"WikiLeaks": Snoudens nav oficiāli pieņēmis Venecuēlas piedāvāto patvērumu • IR.lv

“WikiLeaks”: Snoudens nav oficiāli pieņēmis Venecuēlas piedāvāto patvērumu

23
Maskavas Šeremetjevas lidostā. Foto: EPA/LETA

Bijušais CIP aģents joprojām iestrēdzis Maskavas lidostā

Bijušais ASV Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) darbinieks Edvards Snoudens, kurš atklātībai nodevis ziņas par izlūkdienesta tīmekļa izspiegošanas programmām, vēl nav oficiāli pieņēmis Venecuēlas piedāvāto politisko patvērumu, otrdien pavēstīja tīmekļa vietne “WikiLeaks”.

Krievijas Valsts domes Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Aleksejs Puškovs otrdien tviterī bija ierakstījis, ka Snoudens esot pieņēmis Karakasas piedāvājumu, ar šo vēsti radot pamatīgu sajukumu. Tiesa gan, jau pēc pusstundas šis tvīts tika izdzēsts, ziņo LETA.

“Edvards Snoudens pagaidām nav oficiāli pieņēmis Venecuēlas patvērumu. Šajā lietā iesaistītais Krievijas likumdevējs savu tvītu ir izdzēsis,” “WikiLeaks” pavēstīja savā tvitera kontā.

Puškovs iepriekš tviterī bija ierakstījis, ka, “pēc visa spriežot, šī [Venecuēlas] alternatīva Snoudenam likusies visdrošākā”. Izdzēsis sākotnējo tvītu, Puškovs citā ziņojumā pavēstīja, ka par notikumu attīstību Snoudena lietā uzzinājis no telekanāla “Vesti 24”. Tad viņš sākotnējo vēstījumu pārfrāzēja, apliecinot, ka Snodens piekritis pieņemt Venecuēlas patvērumu atbilstoši “Vesti 24”.

“Venecuēla beidzot saņēmusi atbildi no bijušā CIP aģenta,” iepriekš otrdien bija vētījis telekanāls “Vesti 24”. “Šīs Latīņamerikas valsts prezidents Nikolass Maduro no Edvarda Snoudena ir saņēmis oficiālu pieprasījumu piešķirt viņam politisko patvērumu,” vēstīja telekanāls.

Maduro pirmdien sacīja, ka Snoudenam ir jāizšķiras, vai viņš vēlas doties uz Karakasu. “Mēs esam saņēmuši patvēruma lūguma vēstuli,” Maduro pirmdien sacīja žurnālistiem. “Viņam būs jāizlemj, kad lidot, ja viņš galu galā vēlas šeit ierasties.”

Jau ziņots, ka aizvadītajā nedēļas nogalē politisko patvērumu Snoudenam, kurš jau vairāk nekā divas nedēļas uzturas Maskavas lidostā, piedāvāja Venecuēla, Nikaragva un Bolīvija.

Pašlaik nav skaidrs, kā Snoudens varētu tikt uz Venecuēlu, jo pēc ASV pases anulēšanas viņš kopš 23.jūnija ir iestrēdzis Maskavas Šeremetjevas lidotas tranzītzonā.

 

Komentāri (23)

janis17 10.07.2013. 12.14

Kāds ir redzējis to snoudenu dzīvu pēdējā laikā?

+4
0
Atbildēt

3

    austrisv > janis17 10.07.2013. 15.01

    Džeri, man nesen vienvakar vienkārši uztrāpījās paskatīties to Krievijas TV kanālu. Nemaz neatceros, kuru, jo manējie to skatās. Tad pati brīnījos, kā Krievijā tā žurnālisti tādu sižetu sagatavojuši: par tēmu : Kur tranzītzonā tieši atrodas Snaudens, un kurš viņu un kad ir redzējis? Tomēr malači tie žurnālisti Krievijā. Daudziem ir augsts līmenis, [pabrīnījos par tādu sižetu dzirdot, kas Krievijā notiek ar žurnālistiem.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    ligakalnina > janis17 10.07.2013. 13.02

    Visi bijušie krievu izlūki, kas dzīvo ASV un Lielbritānijā, smejas par to “tranzītzonu”, visi ir pārliecināti, ka S. sen ir pilnīgākā Krievijas att. orgānu kontrolē kādā slepenā vietā.
    Un Puškovs ir Kremļa krancītis, visiem tas sen zināms.
    Tikko kā Snoudens nokļuva Krievijā, viņš vairs nav patstāvīga figūra, manuprāt, tas ir absolūti skaidrs, viss tas cirks ir naivajiem.
    Kā Bet teica, neviens nekādā tranzītzonā viņu nav redzējis.

    Bet, amerikāņi, atkal, ir malači – viss tas viņiem izdevīgi, vairs neviens nerunā par to, ko Snoudens tur pastāstīja, visi domā – kur ir, un kur paliks Snoudens, un, vai tāds Snoudens vispār ir?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > janis17 10.07.2013. 12.30

    Tur jau tas joks, ka Snaudenu meklēja arī Krievijas žurnālisti Maskavas lidostas tranzītzonā un tā arī neatrada. Snaudens jau sen dzīvo Maskavā kāda luksus dzīvoklī. Skat, ne tāda valsts viņam piedāvā pajumti.
    Viņš laikam tomēr labāk grib precēt to krievu spiedzi Annu Čepmenu, kura vada kādu tur TV kanālu. Snaudens arī droši , ka vēlas Tv šaumena karjeru, nevis nonīkt kādā tur Venecuēlā. Ko tad viņš tur darīs un kā eksistēs. Krievi gan jau pēc informācijas diezko viss nesamaksāja.

    +5
    -1
    Atbildēt

    0

oktaavs 10.07.2013. 11.51

Tikpat veiksmīgi Snoudens var būt CIP aģents, kas starp nenozīmīgiem, bet pareiziem faktiem krieviem iesmērējis speciāli sagatavotu romānu.
Jebkurā gadījumā, ja valstij izšķiroši svarīgu formaciju var savākt un publicēt katrs, kam nav slinkums, tad to labāk uzreiz publicēt internetā lai nav jārīko spiegu seriāli priekš TV hamburgeru rijējiem.
ASV tiešām jau ir tik tālu degradējušās Obamas laikos ?

+2
-1
Atbildēt

0

inta_s 10.07.2013. 12.18

OBAMA ORDERS FED WORKERS: SPY ON EACH OTHER
http://www.mcclatchydc.com/2013/07/09/196211/linchpin-for-obamas-plan-to-predict.html#.Ud0ms221Wuc

VDK būs sniedzis apmācības ASV režīmam. Bet nu jau izskatās ka VDK var mācīties no ASV režīma.

http://youtu.be/4lhdNmptYdQ
http://youtu.be/2bsHLjNKXRk

0
-3
Atbildēt

3

    inta_s > inta_s 10.07.2013. 17.58

    Pie reizes paskatāties arī šo:

    http://youtu.be/JnUgyfMA0zs

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    janis17 > inta_s 10.07.2013. 13.35

    Iesaku visiem notieikti noskatīties viedoklis_lv ieliktās saites, lai saprastu cik tieši stulbs viņš ir :)

    +4
    0
    Atbildēt

    0

    austrisv > inta_s 10.07.2013. 15.02

    Nav vērts tērēt laiku, jo, kurš gribēs zināt to, jau tāpat tas redzams. Aivar, netērē laiku ar šiem.

    +4
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu