Mediji: Snoudens nederīgu dokumentu dēļ nevar pamest Maskavas lidostu • IR.lv

Mediji: Snoudens nederīgu dokumentu dēļ nevar pamest Maskavas lidostu

18
Šeremetjevas starptautiskā lidosta Maskavā. Foto: EPA/LETA

ASV ir atsaukušas Snoudena pasi

Bēguļojošais ASV izlūkdienesta bijušais darbinieks Edvards Snoudens nevar atstāt Maskavas Šeremetjevas lidostas tranzītzonu, jo viņa dokumenti nav derīgi, ceturtdien ziņo Krievijas mediji.

“Snoudenam nav derīgu dokumentu. Šī iemesla dēļ viņš nelido uz Kubu vai jebkur citur,” atsaucoties uz kādu informētu avotu, vēsta aģentūra “RIA Novosti”.

Jau vēstīts, ka par izlūkdienestu informācijas izpaušanu meklētais bijušais Centrālās izlūkošanas pārvaldes (CIP) tehniskais darbinieks Snoudens svētdien izlidoja no Honkongas uz Maskavu.

Sākotnēji tika uzskatīts, ka viņš no Maskavas plāno tālāk doties uz Kubu, lai no turienes mērotu ceļu uz Ekvadoru. Taču Snoudens svētdien tomēr uz Kubu neizlidoja. Arī ceturtdien Snoudens neieradās uz reisu no Maskavas uz Havanu.

ASV ir atsaukušas Snoudena pasi. Interneta vietnes “WikiLeaks” ziņoja, ka Ekvadora Snoudenam izdevusi ceļošanas dokumentu, bet kāda augsta ranga Ekvadoras Ārlietu ministrijas amatpersona trešdien šo informāciju noliedza.

ASV varasiestādes Snoudenam izvirzījušas apsūdzības spiegošanā, un Honkongai bija nosūtīts pieprasījums izdot viņu tiesāšanai.

Snoudens nodeva britu laikrakstam “The Guardian” informāciju par ASV izlūkdienestu izmantotajām datu iegūšanas programmām, tostarp masveida telefonsarunu noklausīšanos un personu izsekošanu globālajā tīmeklī, analizējot videomateriālus, fotogrāfijas un e-pastus.

“The Guardian” norāda, ka savu informācijas avotu avīze atklājusi pēc paša Snoudena lūguma.

 

Komentāri (18)

austrisv 27.06.2013. 16.50

Tā tam nodevējam arī vajag.Lai tagad paliek uz mūžigiem laikiem pie Putina. Varbūt sapratīs beidzot, kur ir un kur nav demokrātija.
Gan jau Putins izdos kārtējo pasi saviem draugiem, kā arī dzīvokli Čečenijas galvaspilsētā blakus Depardjē! Abiem būs jautrāk!

+5
-2
Atbildēt

3

    Inese > austrisv 27.06.2013. 17.39

    Nodevējs? Un ko tad viņš nodevis? Totalitāru valsti, kas uzdodas par “demokrātiju”? ;)

    +2
    -6
    Atbildēt

    0

    Inese > austrisv 27.06.2013. 18.02

    Kur es teicu, ka Jākabsons būtu jāsoda? Saitīti varētu palūgt? ;) Vnk man viņš pats ir dziļi nesimpātisks – prasts, iespējams, šantāžists un, var gadīties, SAB (un varbūt ne tikai) aģents ;)

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    grislits > austrisv 27.06.2013. 17.51

    Jūs gan esat neadekvāts, linuxa kungs!

    Jākobsonu, kurš nopublicējis amatpersonas saraksti, būdams ŽURNĀLISTS, jūs uzskatat, ka jāsoda. Bet AMATPERSONA, kas parakstījusi konfidencialitātes līgumu, bet to smagi pārkāpusi, esot kaut kāds varonis un normāls džeks.

    Un kāds te šoreiz sakaras, vai ASV ir totalitāra vai demokrātiska valsts. Tam Snoudena pārkāpuma kontekstā vispār nav nozīmes. Viņš ir amatpersona, kas nodevis valsts intereses. Interesanti, kā Krievija izdarītos ar kādu efesbešņiku, kas rīkojies līdzīgi Snoudenam?

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

Aivars Krauklis 27.06.2013. 21.25

Kopš Puķins paziņojis, ka krievu specdienesti ar Maskavā sēdošo Snoudenu neesot strādājuši un nestrādājot, puisis ir lielos mēslos – ja izkļūs no Maskavas (par tranzīta zonu, kurā neviens dienests nestrādā, labi ļaudis ticot, tāpat kā lidojuma caur Maskavu brīvai izvēlei), tad krieviem būs dziļa rūpe, lai šis nekad neizpļāpā ko lieku. Jo nevar būt, vismaz nedrīkst atklāties, ka pats Puķins samelojies vai specdienesti ar tranzīta pasažieri tomēr mazliet „pastrādājuši”. Kā tādas lietas Krievzemē atrisina?

+1
0
Atbildēt

1

    Þanis Bezmers > Aivars Krauklis 27.06.2013. 22.09

    Krievijā viss kārtojas apbrīnojami vienkārši. Lai neizpļāpātu neko lieku, iekož lapsene, kas tranzīta zonā ielidojusi caur atvērtu logu, piemēram. Lielvalstu specdienesti viens otru ciena un uzmetējus uz trešo pusi neviens nemīl. Neapskaužu jauno cilvēktiesību censoni, mazliet pāršāvis pār strīpu.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

dace_ampermane 27.06.2013. 19.46

kas tas Linux Mint 15 tāds ir? varbūt caurejas zāles?

+1
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu