Snoudens pagaidām paliek Maskavas lidostā (papild.) • IR.lv

Snoudens pagaidām paliek Maskavas lidostā (papild.)

38
Edvards Snoudens. Foto: EPA/LETA

Snoudenam migrācijas dienests devis atļauju pamest Šeremetjevas lidostas tranzītzonu

Jautājums par bijušā ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) darbinieka Edvarda Snoudena likteni pašlaik nav izlemts, dokumenti tiek izskatīti, žurnālistiem Maskavas Šeremetjevas lidostā pavēstīja viņu konsultējošais advokāts Anatolijs Kučerena pēc tikšanās ar Snoudenu lidostas tranzītzonā.

“Jautājums pagaidām nav izlemts,” sacīja Kučerena. “Diemžēl izveidojusies situācija, ka Krievijai nav standarta, dokumenti pašlaik tiek izskatīti. Pagaidīsim kādu laiku cerībā, ka šis jautājums tiks atrisināts tuvākajās dienās.”

Viņš piebilda, ka Snoudens pašlaik paliek lidostas tranzītzonā un viņa nākotnes plāni nav skaidri, taču Snoudens izteicies, ka vēlas uz visiem laikiem palikt Krievijā. Pēc Kučerenas teiktā, Snoudens vēlas atrast darbu Krievijā, paceļot pa valsti un iekārtot savu dzīvi.

Jau ziņots, ka Krievijas Federālais migrācijas dienests bijušajam ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) darbiniekam Edvardam Snoudenam trešdien izsniedzis izziņu, kas viņam ar robežsardzes piekrišanu atļauj pamest Maskavas Šeremetjevas lidostas tranzītzonu, kur viņš mitinās kopš 23.jūnija, ziņo LETA/RIA Novosti.

Attiecīgie dokumenti nodoti viņu konsultējošajam advokātam Anatolijam Kučerenam, kurš jau ieradies Šeremetjevas lidostā un gatavojas tikties ar Snoudenu.

Aģentūra “Interfax” ziņo, ka Snoudens varētu pamest lidostu “tuvākajās stundās”. “Amerikānis šobrīd gatavojas doties prom. Viņam tiek piegādātas jaunas drēbes,” vēsta “Interfax”.

Savukārt aģentūra “RIA Novosti” atsaucas uz avotu robežsardzē, ka Snoudenam tiks atļauts pamest lidostu, ja viņš uzrādīs izziņu.

Snoudens, kurš atklātībai nodevis ziņas par ASV izlūkdienesta tīmekļa izspiegošanas programmām, pagājušajā otrdienā iesniedza oficiālu lūgumu par pagaidu patvēruma piešķiršanu Krievijā.

Bijušais CIP darbinieks par nodomu lūgt patvērumu Krievijā paziņoja pirms divām nedēļām, Šeremetjevas lidostā tiekoties ar Krievijas cilvēktiesību aktīvistiem. Vienlaikus viņš solīja, ka nekaitēs Savienotajām Valstīm. Pēc visa spriežot, šis solījums bija reakcija uz Kremļa prasību, lai viņš beidz nopludināt kaitējošu informāciju par ASV spiegošanas programmu.

Kremlis atkārtoti paudis, ka Snoudens var palikt Krievijā, ja vien pārstāj izplatīt informāciju, kas kaitē ASV.

(papildināta)

 

Komentāri (38)

Eleonora Maisaka 25.07.2013. 01.31

canoss
Teroristu banda РПЦ-НКВД pazīst labi vēl pirms Snoudens tika savervēts.

0
0
Atbildēt

0

Danute Klaiva 24.07.2013. 23.50

Vai kāds pazīst tādu Snoudens?

0
0
Atbildēt

0

intars_busulis 24.07.2013. 20.14

Iemācies cienīt citus ja vēlies kad kāds ar Tevi sarunājas un iemācies gramatiski pareizi rakstīt manu vārdu. Un neraksti man komentārus tāpat neatbildēšu!

+1
-1
Atbildēt

1

    Inese > intars_busulis 24.07.2013. 20.16

    Pats ar sevi sarunājies, Tomasiņ? ;)

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu