Latviešu uzņēmums “Infogr.am” iegūst galveno balvu Amsterdamā • IR.lv

Latviešu uzņēmums “Infogr.am” iegūst galveno balvu Amsterdamā

22
"Ingogr.am" uz konferences uzvarētāju skatuves. Publicitātes foto

Infografiku radītāji atzīti par labāko uzņēmumu

Latviešu datu vizualizācijas uzņēmums “Infogr.am” ieguvis galveno balvu Amsterdamā notiekošajā interneta konferencē “The Next Web 2013” (TNW), kas uzvarētāus apbalvoja pagājušās nedēļas nogalē, informē “Infogr.am” līdzīpašnieks Uldis Leiterts.

TNW ir ikgadēja divu dienu tehnoloģiju konference, kas notiek Nīderlandes galvaspilsētā. To rīko tāda paša nosaukuma tiešsaites medijs – “thenextweb.com”. Šogad konference pulcēja vairāk nekā 2000 dalībnieku un runātāju no jauno tehnoloģiju nozares.

Kā vēsta TNW, konkursam bija pieteikušies simtiem jauno uzņēmumu, vairākās atlases kārtās tika izraudzīti 20 finālisti, kas prezentēja savu produktu. Četru cilvēku žūrija, kurā bija pārstāvji no TNW, “Silicon Valley Bank”, “Connect Ventures” un “Microsoft”, izraudzījās uzvarētājus trīs kategorijās.

Kategorijā “Labākais uzņēmums” balvu ieguva latviešu “Infogr.am”, kategorijā “Labākā mobilā aplikācija” – “Powered Now” (Lielbritānija), kategorija “Labākā interneta aplikācija” – “Meetin.gs” (Somija), savukārt publikas simpātiju balvu ieguva spāņu jaunais uzņēmums “Tyba”.

Konferences laikā “Infogr.am” prezentēja aplikācijas jauno versiju, kas piedāvā arī iespējas infografikas lejuplādēt, dalīties ar tām tiešsaitē un ievietot tās prezentācijās.

“Infogr.am” guvis atzinību starptautiskos konkursos arī iepriekš. Janvārī tas ieguva galveno balvu “Hy!Berlin”, kā arī titulu “Labākais datu vizualizācijas rīks” Sanfrancisko “DeveloperWeek”. Pagājušajā gadā “Dublin Web Summit” to iekļāva pasaules 100 labāko jauno uzņēmumu sarakstā.

“Infogr.am” lieto vairāk nekā 300 000 žurnālistu un blogeru visā pasaulē. Starp lietotājiem ir ietekmīgi mediji “The Washington Post”, “The Atlantic”, “VentureBeat” un virkne citu. Kopš 2012. gada sākuma “Infogr.am” lietotāji ir radījuši vairāk nekā 700 000 infografiku.

 

Komentāri (22)

Sanšains 29.04.2013. 11.03

Jauki…

+5
-1
Atbildēt

0

Una Grinberga 29.04.2013. 11.51

Malači! Latvijas IT ir uz viļņa – tā turpināt!

+4
-1
Atbildēt

0

janis17 29.04.2013. 18.55

Stagnatīvās un ķīļa apkakātās AI produkti?

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu