Koalīcija valsts kontroliera amatam iesniegs divas kandidatūras • IR.lv

Koalīcija valsts kontroliera amatam iesniegs divas kandidatūras

15
Foto; Gints Ivuškāns, F64

Reformu partija valsts kontroliera amata kandidātēm nolēmusi atbalstīt Krūmiņu

Koalīcija otrdien, visticamāk, Saeimā iesniegs divas kandidatūras valsts kontroliera amatam – Valsts kontroles padomes locekli Elitu Krūmiņu un “Vienotības” virzīto Ivetu Rutkovsku, sacīja “Vienotības” frakcijas vadītājs Dzintars Zaķis.

Reformu partija (RP) pēc tikšanās ar abām publiski nosauktajām valsts kontroliera amata kandidātēm nolēmusi iecelšanai šajā amatā atbalstīt pašas RP izvirzīto Valsts kontroles padomes locekli Elitu Krūmiņu, sacīja RP Saeimas frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Vjačeslavs Dombrovskis. Viņš atzina, ka Krūmiņa ir abu politisko spēku kopīgā kandidāte.

Savukārt opozīcijā esošā politiskā apvienība “Saskaņas centrs” (SC) nevirzīs savu kandidātu valsts kontroliera amatam, sacīja SC frakcijas priekšsēdētāja vietnieks Valērijs Agešins. SC nevēloties piedalīties “politiskajās intrigās”, kā tas patlaban notiek. Līdz ar to SC vērtēs koalīcijas izvirzītās kandidatūras un darīs to atbilstoši esošās valsts kontrolieres Ingunas Sudrabas publiski paustajiem kritērijiem, teica Agešins.

Pēc frakcijas sēdes, kurā piedalījusies Krūmiņa, Zaķis sacīja, ka abas kandidātes šim amatam – Reformu partijas un Nacionālās apvienības ieteiktā Krūmiņa un arī “Vienotības” virzītā Iveta Rutkovska – ir ļoti spēcīgas pretendentes. Līdz ar to koalīcija varētu iesniegt abas kandidatūras šim amatam.

Taujāts, kāpēc koalīcija vēl nevienojās par vienu kandidāti, Zaķis vien norādīja, ka abas kandidātes ir vienlīdz spēcīgas.

Krūmiņa pēc tikšanās ar “Vienotības” frakciju sacīja, ka saruna bijusi konstruktīva, un viņa prezentējusi partijas pārstāvjiem savas zināšanas un pieredzi. Viņa arī pastāstīja, ka tika uzrunāta, lai kandidētu uz šo amatu, nevis mēģinājusi pati pieteikt savu kandidatūru. Pārrunas par šo jautājumu esot notikušas arī Valsts kontroles iekšienē.

Krūmiņa norādīja, ka valsts kontroliere Inguna Sudraba izveidojusi ļoti sakārtotu institūciju un viens no svarīgākajiem uzdevumiem būtu saglabāt pēctecību.

“Vienotības” virzītā kandidāte Rutkovska no 2010.gada ir valdes locekle un atbildīgā zvērinātā revidente SIA “Larssen Donoway Inkens”, savukārt kopš 1995.gada viņa ir valdes locekle un atbildīgā zvērinātā revidente SIA “I.Rutkovskas birojs”. Iepriekš viņa strādājusi par vecāko iekšējo auditori Centrālajā un Austrumeiropā uzņēmumā “Balta”, tāpat no 2001. līdz 2009.gadam bija valdes locekle uzņēmumā “Rodl&Partner”. Rutkovska bija arī pasniedzēja-konsultante SIA “Komercizglītības centrs” no 1996. līdz 2011.gadam, kā arī strādāja par revīziju vadītāju “KPMG Latvia” no 1998. līdz 1999.gadam. Savukārt no 1993. līdz 1996.gadam Rutkovska strādāja par revidenta palīdzi Valsts kontrolē.

Kā liecina informācija Valsts kontroles mājaslapā, Krūmiņa 2005.gadā tika iecelta par Valsts kontroles padomes locekli un trešā revīzijas departamenta direktori, savukārt 2009.gadā Krūmiņa atkārtoti ievēlēta par Valsts kontroles padomes locekli. No 2004. līdz 2005.gadam Krūmiņa strādāja “Parex bankā” par projektu vadītāju un reģionālās kreditēšanas un līzinga daļas vadītāju, savukārt no 1998. līdz 2004.gadam strādāja Finanšu ministrijā. Pirms tam no 1995. līdz 1998.gadam Krūmiņa bija SIA “Zemgales nafta” revidente, no 1991. līdz 1995.gadam – uzņēmuma “Straume” galvenā grāmatveža vietniece, bet no 1988. līdz 1990.gadam – “Latvijas keramikas” ekonomiste.

 

Komentāri (15)

Una Grinberga 08.01.2013. 19.01

Krūmiņas darba pieredze liecina par Sudraba II. Man jau liekas, ka arī VK vajag svaigas asinis, lai varētu redzēt progresu arī VK. Tā kā Krūmiņa padomē jau ir, tad Rutkovska (svaigas asinis no privātā sektora) un Krūmiņa (pieredze no kontroles dienestā) būtu vislabākā kombinācija. Zinot iepriekšējo lēmumu rezultātus, ievēlēs Krūmiņu, jo Rutkovsku izvirzīja Vienotība. Sagaidu līdzīgu balsojumu kā Tiesībsarga gadījumā! V vajadzēja no sākuma virzīt vājāku kandidātu un tikai tad Rutkovskai būtu labākas cerības.
Latvijas politika…

+4
0
Atbildēt

0

Zane Degro 09.01.2013. 03.43

Krūmiņa nespēj sakarīgu teikumu pateikt, – kas viņa par VK vadītāju? Ļoti nepārliecinoši un kaut kādā vecmeitu klaču stilā…

+3
0
Atbildēt

1

    silvija_vitina > Zane Degro 09.01.2013. 10.04

    man tieši tāds pats iespaids radās :) Par profesionālo kvalifikāciju neko nezinu, bet pie vizuālā tēla PR speciālistiem krietni jāpiestrādā… šobrīd izskatās pēc spilgta papagaiļa. Rutkovska šajā ziņā izskatās krietni respektablāk.

    +1
    0
    Atbildēt

    0

austrisv 08.01.2013. 18.39

Greizsirdība liek to darīt, kā nekā nevar taču pieļaut ka V nosaka toni.

+4
-1
Atbildēt

0

@

Komentāri nav iespējoti šim rakstam

Saņem svarīgākās ziņas katru darba dienas rītu