietumu gūstekņiem” organizācijas Jemenas atzara līderis norāda, ka biedru “ieslodzījums nevar turpināties”.

“Ieslodzījums neturpināsies, un ķēdes tiks pārrautas,” uzsver al Vahaishi, solot, ka tas notiks drīz. Pats al Vahaishi 2007.gadā izbēga no cietuma un kļuva par AQAP līderi.

Jau ziņots, ka AQAP uzbrukumu draudu dēļ uz laiku tika slēgta virkne ASV vēstniecību Tuvajos Austrumos un Āfrikā. Svētdien visas slēgtās vēstniecības atsāka darbu, izņemot diplomātisko pārstāvniecību Jemenā. Valsts departamenta pārstāve Džena Psaki pavēstīja, ka turpmāk slēgts būs arī ASV konsulāts Lahorā, Pakistānā, no kura ceturtdien Vašingtona atsauca visu personālu.

Kā ziņots, pamatojoties uz pārtvertajām ziņām par “Al Qaeda” plānotu uzbrukumu, ASV kopš 4.augusta slēdza 19 vēstniecības un konsulātus Tuvajos Austrumos un Ziemeļāfrikā. Psaki uzsvēra, ka Vašingtona turpinās vērtēt iespējamos draudus Sanā un Lahorā, lai lemtu, kad darbu varēs atsākt arī šīs ASV pārstāvniecības.

Komentāri (35)

inta_s 12.08.2013. 15.22

Tie taču ASV režīma atbalstītie brīvības cīnītāji Sīrijā:
http://www.youtube.com/watch?v=cpA_wHzk6Wo

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu