Nodibināta jauna politiskā partija "Izaugsme" • IR.lv

Nodibināta jauna politiskā partija “Izaugsme”

27
Foto: Ieva Lūka, LETA
Inga Konrade

Partijas mērķis būšot starts ne tikai pašvaldību vēlēšanās, bet arī uz Saeimu

Marta sākumā Rīgā nodibināta jauna politiskā partija “Izaugsme”, liecina publikācija oficiālajā izdevumā “Latvijas Vēstnesis”. “Izaugsme” 27.martā reģistrēta Uzņēmumu reģistra partiju reģistrā, ziņo LETA.

Jaunā partija ir par demokrātiskas un pilsoniskas sabiedrības attīstību, valsts un tās iedzīvotāju labklājību un izaugsmi, Latvijas valstisko kontinuitāti, valsts pārvaldes profesionālisma sekmēšanu līdz pat pašvaldībām, tālredzīgu un profesionāli saimniecisku lauku un lauksaimniecības attīstības politiku visos Latvijas novados, kā arī korupcijas izskaušanu valstī un ražošanas attīstību Latvijā. Tāpat partijas mērķis ir visplašākās sabiedrības iesaistīšana demokrātiskā valsts pārvaldē neatkarīgi no cilvēka dzimuma, rases, etniskās piederības, reliģiskās pārliecības un seksuālās orientācijas.

“Izaugsmes” valdē darbojas pieci cilvēki – Artūrs Ancāns, Artūrs Čačka, Andris Skride, Rita Turkina un Juris Žilko. Plašāk pazīstams ir kordiriģents Ancāns, kurš ir arī Ķekavas Kultūras aģentūras vadītājs. Pagājušā gada nogalē mediji aprakstīja viņa konfliktu ar pašreizējo Ķekavas domes deputātu un arī diriģentu Arvīdu Platperu.

Kā Ir.lv pastāstīja partijas pārstāvis un tās valdes priekšsēdētājs Andris Skride, par jaunu partiju domāts jau sen. Partija vēlas piesaistīt jaunus un spēcīgus, neatkarīgus un izglītotus cilvēkus, kuriem ir idejas. Jaunās partijas mērķis neesot „ne ar karu, ne ar spēku kaut ko mainīt”, taču, lai Latvija vēl pastāvētu, esot pēdējais laiks rīkoties.

Partiju dibinājuši 211 biedri. Pagaidām vēl gan nav sākta aktīva jaunu biedru piesaistīšana un uzņemšana.

Pašvaldību vēlēšanās 1.jūnijā partija startēs Madonas un Ķekavas novados, teica Skride. Iespējams, ka vēl kādā pašvaldībā, taču tas pagaidām nav zināms. Madonā partijai esot daudz atbalstītāju.

Partijai esot mērķis piedalīties arī Saeimas vēlēšanās un pašvaldību vēlēšanas būšot kā sava veida mēģinājums paskatīties, kā veiksies, teica Skride.

(papildināta ar partijas pārstāvja stāstīto un ziņām par Ancānu)

 

 

Komentāri (27)

brigita_damme_rtk_lv 03.04.2013. 22.37

Iz profila
————-
“Politiskā partija Izaugsme” ir par demokrātiskas un pilsoniskas sabiedrības attīstību, valsts un tās iedzīvotāju labklājību un izaugsmi, Latvijas valstisko kontinuitāti, valsts pārvaldes profesionālisma sekmēšanu līdz pat pašvaldībām, tālredzīgu un profesionāli saimniecisku lauku un lauksaimniecības attīstības politiku visos Latvijas novados, kā arī korupcijas izskaušanu valstī un ražošanas attīstību Latvijā. Tāpat partijas mērķis ir visplašākās sabiedrības iesaistīšana demokrātiskā valsts pārvaldē neatkarīgi no cilvēka dzimuma, rases, etniskās piederības, reliģiskās pārliecības un seksuālās orientācijas.
———————
Uzdevums. Atrodiet 3 atšķirības no citām partijām, izņemot nosaukumu.

+5
0
Atbildēt

1

Janka, Janic 03.04.2013. 22.09

saacies kaarteejais seeņu laiks…

+6
-3
Atbildēt

0

dzintarz 03.04.2013. 11.40

Caķka, čivļa dibināja
Savu saimi Ķekavā
žilka, skribe skrubināja
Vēlēšanu vakarā

Smukā meita, lāčMelīte
Izrotāja lapiņā

+4
-2
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu