Spānijas premjerministrs atsakās atkāpties no amata (papild.) • IR.lv

Spānijas premjerministrs atsakās atkāpties no amata (papild.)

39
Tautas partijas bijušais kasieris Luiss Barkenass pamet tiesu namu. Foto: AFP/LETA

Korupcijas skandāls Spānijā – opozīcija aicina premjerministru atkāpties

Spānijas premjerministrs Marjano Rahoja un viņa Tautas partija nokļuvusi korupcijas skandāla centrā pēc tam, kad laikraksts “El Mundo” publicējis saraksti starp viņu un Tautas partijas bijušo kasieri Luisu Barkenasu, kas korupcijas lietas izmeklēšanas laikā atrodas pirmstiesas apcietinājumā. Lielākās opozīcijas partijas līderis paziņojis, ka viņš slepeno maksājumu skandāla dēļ sarauj visus kontaktus ar premjerministru un Tautas partiju, ziņo LETA/AFP.

Reaģējot uz korupcijas skandālu, ko izraisījušas ziņas par pārkāpumiem valdošās Tautas partijas (PP) finansēšanā, Spānijas premjerministrs Mariano Rahojs paziņojis, ka nepadosies “šantāžai” un no amata neatkāpsies.Rahojs uzsv ēris, ka grasās līdz galam pildīt spāņu tautas uzticēto mandātu.

Centriski labējais laikraksts “El Mundo” publicējis attēlus, kuros redzama Rahoja un Tautas partijas bijušā kasiera Luisa Barkenasa īsziņu sarakste. “El Mundo” skaidro, ka Barkenass nodevis avīzei īsziņas, kad viņam izraisījušās domstarpības ar premjeru. Īsziņas sūtītas laikā no 2011.gada maija līdz 2013.gada martam.

Rahojam bijis “tiešs un pastāvīgs kontakts” ar Barkenasu, turklāt premjers “lūdzis viņam slēpt slepeno kontu un algu piemaksu eksistenci”, svētdien ziņoja “El Mundo”.

Sociālistu partijas līderis Alfredo Peress Rubalkaba atkārtoti Rahojam pauda aicinājumu atkāpties un sacīja, ka viņš “sarauj visas saites” ar valdību. “Ņemot vērā nepieņemamo situāciju Spānijā, Sociālistu partija aicina Marjano Rahoju nekavējoties atkāpties no valdības vadītāja amata,” preses konferencē Madridē sacīja sociālistu līderis.

“Rahoja uzvedību šajā situācijā var summēt samērā vienkārši – klusums, meli un slepena vienošanās, ļoti nopietna slepena vienošanās,” piebilda Rubalkaba. Rahoja noliedz visus apvainjumus korupcijā.

Tautas partijas sekretāra vietnieks Karloss Floriano savukārt jau nācis klajā ar asu atbildi Rubalkabam, sociālistu līderim pārmetot, ka viņš pats sasaistījis sevi ar apsūdzēta cilvēka “meliem”. “Tas ir nožēlojami, ka bēdu pārņemtais Rubalkaba aicina atkāpties, sevi saistot ar meliem, kurus paudis cilvēks, pret kuru sākta policijas izmeklēšana.”

“Publicētās īsziņas ir pierādījums šantāžas mēģinājumam, kas nedarbojās,” skaidroja Floriano.

(papildināta ar premjerministra viedokli)

Komentāri (39)

Māris Bārzdainis 15.07.2013. 19.51

miljie draugi.
pasaules rekords.
Es 6 stundas skatījos neieslēgtā televizorā.
melnais kvadrāts.
vai tas mani glābs?

+1
0
Atbildēt

1

    Ieva Aile > Māris Bārzdainis 15.07.2013. 20.47

    Tas atkarīgs no tā,vai krokusi ir labi pārziemojuši un vai grāmatvedis ir jau izlaists no cietuma.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

Janis 15.07.2013. 12.54

Izskatās, ka Spānijas Tautas partija no mūsējās var daudz ko mācīties, piemēram, nepamest “savējos” nelaimē.
Ko tik neizdarīs nelaimē atstāts atriebīgs “savējais”..

0
0
Atbildēt

0

dzerkaleliva 15.07.2013. 22.12

EURO glābšanas dēļ cilvēki gatavi uz visu, pat neatkāpties no premjera amata. Gatavais EURO varonis, gluži kā EURO Matrosovietis, ziedo sevi EURO!

0
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu