Stendzenieks eiro ieviešanas kampaņu balstīs dabas likumos • IR.lv

Stendzenieks eiro ieviešanas kampaņu balstīs dabas likumos

24
Ēriks Stendzenieks. Foto: Raitis Plauks, F64

Viss aug un attīstās – arī lats izaudzis par eiro, saka Stendzenieks

Eiro ieviešanas informatīvās kampaņas radošā ideja balstās uz dabas likumu – viss aug un attīstās, trešdien informēja aģentūras “Mooz!” radošais direktors Ēriks Stendzenieks. Viņa vadītā aģentūra un “Komunikācijas aģentūra” īstenos eiro ieviešanas informatīvo kampaņu par 284 843 latiem.

Kā no zīles izaug ozols, kā no kūniņas izkūņojas taurenis, tā arī lats ir izaudzis, attīstījies un kļūs par eiro, teica Stendzenieks. Viņš uzsvēra, ka līdz ar eiro ieviešanu Latvijas iedzīvotāji nezaudē ne Latvijas ozolu, ne Daugavas lokus, vēsta LETA.

Stendzenieks atzina, ka nevar nosaukt konkrētu personu, kam radās ideja izmantot kampaņā dabas likumu. Viņš skaidroja, ka savulaik domājis filmēt procesu, kurā tiek radītas kampaņu idejas. Tas esot dinamisks process – kāds pastāsta kādu joku, anekdoti, cits – gadījumu no dzīves. Tas esot “absolūts komandas darbs”. Tādēļ viņš nevarot uzņemties autora nopelnus kampaņas radošajai idejai “Dabas likums 1”.

Stendzenieks skaidroja, ka kampaņas uzdevums – panākt, lai eiro Latvijā atbalsta 60% iedzīvotāju, – nav pašmērķis, bet gan blakus efekts, kas tiks iegūts, ja iedzīvotāji vienkārši un saprotami tiks informēti par visiem jautājumiem, kas viņus satrauc līdz ar valūtas maiņu.

Iepriekš sociālajos tīklos ir ne visai pozitīvi izteicies par eiro ieviešanu. Iespējams, tas noticis tādēļ, ka līdz šim nav sniegtas pietiekami skaidras atbildes uz jautājumiem, kuri satrauc cilvēkus.

Kampaņas īstenotāji plāno rīkot daudz dažādu pasākumu, sākot no klipiem televīzijā un radio, beidzot ar pasākumiem ne tikai galvaspilsētā, bet arī reģionos, nešķirojot cilvēkus ne pēc dzīves līmeņa, ne tautības, ne kādiem citiem kritērijiem. Uzrunāti tikšot visi.

Lai sasniegtu auditoriju, kas nelieto medijus, notiekot pārrunas ar kādu no lielajiem pārtikas ražotājiem par iespēju uz šī uzņēmuma pārtikas produktiem izvietot iedzīvotājiem svarīgu informāciju saistībā ar eiro ieviešanu.

Gan konkursa rīkotāji, gan kampaņas veidotāji noraidīja publiskajā telpā izskanējušās bažas, ka iepirkums varētu būt negodīgs. Jebkurš iepirkuma pretendents varot iegūt pilnu informāciju par vērtēšanas kritērijiem, konkurentu saņemto vērtējumu un pamatojumu šim vērtējumam. Pagaidām šādu vēlmi nav paudis neviens no konkursa dalībniekiem.

Trešdien preses konferencē tika atskaņots arī “Sabiedrības par atklātību – Delna” padomes priekšsēdētājas Ineses Voikas audio vēstījums par konkursa norisi. Viņa uzsvēra, ka iepirkums bijis caurskatāms un tā rīkošanas procesā ņemti vērā visi svarīgākie “Delnas” ieteikumi. Turklāt šajā procesā esot iesaistīta nozares asociācija. Viņa uzskata, ka nozares iesaistīšana ir ļoti svarīga, jo atbildība par godīgu iepirkumu jāuzņemas ne tikai valsts ierēdņiem, bet arī iepirkumu dalībniekiem, uzņēmējiem, kuri meklē iespējas negodīgā ceļā uzvarēt konkursos.

Voika uzsvēra, ka jau no pirmās dienas, kopš viņa novērojusi šo iepirkuma procesu, esot mudinājusi ziņot par jebkurām aizdomām, ja notiktu kas negodīgs, vai par jebkuru neskaidrību iepirkuma nosacījumos. Līdz šim sūdzības par to neesot saņemtas.

Kā norādīja “Komunikācijas aģentūras” vadītāja Signe Reinholde-Āboliņa, šis bijis vissmagākais konkurss, kādā viņas uzņēmumam bijis jāpiedalās. Izvērtēšana bijusi ļoti stingra un prasības ļoti augstas. Papildus tam, ka tika prasīts izpildīt konkrētus uzdevumus, pierādot gatavību rīkoties dažādās situācijās, pārrunas tikušas filmētas. Līdz ar to jebkuram esot iespēja, apstrīdot iepirkuma rezultātus, iegūt maksimāli daudz informācijas par iepirkuma vērtēšanu un norisi.

Ir.lv jau rakstīja, ka “Mooz!” konkurenti pārmeta konkursa rīkotājiem – noteikumi jau bijuši uzrakstīti tā, lai uzvar konkrēts kokursa dalībnieks. Turklāt uzvarētāja izvēli apšaubāmu dara tas, ka Stendzenieks savulaik bijis lata devalvācijas aizstāvis, tāpēc šāda izvēle esot mazliet dīvaina.

Latvija eirozonai pievienosies nākamā gada janvārī. Informatīvu kampaņu plānots īstenot, lai iedzīvotājiem skaidrotu latu nomaiņas pret eiro norisi.

 

Komentāri (24)

ievuliitis 31.07.2013. 20.01

Mazliet par blakustēmu: “Latvijas iedzīvotāji nezaudē ne Latvijas ozolu, ne Daugavas lokus…”
Nu, kā to ņem… Biju nesen Daugavas lokus raudzīt, mēģināju salīdzināt ar skatu, kas uz desmitnieka. Skatu tornim apakšējais laidums likvidēts. Tāpat skatoties, grūti atpazīstama bilde. Labi, ka tā smilšu strēle tik tālu Daugavā sniedzas, varēja tomēr aiz saaugušiem krūmiem un kokiem saskatīt.
Bet vispar… es par eiro:)
Man pietiktu, ja Daugavas lokus varētu labi dabā saredzēt.

+6
-1
Atbildēt

0

Sanšains 31.07.2013. 18.20

Ainārs Šlesers:
«Kad es ar Ēriku Stendzenieku runāju, viņš skaidri un gaiši pateica: ja es nebūtu šajā sarakstā ar pirmo numuru, viņš principā netaisītu reklāmu, jo šis ir tik smags laiks. Viņš nekad netaisa reklāmu produktiem, kuriem pats netic. Nav jēgas reklamēt šokolādi, kura ir ļoti negaršīga, un stāstīt, ka tā ir garšīga. Tas ir personisks atbalsts, un tā ir pārliecība, Ērikas Stendzenieks bez pārliecības nestrādā.»
http://www.apollo.lv/zinas/slesers-stendzenieka-piesaisti-skaidro-ar-reklamista-personigo-atbalstu/419126 28.05.2009

Nu beidzot arī es laikam varēšu būt mierīgs – pat Stendzenieks tic Latvijas un euro nākotnei.
Jo Stendzenieks savu labi atalgoto pleciņu pielika arī toreiz, kad Latviju vajadzēja pievienot Eiropas Savienībai. “Informēšanas” kampaņa, kuras beigu fāze bija kautrīgi, atturīgi un neitrāli informējošais formulējums “Nāc ar savu PAR!”.

“Reklāmas speciālistam Ērikam Stendzeniekam ir skaidrs, ka Eiropas Savienības (ES) televīzijas reklāmas, ko veido viņa vadītā reklāmas dizaina studija “Zoom”, būs mīļas.
Taujāts, vai ar savām reklāmām spēs vairot ES atbalstītāju skaitu, kas pašreiz turpina samazināties, Stendzenieks norādīja, ka ļoti labprāt to darītu un došot visu, uz ko esot spējīgs.”
http://www.delfi.lv/news/national/politics/stendzenieks-es-reklamas-bus-milas.d?id=6228809 10.09.2003

+4
-1
Atbildēt

4

    andris902 > Sanšains 31.07.2013. 22.23

    ….hmmm…. Liepnieks varētu apvainoties….:)
    …bet…ja vajadzība spiež – kāpēc nepierakstīt citam to, ko tas nav teicis?…tāds stils…:))

    0
    0
    Atbildēt

    0

    ievuliitis > Sanšains 31.07.2013. 21.43

    “mädchen für alles”
    Kā tad bija ar to pēdējo s…u? Kuru prasmīgs reklāmists – vai nu var, vai nu nevar pataisīt par pīrādziņu. Nevaru precīzi atcerēties šo daiļo Stendzenieka domugraudu.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Kaspars > Sanšains 31.07.2013. 20.48

    vai tad Buļdozers N€iro sarakstā 1. nummurs?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ilmisimo > Sanšains 31.07.2013. 21.15

    ..Stendzenieks savu labi atalgoto pleciņu..
    _____________________________

    mädchen für alles

    +3
    0
    Atbildēt

    0

Janka, Janic 01.08.2013. 07.31

nesaprotu kaadeeļ valstij jaaizgruuž taads piķis lai eiro apjeegtu 60% , cik to jau apjeeguši un apjeegs liidz gada beigaam protams informaacija slepena , visa taa buušana ar valsts naudas izsaimniekošanu paliek stipri aizdomiiga , es domaaju ka ar 3 . janvaari eiro buušanu apjeegs jau visi 100procentiigi , kaada jeega par to maksaat teju 300 000 ? man var kaads atbildeet?… turklaat bleķa naudas kalšana iet vaļaa , teju 200 000 tonnu liidz oktobrim buus gatava , par to jau samaksaats vaacu naudas pabriiķim , tiešaam man nav skaidrs vai tas atkal nav politbizness.

+3
-1
Atbildēt

4

    Sanšains > Janka, Janic 01.08.2013. 11.43

    vincgog:
    es skatos uz EUR kā nodrošināšanos pret krievijas ietekmi
    ================================
    Savukārt es uz savu kaķi skatos kā uz manas dzimtas turpinātāju. Vēl, tā esmu dzirdējis, nav slikta arī kodēšana uz laimi.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    marmed > Janka, Janic 01.08.2013. 09.57

    nu es gan domāju, ka eiro atbalsts ir daudz mazāks, varbūt kādi 30%, bet tikuntā valdībai tas ir pie kājas un tāpat eiro būs. Tad tiesām kāda jēga no tādas kampaņas? reālo ieguvumu vai zaudēju mēs redzēsim gadu pēc eiro ieviešānas un tad arī attiecīgi atbalstītāju vai pretinieku skaits izmainīsies.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    kkreslins > Janka, Janic 01.08.2013. 11.22

    protams, vecīt tas ir lielais politbizness….bet nu es skatos uz EUR kā nodrošināšanos pret krievijas ietekmi…, ja atmet, šo tad pārējais smird…zēns, kurš ar pārnopietnu seju stāstīja kā obligāti jāglābj Parex, tagad ne vārdiņa par to, ka jau oficiāli ir atzīts, ka pusi no glābšanas naudas 500 milj. vairs atpakaļ nedabūs..tikmēr viņš palaiž eiro kaļjamās mašīnas

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    manatuja > Janka, Janic 01.08.2013. 14.26

    vincgog …..bet nu es skatos uz EUR kā nodrošināšanos pret krievijas ietekmi.

    Jā Somu Joikerit ar aizsargāja un sargāja ES ar visu EIRO, bet nākamgad spēlēs KHL līgā… Cik zemes no 3600 km2 piedert krievu investoriem. Salīdzinājumam Abrene par ko vislatvēni taisījās karot ir 1200 km2

    Skandināvu bankas, kas iepludināja trīs gadus pēc kārtas virs 6 miljardi tagad, gan zina, cik viņi nopelnīs, jo lata ko devalvēt vairs nava…. Painteresējies kāpēc zvierdru banka un ar kādiem zaudējumiem aizgāja no Ukrainas tirgus.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu