Vēlas atcelt no amata Rīgas ostas pārvaldnieku Loginovu • IR.lv

Vēlas atcelt no amata Rīgas ostas pārvaldnieku Loginovu

42
Leonīds Loginovs. Foto: Dmitrijs Sulžics, F64

Ministriju pārstāvji aicina Ameriku sasaukt Rīgas brīvostas valdes ārkārtas sēdi

Rīgas brīvostas valsts pārstāvji vienojušies lūgt ostas valdes priekšsēdim Andrim Amerikam (GKR) sasaukt ostas ārkārtas valdes sēdi, kurā izskatīs jautājumu par darba tiesisko attiecību izbeigšanu ar ostas ilggadējo pārvaldnieku Leonīdu Loginovu, vēsta biznesa portāls nozare.lv. Šāds lēmums pieņemts šodien notikušajā četru ministriju ostas valdei deleģēto pārstāvju sanāksmē.

Kā skaidroja Satiksmes ministrijas pārstāve Džineta Innusa, valsts pārstāvji ierosinās sasaukt ārkārtas valdes sēdi pirmdien, 18.martā. Saskaņā ar nolikumu tā jānoorganizē valdes priekšsēdim piecu dienu laikā. Valsts pārstāvji valdes sēdes dienas kārtībā iekļaus jautājumu par Valsts kontroles revīzijas ziņojuma ieteikumu apstiprināšanu, ka arī aicinās sākt dienesta izmeklēšanu, lai vērtētu brīvostas pārvaldes darbu. Jau vēstīts, ka Valsts kontrole informāciju par Rīgas ostas darbībā konstatētajiem izšķērdīgajiem tēriņiem nodevusi prokuratūrai.

Diskusijai par Rīgas brīvostas pārvaldnieka Loginova atlaišanu ir jābūt argumentētai, nevis balstītai uz “sirdsapziņu, revolucionāru pārliecību vai mēness fāzēm”, aģentūrai LETA sacīja Rīgas vicemērs Ameriks. Viņš vēl nav saņēmis vēsti par valsts pārstāvju lūgumu sasaukt ostas ārkārtas valdes sēdi un vēl nav iepazinies ar argumentiem, uz kuru pamata jautājums par Loginova atlaišanu aktualizēts. Kārtējā Rīgas brīvostas valdes sēde tika plānota 11.aprīlī.

Brīvostas valdes priekšsēdis pauda viedokli, ka, spriežot pēc dažādu politiķu izteikumiem pēdējā laikā, jautājums par situāciju brīvostā un Valsts kontroles (VK) secinājumiem tajā ir politizēts, taču viņš uzsvēra, ka lēmumam par Loginova atlaišanu ir jābūt argumentētam un juridiski korektam, nevis balstītam politiskās ambīcijās un vēlmē “torpedēt brīvostu”. Savukārt Rīgas mērs Nils Ušakovs (SC) LETA paziņojis, ka pagaidām nebalsos par Loginova atlaišanu.

“Ostas valde nepieņem lēmumus emocionāli, bet gan balstoties uz attiecīgo departamentu un kompetentu ekspertu atzinumiem par lēmumu tiesiskumu. Šobrīd ir vieni atzinumi, ka viss ir bijis likumīgi, un VK ziņojums, ka esam rīkojušies pretlikumīgi, tāpēc četri pašvaldības pārstāvji – es, [Rīgas mērs Nils] Ušakovs (SC), Mihails Kameņeckis (SC) un Vadims Jerošenko (SC) – esam vērsušies pie ģenerālprokurora Ērika Kalnmeiera ar lūgumu pēc iespējas ātrāk sniegt viedokli par VK atzinumu,” sacīja Ameriks. “Ja ģenerālprokurors piekritīs VK, jārunā ne tikai par Loginova, bet par vesela dienesta, ostas Juridiskā departamenta, rīcību, kas maldinājis Rīgas brīvostas valdi, vai arī VK jāmaina juristi. Katrs atbildēs pēc saviem nopelnie.”

Kā aģentūru LETA informēja brīvostas valdes locekle Inga Antāne (RP), viņa aicinās pašvaldības pārstāvjus pievienoties šim viedoklim un atbalstīt piedāvātos darba kārtības punktus. Innusa skaidroja – ja par Loginova atcelšanu un pārvaldes darba vērtēšanu balsos tikai četri valsts pārstāvji, lēmums valdes sēdē netiks pieņemts. Normatīvie akti noteic, ka valdes sēdē ir jāpiedalās ne mazāk kā sešiem valdes locekļiem un jābalso ne mazāk kā pieciem valdes locekļiem. Ja pašvaldības pārstāvjiem būs pretējs viedoklis, lēmums netiks pieņemts. Innusa skaidroja, ka Rīgas domes pārstāvjiem tad būtu jāskaidro savs viedoklis un vienlaikus jāturpina runāt ar pašvaldību valdes locekļiem.

Valsts pārstāvis Ģirts Greiškalns savukārt norādīja – ja pašvaldību pārstāvji neieklausās valsts pārstāvju ierosinājumos, ir vairāki alternatīvi risinājumi, piemēram, izmantot satiksmes ministra pilnvaras. Ostas nolikuma 43.punkts paredz, ka ostas valdes prettiesiskas darbības gadījumā satiksmes ministram ir tiesības dot valdei rīkojumu pieņemt lēmumu. Ja pašvaldības pārstāvji lemj citādi un rodas situācija, ka nevar pieņemt lēmumu, satiksmes ministrs varot dot rīkojumu pieņemt lēmumu. Ja tas netiek izpildīts, satiksmes ministrs atlaiž valdi, skaidro Greiškalns. Viņš norāda, ka ir arī citi risinājumi, piemēram, mainīt pārvaldes kārtību likumdošanas ceļā. Galvenais esot mainīt situāciju un uzlabot pārvaldību, uzskata Greiškalns.

Prognozes, kāds varētu būt ostas valdes lēmums, izteikt esot pāragri, skaidroja Greiškalns. Viņš pieļāva, ka varētu tiktakceptēti valsts pārstāvju rosinātie punkti, jo konkrēts visu pašvaldību pārstāvju viedoklis nav zināms.

Ekonomikas ministra Daniela Pavļuta un vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministra Edmunda Sprūdža (RP) pārstāvji Rīgas brīvostas valdē Ģirts Greiškalns un Inga Antāne ir pilnvaroti paust viedokli, ka jāizskata Rīgas brīvostas pārvaldnieka atbilstība ieņemamajam amatam, informēja Reformu partijas preses pārstāve Daiga Holma. Līdzīgs viedoklis ir Finanšu ministrijas pārstāvim Ērikam Škaparam, kurš Loginova darbību iesaka vērtēt pēc Valsts kontroles sniegtā atzinuma.

Ministriju pārstāvji norāda, ka jāizskata arī Rīgas brīvostas valdes, kas darbojusies laikā no 2009. līdz 2011.gadam, atbildība par Valsts kontroles revīzijas atklātajiem pārkāpumiem brīvostā.

Jau vēstīts par Valsts kontroles revīzijā atrastajiem pārkāpumiem Rīgas brīvostā laikposmā no 2009. līdz 2011.gadam, kad nelietderīgi un nelikumīgi iztērēti vairāk nekā 41 miljons latu.

Komentāri (42)

andrejs_murnieks 15.03.2013. 15.18

Nebūsim nu naivi.Neaizmirsīsim kur mēs dzīvojam un kam joprojām šeit ir lielākā teikšana. RD nav izdevīgāka cilvēka par Loginovu, šajā amatā, un viņi nekad to neļaus atlaist. Bet Loginovs to lieliski apzinās. To vienīgi varētu izdarīt tās institūcijas, kuras stāv pāri Rīgas domei un arī bagātajiem blēžiem, kuri tāpat, par katru cenu, atbalstīs Loginovu. Ne velti RB galvenie amati ir ierādīti veselai plejādei blēžu no, vēlēšanās tautas patriektajām, politiskajām partijām. Tā faktiski ir mafija, kuru cieši sadarbojas ar RD un kura sastāv no blēdībās ļoti rūdītiem un pieredzējušiem šīs valsts ienaidniekiem.

+12
-1
Atbildēt

4

    inesite15 > andrejs_murnieks 15.03.2013. 18.14

    “Janka Nebūsim nu naivi.Neaizmirsīsim kur mēs dzīvojam un kam joprojām šeit ir lielākā teikšana. RD nav izdevīgāka cilvēka par Loginovu, šajā amatā, un viņi nekad to neļaus atlaist. Bet Loginovs to lieliski apzinās. To vienīgi varētu izdarīt tās institūcijas, kuras stāv pāri Rīgas domei un arī bagātajiem blēžiem, kuri tāpat, par katru cenu, atbalstīs Loginovu. Ne velti RB galvenie amati ir ierādīti veselai plejādei blēžu no, vēlēšanās tautas patriektajām, politiskajām partijām. Tā faktiski ir mafija, kuru cieši sadarbojas ar RD un kura sastāv no blēdībās ļoti rūdītiem un pieredzējušiem šīs valsts ienaidniekiem.
    +7 Radius_box_plus Radius_box_minus 3 ATBILDES ATBILDĒT 15.mar”

    – Oi – tak kaut kāds miers pārņem, kādu normālu cilvēku te ietrāpot – a, ja par to, kāds nu kurš krutāks … par to, ka kāds tur loginou va ameriks, va kas vēl ….
    švaki vai kāds jel kas galvu ķīlā liktu par to,
    kurš žipčiks tieši, … LAI KATRS PATS PAR SAVAS DVĒSELES GLĀBŠANU DOMĀ .
    Dixi.

    0
    -3
    Atbildēt

    0

    efeja60 > andrejs_murnieks 15.03.2013. 18.22

    Bet, Janka teica: To vienīgi varētu izdarīt tās institūcijas, kuras stāv pāri Rīgas domei un arī bagātajiem blēžiem, kuri tāpat, par katru cenu, atbalstīs Loginovu
    ====================
    Tad nu lūk – varu saderēt uz latiņu, ka Zaķis, Pulks, Kampars un Vienotība kopumā, nepārstāv to institūciju, kas stāv pāri bagātajiem.

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    austrisv > andrejs_murnieks 15.03.2013. 16.28

    Normund, vai tad tevis minētie ir vēl RB valdē vai valdībā?

    +3
    -3
    Atbildēt

    0

    efeja60 > andrejs_murnieks 15.03.2013. 15.21

    Tieši tā! Interesanti, vai Pulks un Zaķis ir par Loginova atlaišanu?

    +4
    -2
    Atbildēt

    0

austrisv 15.03.2013. 13.17

“Kā skaidroja Satiksmes ministrijas pārstāve Džineta Innusa, valsts pārstāvji ierosinās sasaukt ārkārtas valdes sēdi pirmdien, 18.martā. Saskaņā ar nolikumu tā jānoorganizē valdes priekšsēdim piecu dienu laikā”

Jā, sāk palikt interesanti, ka valsts pārstāvji mēģinās atbrīvot Loginovu, kurš gan tik ilgus gadus ir menedžējis ostas darbību, bet neko no peļņas nav ieskaitījis valsts budžetā jau veselus 20 gadus! Interesanti, ka uzzinu, ka Rīgas brīvosta pēc apgrozījuma ir pati lielākā no Baltijas valstu ostām, bet atšķirībā no Klaipēdas un Tallinas ostām, tā pilnīgi neko nedod valsts budžetā no peļņas!!! Varbūt šeit arī ir tā problēmu atslēga starp nabagajiem un bagātajiem!
Vai tik ostas nav Latvijas lielākā bagātība. Es priecājos no sirds, ka beidzot šis jautājums ir izkustējies no vietas.
Vēl jau jākustina Ventspils osta? Gan jau arī tā pamanījusies visu ievilkt viena menedžera platajās nāsīs, kas paslēptas zem hūtes

+13
-4
Atbildēt

8

    austrisv > austrisv 15.03.2013. 16.24

    Es neuzbrūku nekādiem savējiem- tev tik tā šķiet, bet es gribu zināt, vai Ventspils osta kaut ko iemaksā valsts budžetā no peļņas.
    Paldies par informāciju , jo der zināt, vai tad tā Bukāne ir valdes priekšsēde vai tikai valsts pārstāve no partijas?

    0
    -2
    Atbildēt

    0

    piziks > austrisv 15.03.2013. 18.06

    Ķīlis?! :) Ceru, ka visai driz nonāks tieši tajā vietā, kur sen pelnījis… :) Vai viņa atkaribu kads ārstēs vai neārstēs, tas man vienaldzigi, — svarīgak, lai beidz publiku mulsināt un maldināt… Vēļ jau kāds pulciņš apčakarēto/aizrunāto palicis, kas viņam tic, toties labi, ka tādu idiotu nav vairs Ministru Kabineta, kur nu jau par tām Ķīļslimībām vairs laika jau nevienam šaubu nav… :)

    P.S. Dokumentu citāti bija ekonomiskajos/finansu/nedzeltenajos portālos, kam OOzols utml. uzrakstit nespēj.

    +2
    -2
    Atbildēt

    0

    garausiitis > austrisv 15.03.2013. 16.49

    OT – nepaslinko, pastāsti :)

    +3
    -2
    Atbildēt

    0

    piziks > austrisv 15.03.2013. 16.45

    Bet, pameklē info un palasies, kā Sandra Bukane slalomēja pagājšruden, kad šai sāka uzdot jautājumus par dažiem Ventspils ostas valdes protokoliem un to rakstišanas laiku un apstākļiem. To visu precizi zināt — par attiecigo algu, turklāt! — ir Sandras Bukanes kā valsts pārstāves tiešais uzdevums, ar kura izpildi šamai kundzītei… šad tad… šis tas… kaut kā… nesanāk.

    Tieši tai sakarā LTV uzdeva jautājumu premjeram, kurš no tiešas atbildes aizslīdēja, sakot: “Tas jājautā Bukanei pašai” … Nekādas to lietu tālāskas publiskas virzibas nav bijis.

    Painteresējies, Bet, ja Tev tiešām vēl nav skaidrs un patiesi gribas saprast, ar ko īsti nodarbojas Vienotības “atslēgas personāži”.

    Bet, kā saprast Tavu frāzi “tikai valsts pārstāve no partijas” — vismaz iepret atalgojumam? “Tikai”?

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > austrisv 15.03.2013. 17.25

    OT – nu neatceros gan , bet varbūt bija , man jau vasara tāda ar amnēziju … Bukane būtu kādus ūdeņus nolaidusi ? Interesanti gan . Bet nu Sastregumstunda vai 100 pants īsti jau nav arguments … paša pieredze , žurnālisti reizēm neiebrauc lietas apstākļos :) :) :) – Kur Ķīlis ? :) :) :)

    +2
    -1
    Atbildēt

    0

    garausiitis > austrisv 15.03.2013. 18.56

    OT – par atkarību un tās slēpšanu mazais ordenis pienākas :)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    piziks > austrisv 15.03.2013. 17.18

    Klusais, Tu vienkārši esi palaidis garām to pērnās vasaras un rudens sīkskandālu, Dienas biznesā utml. ietiekami politneitrālos to visu var netups ļaužs atrast izlasīt: hūtenieks bij palaidis garām kādu likuma niansi, kas prasija precizu protokolu, — ja jau vajag nopietni, protokols kaut kad vēlāk uzradās, un tai uzrašanās sakarā Bukanei bij pēkšņa un, protams, stihiski negaidita amnēzija…

    Tieši tas bija iemesls, kādēļ LTV ar attiecigo jautajumu meģināja Valdiņu D. taranēt… :) Vai tik tā nebija pēdējā Sastrēgumstunda (?) vai 100. pants, kur piedalijās premjers…

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    piziks > austrisv 15.03.2013. 15.00

    Bet, par Ventspili Tu gan nevietā ierunājies! Ventspils ostā valsti taču pārstāv Sandra Bukane, — Ventspils ostā viss ir kārtībā, pats premjers LTV teica, ja kas, lai Bukanei prasot! … :) Zem Hūtes taču ne tikai Lemberga nāsis, bet visa Ministru Kabineta juriste, arī Ār(ij & Dombrovsk-)lietu parzinātāja sv. Sandra… :)

    Bet, Tu laikam esi zaudējusi i īsto formu, i attapības tonusu, ja — laikam taču netīšām?! — savējiem no Vienotības “uzbrauc”!

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

garausiitis 15.03.2013. 14.27

Nu ko , izpeldēja tas ,ko jau rakstīju – valsts puse grib atlaist Loginovu, pašvaldība bremzē. 4:4 – neizšķirts … kurš vinnēs bullīšos ?

+10
-2
Atbildēt

9

    efeja60 > garausiitis 15.03.2013. 14.32

    Valsts vadītāji jūt drīzu galu, meklē siltas vietas, bet Ušakovs-Ameriks cer uz ilgu palikšanu.

    +2
    -7
    Atbildēt

    0

    efeja60 > garausiitis 15.03.2013. 18.17

    uzvārdus studijā!

    +1
    -3
    Atbildēt

    0

    inesite15 > garausiitis 15.03.2013. 14.33

    >>> klusais Nu ko
    – oi, da labi – krietni pāri par pusi
    ( a kas tas par VALSTS PUSE, kas te kaut ko bez savas pēcpuses apkalpošanas vēl ko kak bi grib :))), JohanŠtraus! ) ( :)))))))))))))) )
    tamā tad kak bi NEKO I NEJAUŠ –
    ….. & par to, ka nejauš, šaubu nava :))) ………….

    – a bullīšos vinnēs DEBILIZACIJA .

    +1
    -2
    Atbildēt

    0

    austrisv > garausiitis 15.03.2013. 16.26

    klusais, jā interesanti, ko tagad teiks Ameriks, ko jaunu izdomās, lai Loginovu atstātu.

    +1
    -1
    Atbildēt

    0

    piziks > garausiitis 15.03.2013. 21.54

    Tad jau vajadzēja uz kāzām ar Gramaķikovu braukt uz Gaudi katedrāli Barselonā, — u tuvak, i vērienīgāk un vairāk interesantu viesu.

    0
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 15.03.2013. 22.04

    Pajautā pats :)

    +1
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 15.03.2013. 20.14

    OT – kapēc ne ? Un ja viesi no drošības struktūrām , tad divreiz kapēc ne ? :) :) :) :)

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    piziks > garausiitis 15.03.2013. 19.34

    Latviešu guļbūve no Latvijas priedes ar latviešu amatnieku darbu — Kanārijos? Kāpēc ne, ja pietiek?

    +2
    0
    Atbildēt

    0

    garausiitis > garausiitis 15.03.2013. 16.42

    Bet – par Loginovu – Loginovs ir fenomenāls kadrs un manuprāt viņa nenogremdējamība ir saistīta ar viņa saveidotajiem sakariem daudzu gadu garumā . Neizplūdīšu niansēs , bet pats esmu bijis pārsteigts par ļaudīm kuri ir viesojušies Loginova aizjūru īpašumos , ir sanācis parunāt :) Tad nu nebrīnamies ….

    +8
    0
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu