Rīga iekļūst starp desmit ieteicamākajiem tūrisma galamērķiem • IR.lv

Rīga iekļūst starp desmit ieteicamākajiem tūrisma galamērķiem

37
Rīga un Daugava no putna lidojuma. Foto: Raimo Lielbriedis, F64

Rīga ir vienīgā Austrumeiropas pilsēta, kas iekļauta sarakstā

Lielbritānijas ceļojumu apdrošinātājs “Protect Your Bubble” iekļāvis Rīgu starp šā gada desmit ieteicamākajiem tūrisma galamērķiem, pasludinot Latvijas galvaspilsētu par “Baltijas pērli”.

“Meklējot iespēju izrauties, ir viegli iekrist rutīnā, gadu no gada dodoties uz vienu un to pašu galamērķi. Bet dažādība ir dzīves sāls, un kāpēc gan neaizklīst tālāk un neizpētīt ko vairāk,” raksta apdrošinātājs, piedāvājot desmit lieliskas vietas, kuras apmeklēt šā gada brīvdienās.

Starp ieteiktajām pilsētām iekļauta arī Rīga, ko “Protect Your Bubble” raksturo kā “Baltijas pērli”, vēsta LETA.

“Rīga – pazīstama kā Baltijas pērle. Šajā Latvijas pilsētā ir vecās pasaules arhitektūra un draudzīgi iedzīvotāji. Vērts apmeklēt visā pasaulē izslavēto Doma baznīcu,” raksta apdrošinātājs.

Rīga ir vienīgā Austrumeiropas pilsēta, kas iekļauta sarakstā, kā arī viena no nedaudzajām Eiropas pilsētām.

“Protect Your Bubble” Eiropā vēl iesaka apmeklēt Venēciju, Barselonu un Īrijas ostas pilsētu Golveju.

Starp šā gada ieteicamākajiem galamērķiem iekļautas arī trīs ASV pilsētas – galvaspilsēta Vašingtona, Klusā okeāna pludmales kūrorts Lagunabīča un Atīna Džordžijas štatā.

Savukārt visas pasaules mērogā apdrošinātājs iesaka iepazīt Stambulu, Jamaikas otro lielāko pilsētu Negrilu un Brazīlijas pilsētu Resifi.

 

Komentāri (37)

ievuliitis 22.02.2013. 12.13

Ja pie varas paliks esošā partija, kas, acīmredzot, iespaido pilsētas noformējumu… nu, nezinu, te par gaumi bieži vien runāt ir grūti, pat neiespējami. Barikāžu laikā Bastejkalnā nepatīkamu pārsteigumu man sagādāja zālienu sniegā satupuši no finiera izgriezti tizli izkrāsoti zvēriņi. Nezinu, laikam no krievu multenēm izkāpuši, saldi līdz šķebīgumam. Tos bezgaumes rāmjus, kuros paredzēt tūristus fotografēt Rātslaukumā un citur Vecrīgā, arī tak kāds ir saskaņojis. Tās pašas finiera “puķes” jau vairākus gadus “rotā” Kanālmalu. Zaļa kanālmala bez nekā būtu daudzkārt gaumīgāka.
Bet vislabāk gan ārzemju tūristiem būtu jāiepazīstas ar instrukcijām, ko tām varētu sniegt Pašvaldības policija ar restorānu sarakstu, kur tiem, izdzērušiem šampānieša pudeli, nepiestādīs pāri par tūkstots latu rēķinu un vietām, kur stingri jāsargā maki un foto-video tehnika, kā arī rajoni, kur iestājoties tumsai, nav iesakāms iegriezties.

+4
0
Atbildēt

0

janisholsteins 22.02.2013. 14.04

Džordžijas štatā ir Atēnas.

+1
0
Atbildēt

0

Elīna Barkovska 22.02.2013. 09.40

Slava Partijai, Slava Ušakam:)))

0
0
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu