Rīgas dome grasās aizliegt kāpt uz nedroša ledus • IR.lv

Rīgas dome grasās aizliegt kāpt uz nedroša ledus

22
Bļitkotāji. Foto: Edijs Pālens, LETA

Tiesa, grozījumi jāiesniedz līdz 10.maijam, kad ledus  jau būs izkusis

Rīgas domes Drošības, kārtības un korupcijas novēršanas jautājumu komitejā ceturtdien nolemts uzdot Rīgas Pašvaldības policijai mēneša laikā izstrādāt grozījumus domes saistošajos noteikumos, paredzot Rīgas pilsētas izpilddirektoram tiesības bīstamos apstākļos noteikt liegumu kāpt uz ledus, ziņo LETA.

Grozījumi pašvaldībā iesniedzami līdz šā gada 10.maijam, lai vēl šajā sasaukumā tos varētu virzīt skatīšanai domes sēdē un nākamgad būtu noteikumi, kas reglamentētu “asu izjūtu cienītāju” darbības, kāpjot uz ledus bīstamos apstākļos.

Valsts ugunsdzēsības un glābšanas dienesta (VUGD) priekšnieka vietnieks Kristaps Eklons norādīja, ka konkrētu periodu, kad liegts kāpt uz ledus, nav iespējams iepriekš noteikt saistošajos noteikumos, jo tas atkarīgs no laika apstākļiem. Ja pavasarī šis periods vēl varētu būt aptuveni prognozējams, tad rudenī noteikt bīstamo periodu varētu būt sarežģītāk. Turklāt nereti uz ledus ir bīstami atrasties arī ziemas spelgonī, jo, vējam pūšot no krasta, arī biezs ledus var atdalīties no krasta un tikt iepūsts jūrā. Līdzīgi Jūrmalas apkaimē esot noticis arī šā gada februāra vidū, taču tobrīd, par laimi, cilvēki uz ledus nav atradušies.

Tā kā vienam pašam pilsētas izpilddirektoram būtu sarežģīti apzināt un izvērtēt informāciju par visu pilsētas administratīvajā teritorijā esošo jūras platību, Eklons ierosināja makšķerniekiem paredzēt konkrētas, marķētas teritorijas, kurās tiem tiek garantēta drošība.

Viņš rosināja izveidot līdzīgu kārtību, kāda pastāv peldsezonas laikā, kad par peldēšanai piemērotu un drošu vidi liecina pludmalē uzvilkts zilais karogs, bet melnais karogs brīdina, ka jūrā atrasties ir bīstami.

Eklons uzsvēra, ka būtiski ir arī veikt preventīvus, informējošus un izglītojošus pasākumus, jo, aptaujājot cilvēkus, kas kāpuši uz ledus vai no tā nocelti, lielākā daļa tā arī nav sapratuši, kas ir krasta vējš un ka tā ietekmē ledus var atlūzt un tikt iepūsts jūrā. Kā ziņots, piektdien Rīgas jūras līcī no krasta atlūza un Rīgas jūras līcī tika ieskaloti divi lieli ledus gabali, uz kuriem atradās vairāk nekā 200 cilvēku, galvenokārt zemledus makšķernieki.

 

Komentāri (22)

janis17 04.04.2013. 21.18

Rīgas dome pati atrodas uz nedroša ledus!

+3
0
Atbildēt

2

    inesite15 > janis17 04.04.2013. 22.39

    Da, laabi :)))
    Busim nu realisti :)
    Kaut Amēriks va kas tml & Rigas Co … visu shito gasudarstvu … ja vien gribētu ……………….. un Tu ar savu ledu …………..:))) –

    – C’est la vie …

    0
    -1
    Atbildēt

    0

    janis17 > janis17 04.04.2013. 23.39

    sc vēlētāju tik 40% Rīgā. JA paši latvieši nesataisīs sūdus, ledus lūzīs…

    +3
    0
    Atbildēt

    0

Kinskis 04.04.2013. 16.14

Bet kārotāju uzkāpt uz nedroša ledus ir pietiekami daudz. Šāda aizlieguma ieviešana būtu nepopulāra – ļoti neraksturīgi esošajai Rīgas domei.

+3
0
Atbildēt

1

    inesite15 > Kinskis 04.04.2013. 22.12

    Tas, ka ” kārotāju uzkāpt uz nedroša ledus ir pietiekami daudz” – tas nav kak bi būtiski, ja ???

    33.-ajā vietā ….
    – “ļoti neraksturīgi esošajai Rīgas domei” – nu i dakšiņa žēlīgā… RD uzbrauci ?
    Tāpēc, ka viņi balsi padeva ?

    MAZ CITUR TĀDU EXTREMISTU ?
    Saime komisiju par to, ka VISS MAKSĀ TIK, CIK TAS MAKSĀ ( arī extremistu vāķīšana) neiespēj uztaisīt dēļ ideju trūkuma ?

    Tas NAV RD JAUTĀJUMS – RD tikai burbuļus palaidusi.

    0
    0
    Atbildēt

    0

dace_roze_lmt_lv 05.04.2013. 06.09

Ar aizliegumiem nekur tālu netiksim. Manuprát, Rīgas domei nevis jāizliedz, bet, tieši prietēji, JĀVEICINA Sarmītes Ēlertes, Solvitas Āboltiņas, abu Jaunupu, Repšes un citu Vienotības un Vienotības-2 politiķu uz ledus kāpšanu. Jo tikai pozitīvais piemērs – bet parazītu kāpšana uz ledus tieši tāda IR! – viecinās Latvijas attīstību.

Uzrakstīju viņiem šo te piedāvājumu, bet pagaidām mani nenopublicēja:

http://www.latvijasattistibai.lv/

0
0
Atbildēt

1

    Ojārs > dace_roze_lmt_lv 05.04.2013. 11.58

    Nevajag nekādu piemēru – tavi urlas uz ledus kāpj bez īpaša uzaicinājuma. Arī sodi un risks noiet pa burbuli viņus nekavēs no iespējas nozvejot pāris sīkas salakas.

    0
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu