“Vienotība” apstiprina kandidātu sarakstu Rīgas domes vēlēšanām • IR.lv

“Vienotība” apstiprina kandidātu sarakstu Rīgas domes vēlēšanām

20
Foto: Kaspars Krafts, F64

 

Partijas “Vienotība” valde apstiprinājusi deputātu kandidātu sarakstu 1.jūnijā gaidāmajām pašvaldību vēlēšanām Rīgā, informē partijas preses sekretāre Laila Timrota. Saraksta līdere Rīgas domes vēlēšanās ir Sarmīte Ēlerte.

Rīgas domes (RD) vēlēšanās kandidēs arī līdzšinējais partijas RD frakcijas priekšsēdētājs Olafs Pulks, partijas Rīgas programmas direktors Pēteris Viņķelis un Latvijas Automoto biedrības prezidents Juris Zvirbulis.

“Vienotības” kandidātu vidū ir arī Ministru prezidenta padomnieks kultūras un politikas plānošanas jautājumos Ints Dālderis, RD deputāti Baiba Brigmane un Ēriks Škapars, Rīgas Pedagoģijas un izglītības vadības akadēmijas docents, RD deputāts Elmārs Vēbers, partijas Rīgas nodaļas valdes loceklis un RD deputāts Valdis Gavars, nekustamo īpašumu pārvaldnieks, RD deputāts Juris Viņķelis, kā arī ārsts, bērnu ķirurgs, RD deputāts un profesors Aigars Pētersons, Pasaules Dabas fonda valdes priekšsēdētājs Uģis Rotbergs un citi.

Ēlerte norāda, ka partijas piedāvājums rīdziniekiem ir “pilsētas vadību uzticēt profesionālai un zinošai komandai, kuraai rūp Rīgas turpmākā attīstība un kas nav mierā ar pilsētas pašlaik uzņemto kursu, kurā dominē savējo atbalstīšana, necaurskatāma pārvaldība un līdzekļu negausīga izšķērdēšana”. “Vienotības” prioritāte esot cilvēks un viņa ģimene, “tai nodrošinot darbu, mājokli un labu izglītību”, saka Ēlerte.

“Vienotības” kandidāti uzsver, ka Rīga nav Maskavas tradīciju atbalss. Rīgas uzdevums ir tiekties uz Ziemeļeiropas dzīves kvalitāti, jo tieši tur atrodas pasaules izglītotākie, laimīgākie, turīgākie, taisnīgākie un radošākie cilvēki pasaulē.

 

Komentāri (20)

dro 19.03.2013. 13.21

Nešaubos ne mirkli, ka Ēlerte un Škapars atbaidīs ne vienu vien atbalstītāju. Ja Dievs kādu grib sodīt, tad atņem tam prātu. Vispirms katram vajadzētu tikt skaidrībā, vai RD vajadzīgs vēja rādītājs, vai pilsētas galva, kurš ne tikai vēlētos, bet arī būtu spējīgs strādāt rīdzinieku interesēs.

+6
-1
Atbildēt

0

Sanšains 19.03.2013. 11.20

Lai sekmējas!

Lai “Vienotība” dabū 15 deputātu vietas. Un “Nacionālā apvienība” – 20.:)

+6
-2
Atbildēt

1

    egils_krastins > Sanšains 19.03.2013. 12.58

    Vēlēšanu dati 2009.g.Rīgā
    Partija – ievēlēti.

    LPP/LC -12
    Jaunais Laiks – 8
    Pilsoniskā Savienība – 14
    Saskaņas centre – 26

    38= 12+26: Šlesers un Ušakova Rīgas domē

    LPP/LC vairs neeksistē, taču RP un Vienotība
    noteikti pārdalīs 12 savā starpā. Arī NA noteikti dabūs kādu sēdekli.

    Tā kā SC ir zaudētāji šogad.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

Aivars Krauklis 19.03.2013. 15.08

Škapars? … Škapars! Gongs

+2
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu