Satiksmes ministra amatam virzīs SM valsts sekretāru Matīsu • IR.lv

Satiksmes ministra amatam virzīs SM valsts sekretāru Matīsu

37
Anrijs Matīss. Foto: Evija Trifanova, LETA

Satiksmes ministrijas parlamentārais sekretārs Klāvs Olšteins plāno atstāt amatu

Vakantajam satiksmes ministra amatam tiks virzīts pašreizējais Satiksmes ministrijas (SM) valsts sekretārs Anrijs Matīss. Par šādu kandidatūru satiksmes ministra amatam vienojušies “Vienotības” pārstāvji un pie frakcijām nepiederošie deputāti, kuri, veidojot koalīciju, uzņēmušies politisko atbildību par šo ministriju, ziņo LETA.

Uz valsts sekretāra amatu paredzēts izsludināt konkursu. Savukārt Olšteins skaidroja, ka apdomājis situāciju, parunājis ar ministru Roni un viņi nonākuši pie secinājuma, ka ir lietas, kas viņiem izdevušas – nepolitizēt nozari, izvairīties no lielām sadursmēm starp dažādām interešu grupām un citas. Tāpat esot jautājumi, pie kuriem jāturpina strādāt, piemēram, ceļu nozares attīstība.

Tomēr līdz ar Roņa aiziešanu arī Olšteins nolēmis atstāt parlamentārā sekretāra amatu. SM parlamentārais sekretārs tikšot izraudzīts neatkarīgo deputātu grupā, un pagaidām neesot izlemts, kurš šos pienākumus uzņemsies.

Satiksmes ministrs Aivis Ronis pirms mēneša paziņoja, ka viņam dažos jautājumos ir izveidojušās viedokļa atšķirības gan ar valdības koalīciju, gan opozīciju, un, lai noņemtu spriedzi koalīcijā, viņš pieņēmis lēmumu aiziet no darba valdībā. Ronis turpinās strādāt līdz 1.martam.

“Vienotības” pārstāvji un neatkarīgie deputāti iepriekš vienojušies, ka satiksmes ministra amatam tiks virzīts bezpartijisks profesionālis, kas nodrošinās pēctecību ministrijas darbā.

Kā liecina aģentūras LETA arhīvs, Matīss ieguvis inženierzinātņu bakalaura un maģistra grādu Rīgas Tehniskajā universitātē. Iepriekš strādājis arī dažādos amatos Ekonomikas ministrijā (EM), tad 2008.gada tika iecelts par EM valsts sekretāru, bet 2009.gadā tika pārcelts Satiksmes ministrijas valsts sekretāra amatā.

Par uzticības izteikšanu satiksmes ministra kandidātam vēl būs jālemj Saeimai.

 

Komentāri (37)

Janka, Janic 25.02.2013. 19.17

jautaajums par to kurš buus ministrs šajaa visnaudiigaakajaa ministrijaa nebuus lemjams bez smagajos noziegumos apsuudzeetaa …. politika ir ļoti smirdiiga lieta , taakaa šis kungs jau paardziivojis šlesera laikus , jaadomaa kungiem buus noderiigs un viss aizies kaa smeereets , galvenais vienoties , a par kaadu cenu , tas paliks mums nezinaams

+9
0
Atbildēt

1

    andris902 > Janka, Janic 25.02.2013. 19.42

    ….” taakaa šis kungs jau paardziivojis šlesera laikus , jaadomaa kungiem buus noderiigs”…
    ——————————–
    …hmmm…Šlesera laikus?….uz SM tika pārcelts 2009.gada decembrī, kad SM bija K.Gerhards, pēc tam – Augulis, tad Ronis….

    +5
    -2
    Atbildēt

    0

ltvpanorama 25.02.2013. 19.22

nu vai tiešām pie vadības jābāž tie, kas tur atrodas labu laiku un kuru vērīgā uzraudzībā “nespējnieki” (vai tieši otrādi..pārāk spējīgi budžeta buldozeristi) nemāk ne elektriskos vilcienus iepirkt, ne ceļus attīstīt un rupji runājot aizd..ši pat aviāciju..nesaku ka šis bikšu deldētājs personīgi ko ķešā bāzis, vai kāds ļaundaris,nēesmu ar sveci stāvējis, bet johaidī???cik ilgi viņš tur jau šiverē un kur ir rezultāti? Piem Rail Baltic – kuro gadu jau pēta? jeb atkal tikai slikta komunikācija? kāds ir Valdības signāls sabiedrībai?..es uztveru apmēram tā..”viss ko mēs līdz šim daram ir baigi super,,.maucam tālāk”..TĀ IR STAGNĀCIJA!!!!!.. sabiedrībai solijāt atklātu, godīgu un tiesisku valsts pārvaldi, bet nu nav tādas sajūtas..nav:(toties arvien pamanāmāki kļūst Tautas Partijas slimības simptomi un paškritikas trūkums un tikai nesāciet te kaut ko vēl par kompromisiem, zemptepiķa tirgu un citiem tingeltangeļiem.. neinteresē

+11
-2
Atbildēt

2

    andris902 > ltvpanorama 25.02.2013. 19.52

    ….Andrew…varbūt tomēr derētu pie Satversmes pieturēties un tur 55.pantā teikts – “Ministru kabinets sastāv no ministru prezidenta un viņa aicinātiem ministriem”….

    …nezinu, kurš izdomāja ministrijas pārvērst par partiju mazdārziņiem un ministru izraudzīšanos pārvērst par tirgus placi ar šantāžas elementiem….
    …šobrīd ministru prezidentam tikpat kā nav nekādu iespēju nomainīt neapmierinoši strādājošos ministrus, jo tūlīt draud valdības krišana…bet…atbildību par loderiem – tā gan jāuzņemas MP…

    …kaut kas šajā sistēmā ir sagriezies ačgārni….

    +7
    -2
    Atbildēt

    0

    ltvpanorama > ltvpanorama 25.02.2013. 20.02

    jāpiekrīt jau vien Tev ir..tikai tas viss sāk baigi apnikties un kur ir tā robeža līdz kurai valdību turēt, un kad kāds iznāks pie vēlētājiem un pateiks..sorry..tam vairs nevar piekrist, un kaut vai kā Godmanis locīdams savus pirkstus paziņos punkts 1,2,3 pamatojot, kas notiek un kāpēc..neko daudz jau nevajag..tikai vienkāršu, skaidru valodu, kas būtībā ir jebkura nopietna politiķa maize..Rietumu sabiedrībā..bet mums no Rietumiem tak vajag tikai Eiropas naudas apgūt ..bet dalīt to joprojām pēc postpadomju filozofijas..savējiem..a naudas tur ir daudz..un tamdēļ jau tas tirgus par to amatu..

    +6
    0
    Atbildēt

    0

Andris 25.02.2013. 19.00

Lietuvas budžets ir 13 miljardi USD, kas atbilst 3.700 USD uz vienu iedzīvotāju.
Latvijas budžets ir 9,5 miljardi USD, kas atbilst 4.600 USD uz vienu iedzīvotāju.
Mūsu valdība taču ir krietni bagātāka par Lietuvas valdību!
Kāpēc tad mums mūzdien ir tādi ubaga ceļi salīdzinājumā ar Lietuvu?

+9
-1
Atbildēt

1

    austrisv > Andris 26.02.2013. 10.18

    Lietuva ceļiem izsita naudu jau PSRS laikos. Mūsu Latvijas ceļus ilgi bruģēja Šlesers ar savu bandu par visdargāko cenu uz 1 km. Acīmredzot nav pietiekami laba kontrole no a/s Latvijas valsts ceļi!
    Cik atceros, tad arī ES fonda līdzfinansējumu SM šlesrerēšanas laikā apguva maz līdzekļu.

    +4
    -1
    Atbildēt

    0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu