kim? atklās divas jaunas izstādes • IR.lv

kim? atklās divas jaunas izstādes

37
Edgara Gluhova & Timotija Fjūrija izstādes publicitātes attēls

Laikmetīgās mākslas centrā būs Ievas Epneres izstāde “Telpas atmiņa” un Edgara Gluhova un Timotija Fjūrija kopizstāde “Three Cheers to the Feet Under the Curtain”

No 15.marta līdz 28.aprīlim “kim?” Laikmetīgās mākslas centrā būs skatāmas divas jaunas izstādes – Ievas Epneres personālizstāde “Telpas atmiņa” un Edgara Gluhova un Timotija Fjūrija kopizstāde “Three Cheers to the Feet Under the Curtain”.

Māksliniece Epnere nesen atgriezusies no studijām HISK mākslas institūtā Beļģijā, kur pavadītais laiks viņai kalpojis arī par iedvesmu personālizstādei, turpretī Gluhovs sevi kā mākslinieku pieteicis tieši ārpus Latvijas, raksta aģentūra LETA.

Gluhovs pagājušajā gadā absolvējis “Staedelschule” mākslas augstskolu Frankfurtē, un šī būs otrā mākslinieka izstāde, kas būs pieejama apmeklētājiem Latvijā.

Savā jaunajā izstādē Rīgā Epnere runā par redzēto un piedzīvoto pēdējo divu gadu laikā: nejaušības momenta nozīmīgumu, ietekmi un lietām, kas virza no vienas pie nākamās. Māksliniece parāda, kā no esoša darba rodas idejas nākamajam un kā bērnībā redzēts mākslas darbs var pēkšņi ataust atmiņā un kļūt par impulsu sava mākslas darba radīšanai.

Darbu izvēle un izstādes scenogrāfija veidota ievērojot norises vietas specifiku, domājot par telpas, mākslas darba un skatītāja saspēli. Viens un tas pats darbs dažādās vidēs var ne tikai tikt uztverts savādāk, bet arī tas pats mainās.

Vairāk informācijas www. kim.lv

 

Komentāri (37)

Lai pievienotu komentāru, vai ienāc ar:

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu