Skandalozo Ziedoni Cauni atkal ievēl par Jelgavas novada mēru • IR.lv

Skandalozo Ziedoni Cauni atkal ievēl par Jelgavas novada mēru

23
Ziedonis Caune. Foto: Gints Ivuškāns, F64

Šā gada vēlēšanās individuāli Caune ieguvis 2546 punktus balsu skaitā

Ar pārliecinošu balsu pārsvaru – 15 par un tikai divām pret – Jelgavas novada domes priekšsēdētāja amatā ceturtdien atkārtoti ievēlēts skandalozu slavu guvušais Ziedonis Caune (ZZS), ziņo LETA.

Uz šo amatu pretendēja divi kandidāti. Otrs – no Reformu partijas domē ievēlētais Kārlis Rimša par priekšsēdētāju izvirzīja pats sevi.

Kopš vēlēšanām 1.jūnijā Jelgavas novada domes jaunievēlēto deputātu vidū notika aktīvas diskusijas par koalīcijas modeļiem un iespējamajiem domes priekšsēdētāja amata kandidātiem, bet dažas partijas vai deputāti apšaubīja Caunes kandidatūru mēra amatam.

Kā liecina Centrālās vēlēšanu komisijas (CVK) informācija par vēlēšanu rezultātiem un arhīva dati, skandāli nav lieguši Caunem savākt lielāko balsu skaitu salīdzinājumā ar citiem kandidātiem, taču attiecībā pret 2009.gada vēlēšanu rezultātiem viņš tomēr daļas vēlētāju uzticību zaudējis. Šā gada vēlēšanās individuāli Caune ieguvis 2546 punktus balsu skaitā, bet 2009.gada vēlēšanās viņš bija ieguvis 2982 punktus, kas bija par 436 vairāk. Audzis bija arī svītrojumu skaits – 2009.gadā Caune saņēma 382 svītrojumus, bet šogad – 632.

Jau ziņots, ka Jelgavas novadā šajās pašvaldību vēlēšanās 5% barjeru pārvarējuši visi seši pieteiktie saraksti, bet Caunes pārstāvētā ZZS šajās vēlēšanās ir ieguvusi 37,7% iedzīvotāju atbalstu, liecina CVK mājaslapā pieejamā informācija.

Neskatoties uz skandāliem, par Cauni ir saņemtas 2546 balsis, kas ir vairāk nekā citiem kandidātiem. Caune skandalozs kļuva saistībā ar ziņām par viņa iespējamo iesaistīšanos stirnu malumedībās un par medībām un piknikiem darba laikā, kā arī citiem ētikas pārkāpumiem.

Otrajā vietā pēc saņemto balsu skaita ir “Vienotība” – par šo sarakstu ir atdota 1201 balss jeb 18,95% vēlētāju atbalsts. Trešais populārākais saraksts vēlēšanās bija apvienība “Visu Latvijai!”-“Tēvzemei un brīvībai”/LNNK ar 14,85% jeb 941 balsi. Apvienība “Saskaņas centrs” iekļuvusi novada domē ar 11,05% vēlētāju atbalstu, bet partija “Reģionu alianse” saņēmusi 645 balsis jeb 10,18% no visiem nobalsojušiem. Vismazākais atbalsts, taču tāds, kas tomēr nodrošinājis vietu jaunajā Jelgavas novada domes sasaukumā, bijis Reformu partijai, kas iekļuvusi ar 5,68% atbalstu.

Atbilstoši saņemto balsu skaitam Zaļo un zemnieku savienībai tiks sešas vietas, nacionālajai apvienībai un “Vienotībai” – pa trīs vietām, “Saskaņas centram” un “Reģionu aliansei” – pa divām vietām, bet Reformu partijai – viena vieta.

 

Komentāri (23)

silvija_vitina 13.06.2013. 12.32

man par šo situāciju ir divas versijas: vai nu jelgavnieki toč ir galvu saspieduši, vai arī notikusi balsu pirkšana. Izslēgt negribu ne vienu, ne otru. Bet, ja Cunem izdodas ar šāaaaaadu reputāciju “saglabāt vēlētāju uzticību”(!), kauč kā baigi velk uz otro variantu.

+10
-1
Atbildēt

7

    inesite15 > silvija_vitina 13.06.2013. 15.25

    a vari abus variantus, may be, atmētāt ? :))) – balses nava japērk, un tam, kas tur kā tur par ko :))) – BALSU SKAITĪŠANU IR JĀSAKĀRTO .
    Dunduklandes specifika :)))

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    silvija_vitina > silvija_vitina 13.06.2013. 13.47

    Robert, laikam Tevi aizskāru personīgi, par ko atvainojos :) turpmāk būšu uzmanīgāka un Jelgavas novada (bij. Jelgava raj.) iedzīvotājus dēvēšu pilnā nosaukumā ar atrunu, ka tie nav jelgavnieki, t.i., Jelgavas pilsētas iedzīvotāji.

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    Elīna Barkovska > silvija_vitina 13.06.2013. 15.37

    Ar ko Rāviņš labāks par Cauni?:D

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    grislits > silvija_vitina 13.06.2013. 13.40

    Jelgavā laikam sanāks, ka paliek tā pati koalīcija, kas bija – ZZS (6 vietas) + V (2 vietas) + NA (2 vietas). Es personīgi cerēju, ka V un NA dabūs vairāk Jelgavā un ZZS ne tik daudz, un trīs koalīcijas partneri būs līdzvērtīgāki, bet kā nu ir, tā ir.

    Katrā ziņā Reģionu alianse (bijušais LPP/LC (vismaz Jelgavā)) palika ar tām pašām divām vietām, bet krievu elektorāta vietas samazinājās par veselām divām. Pagājušajās vēlēšanās bija SC (4 vietas) + PCTVL (1 vieta), kopā 5 vietas. Tagad PCTVL vispār nepiedalījās, Alternative dabūja nulli, bet SC tikai 3 vietas. Krievu vietas pa vienai aizgāja pie ZZS (pagājušajā domē 5, tagad 6 vietas) un NA (pagājušajā domē 1, tagad 2 vietas). Tā kā par Jelgavas rezultātiem aiz laimes starā neesmu, bet vairāk priecīgs nekā bēdīgs tomēr esmu.

    Un nevar nekādus Jelgavas novada (bijušā Jelgavas rajona) iedzīvotājus vispārināt par jelgavniekiem. Tad jau visus ādažniekus, mārupiešus u.c. bij. Rīgas rajona iedzīvotājus var droši vispārināti saukt par rīdziniekiem. Bet tā neviens nesauc un arī nevispārina, un neviens terminu jelgavnieki vai rīdzinieki nekad neattiecina uz apkārt esošo pagastu iedzīvotājiem un neviens cilvēks šos jēdzienus tā neuztver.

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    silvija_vitina > silvija_vitina 13.06.2013. 13.21

    robert, es to zinu. Šajā gadījumā jelgavnieki ir lietots kā vispārinājums. Lai gan, pasaki, vai jelgavniekiem (šoreiz konkrēti – Jelgavas pilsētas iedzīvotājiem) ar galvu viss kārtībā, ja pie šprices tiek atstāts tas pats vecais buks rāviņš? Te gan jāsaka, ka jelgavniekiem tiešām bija grūta izvēle starp “slikts” un “vēl sliktāks”.

    +3
    0
    Atbildēt

    0

    oktaavs > silvija_vitina 13.06.2013. 12.50

    Latvijā ir dažas anomalās zonas, kurās padzīvojot zināmu laiku, smadzene tiek atslēgta pilnīgi. Paliek tikai “haļavas” ņemšanas – lūgšanas refleksi un saimnieka kājas bučošanas reflekss. Dažās vietās nāk klāt arī bruģa ekzēma un bezmaksas tramvaja sindroms.

    +5
    0
    Atbildēt

    0

    grislits > silvija_vitina 13.06.2013. 13.12

    traductrice: … jelgavnieki toč ir galvu saspieduši …

    _______________________

    Jelgavas novadā dzīvojošie NAV JELGAVNIEKI tāpat kā ap Rīgu esošajos pagastos dzīvojošie nav rīdzinieki. Caune ir Jelgavas novada domē, nevis Jelgavas domē.

    Jelgavas novads sastāv no lielākās daļas ap Jelgavu esošajiem pagastiem – Valgundes, Elejas, Glūdas, Jaunsvirlaukas, Lielplatones, Līvbērzes, Platones, Sesavas, Svētes, Vilces, Vircavas, Zaļenieku pagastiem un Kalnciema pilsētas ar lauku teritoriju.

    +6
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 13.06.2013. 12.33

Izskatās, ka šo cilvēku ievēlē aiz bailēm no viņa. Skats ir briemīgs, ka nobīstas ne tikai stirnas, kuras krīt pat neizšaujot Caunes bisei.

+7
-1
Atbildēt

0

ltvpanorama 13.06.2013. 13.08

nu ja ievēlēja, tad lai pēc tam nečīkst neviens..un visvairāk tie kam ” nav par ko vēlēt” un uz vēlēšanām neiet – mazohisti, jupis viņus rāvis!

+5
0
Atbildēt

1

    inesite15 > ltvpanorama 13.06.2013. 16.45

    aga – daudzohists izlupījies :))) – varētu padomāt, ka tie kumēdiņi ko maina :))) – lietas ir KUDĪĪĪĪĪĪĪĪĪĪĪĪĪĪĪ SAVĀDĀKAS – un nevajag špļaut pret vēju –
    vnk NAV JĒGAS – kā kārtis izkrit īs, tā i būs … un tak ne jau t.s. vēlēšanās :)

    0
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu