Dienvidāfrikas leģendai Nelsonam Mandelam - 95 gadu jubileja • IR.lv

Dienvidāfrikas leģendai Nelsonam Mandelam – 95 gadu jubileja

32
Izstādē Johannesburgā - glezna "Svētais vakarēdiens" (pa kreisi), ko radījis mākslinieks Dans Saimons, un "Mandela globālajā ikonā" - mākslinieks Daniels Mosako. Foto: AFP/LETA

Smagi slimā afrikāņu brīvības cīnītāja jubilejā visā valstī notiks dažādi svinīgi pasākumi

Leģendārajam dienvidafrikāņu cīnītājam pret aparteīdu, pirmajam tumšādainajam valsts prezidentam un Nobela miera prēmijas laureātam Nelsonam Mandelam, kas jau kādu laiku atrodas slimnīcā, ceturtdien aprit 95 gadi.

Dienvidāfrikas Republika šo dienu, kuru 2009.gadā ANO Ģenerālā asambleja atzina par starptautisko Nelsona Mandelas dienu, atzīmēs ar daudziem svinīgiem pasākumiem, vēsta mediji.

Tagadējais DĀR prezidents Džeikobs Zuma Pretorijā atklās jaunu dzīvojamo namu nabadzīgiem iedzīvotājiem, Mandelas dienā tiks atklāts jauns tilts un jauna skola. Visā valstī notiks akcija „67 minūtes labo darbu”, kas atbilst Mandelas aktīvās politiskās darbības 67 gadiem.

Tomēr pats slavenais jubilārs jau otro mēnesi smagā stāvoklī atrodas slimnīcā. Šī ir jau ceturtā reize pēdējā pusgada laikā, kad Mandela nonāk slimnīcā. Lielu satraukumu radīja tas, ka viņš tika pieslēgts mākslīgās elpināšanas aparātam.

Tomēr pagājušajā nedēļā valsts prezidenta administrācija paziņoja, ka Mandela sācis reaģēt uz ārstēšanu.

 

Komentāri (32)

Kaspars Špūle 18.07.2013. 12.15

http://www.news24.com/SouthAfrica/News/SA-will-continue-Madibas-legacy-Winnie-20130718
Noteikti ir vērts palasīt arī Dienvidāfrikas iedzīvotāju komentārus zem raksta.

P.S. Madiba = Nelsons Mandela

0
0
Atbildēt

0

silvija_vitina 18.07.2013. 12.02

Laidiet manu dvēseli vaļā – to teiktu Mandela, ja spētu. Vai tā nebūtu labākā dāvana 95.dz.dienā? Vai tiešām arī viņa dvēsele ir pelnījusi ieslodzījumu?

0
0
Atbildēt

0

inta_s 18.07.2013. 11.06

Lai saprastu ASV režīma izpratni par teroristiem un kā manipulē ar šo vārdu cilvēkiem vajadzētu zināt ka ASV režīms turēja Nelson Mandela teroristu sarakstā: http://usatoday30.usatoday.com/news/world/2008-04-30-watchlist_N.htm?loc=interstitialskip

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu